מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאנונמית27/04/2008
אני בת 35, נשואה ויש לי ילד. עליתי לארץ לפני 20 שנים.
כעולה חדשה הייתי מאוד משועממת, רציתי לצאת ולבלות, רציתי להכיר מישהו, שיהיה לי חבר, הייתי די תמימה, לא ידעתי מי נגד מי בארץ, ויצאתי עם מספר גברים, שניצלו אותי מינית (יהודים וערבים).
לפעמים זה היה בהסכמה, אך בגלל שלא הייתי בוגרת מספיק בגיל 15, היום אני יודעת שהיה שם ניצול.
רציתי לדעת, איך אפשר לדעת האם יש לנושא השלכות על החיים?
אני יודעת שנוצלתי, יודעת שלא הייתי אשמה בכך, אבל מרגישה שהבחירה שעשיתי בנישואין הושפעה מחוסר בטחון כלשהו שנבע מקשרים הקודמים.
בחרתי בגבר טוב, אוהב ודואג, אך מצד שני מאוד ילדותי ולא מסודר כלכלית. יש לכך השלכות על הזוגיות שלנו היום.
השאלה היא האם, בהסתמך על הפרטים שמסרתי, נראה לכם שכדאי לי לפנות לטיפול, או שמספיק לעשות אינטלקטואליזציה של מה שקרה בעבר ורק להתמקד בזוגיות, ללכת אולי לטיפול זוגי?
האם נראה שיש קשר בין פגיעות שעברתי בעבר לבין בעיות בזוגיות ובחירה שעשיתי, האם כדאי בכלל לפתוח את זה בטיפול זוגי?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר28/04/2008שלום רב,
השאלות שאת מעלה בהחלט משקפות בשלות ויכולת משמעותית לתובנה.
אכן, לניצול בגיל ההתבגרות יש השלכות על בניית זהות וערך עצמי, ואלה משפיעות על בחירת בן זוג. על בסיס זה יש לך אפשרות או ללכת לטיפול אישי ולברר מה מניע אותך בזוגיות, או לברר זאת בטיפול הזוגי - תוך התייחסות לפגיעה שעברת.
אני הייתי ממליצה להתחיל בטיפול פרטני.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונמית01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קשור ניצול לגיל 15 כזה זה גיל
ע28/04/2008נורמאלי לסקס אין בעיה בגיל הזה שנית אם את שוכבת אם מישהו מרצונך החופשי ויודעת שלא יהיה קשר זה לא ניצול ולא קרוב לזה והגיל לא קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהע' -קודם תלמד לכתוב בלי שגיאות כתיב
שני29/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם דברי כשיש לך משהו חכם לומר
ע29/04/2008סתם שטויות זה יותר גרוע משגיאות כתיב ואני מנסה לתקן כשאני עולה עליהם את לאומת זאת בימקום לישתוק מנסה לבקר אותי על שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם דפר וגם ריגשיי?
שני30/04/2008זה כבר שילוב קטלני......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שתגידי מצחיקה את לא זה בטוח...
ע01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונמית01/05/2008לא תמיד כשמקיימים יחסי מין בגיל 15, זה נקרא ניצול, זה נכון.
נושא הבגרות הוא נושא אינדיוידואלי לכל אחת וכל אחד.
קשה לדעת, כשאת בת 15 והוא כפול ממך בגיל, איזה מניעים יש לו כשהוא מקיים איתך יחסי מין.
בתור אימא לילד, כעבור 20 שנה, אני יודעת בוודאות באיזה מקרים היה שם ניצול ובאיזה מקרים הייתה הסכמה הדדית והנאה ביחסי מין.
יש הבדל מהותי בהבנת הדברים בגילאים שונים. ושוב, הנושא אינדיווידאולי לכל אחד.
תודה על הכוונה.
אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)