אנונימי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנונימי
    יהונתן
    01/05/2008

שלום.אני אב לשלושה ילדים .פרוד.לאם יש חבר אשר נמצא בביתם די הרבה.הילדים בגילאים 12,11,7נחשפים די הרבה לגיפופים נשיקות וכו'.בשבוע שעבר ביתי בת ה 11 הפתיעה אותם וראתה את החבר של אמה רק עם תחתונים.
    מאז הילדה לחוצה מאד ולא מוכנה להיות בבית כשהחבר נמצא שם .אמה מטילה עליה עונשים.מאחר וסיפרה לי את המקרה

א. האם יש כאן סוג של הטרדה מינית?
    ב. באיזו דרך אני יכול לעזור לילדי בנושא רגיש זה

נ.ב
    אין לי כל קשר עם האם

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנונימי

הוספת תגובה

• גבולות ואינטימיות

פרופ' רחל לב-ויזל
    02/05/2008

השאלה שהעלית קשורה לגבולות ואינטימיות. הקושי של בתך בהקשר לקשר של האם ובן זוגה החדש יכולה לנבוע מהקושי לקבל את המצב החדש ואת העובדה כי הקשר האינטימי בין אביה לאמה הסתיים. באופן רגיל בבית בו נהוג מגע כגון חיבוקים ונשיקות הילדים מקבלים את המגע כביטוי לחום ואהבה. האם אתה יכול לשוחח על בתך על המשמעות שנותנת לקשר שבין אמה ובן הזוג החדש בהקשר לחייה, לאהבתה אליך, ולרצונה כי הוריה אולי ישובו לחיות יחדיו?
    בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורית
    03/05/2008

זו לא הטרדה מינית זה רק חוסר התחשבות בילדה. ילדה בת 11 יכולה לא לרצות לראות גם את אבא שלה בתחתונים ויש לכבד בקשה כזאת.
    במצב קשה שבו אין לך קשר עם האם, והאם מטילה עונש על ילדה שבאה לספר לאביה על מצוקות טבעיות, משלמת הילדה מחיר גם על היחסים בין אבא שלה לאימא שלה וסובלת עוד יותר.
    כל מה שאתה יכול לעשות זה להגיד לילדה שהיא בסדר, שזה שלא נעים לה לראות את החבר של אימא לא לבוש זה בסדר. כל זה בנפרד מהמקום בו הילדה נמצאת, בינך לבין אמה.
    אולי היא תצליח להעביר את המסר לאימא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    05/05/2008

שלום רב,
    על פי תאור המקרה נראה שקיימת בעיה בגבולות, ולאו דוקא הטרדה. הילדים נחשפים למגע, שכנראה אינם בשלים אליו. העונש לבתך - בודאי אינו במקום.
    למרות שאין לך קשר עם האם, נראה לי שחשוב להעביר אליה את המסר לגבי גבולות תואמים יותר, באיזו דרך - ולא! באמצעות הילדים.
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו