מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי הסיפור של אסתי וינשטייןאנונימית02/07/2016
שלום,
אני קראתי את הספר שאסתי וינשטיין כתבה וכל התקשורת יוצאת בהצהרות שעברה מסכת התעללות מינית ואני שואלת את עצמי - היא באמת עברה מסכת של התעללות מינית מבחינה חוקית או שהתקשורת כרגיל מנפחת את הדברים בשביל הרייטינג? כלומר, נכון שהיא הייתה קרועה מבפנים אבל רצתה לרצות ולספק את בעלה ולעולם לא סיפרה לו ולא אפשרה לו לדעת את הקרע שעוברת מבפנים בין העבירות הנוראיות שהרגישה שעוברת לבין הרצון והצורך לספק את בעלה והיא שיתפה פעולה כמעט באופן מלא עם הרצונות של הבעל שלה ובעלה באמת האמין שהיא נהנת ורוצה את המעשים הללו כי היא לא אפשרה לו לדעת אחרת...
אני באמת שואלת - האם מבחינה חוקית זה נחשב להתעללות מינית? האם אישה שמשתפת פעולה באופן כמעט מלא עם הבן זוג שלה אפילו שממש שונאת את זה ולא רוצה לעשות את הדברים הללו ורק מחכה שהמעשים יסתיימו אבל לא מאפשרת לבן זוג לדעת מה היא עוברת רגשית ואם כבר מתנגדת קלות אז מפעילים עליה קצת לחץ אך אם ממשיכה לעמוד על שלה מוותרים לה ולא כופים עליה בכח - האם זה נחשב להתעללות מינית מבחינה חוקית?
חשוב לי לקבל תשובה כי אם זה באמת התעללות מינית אז זה שופך אור חדש על דברים שאני עברתי שעד היום לא החשבתי בתור בתעללות מינית משום שעשיתי את הדברים מתוך הרגשת חוסר ברירה - הרי אנחנו זוג אז מגיע לו להיות מסופק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הסיפור של אסתי וינשטיין - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך03/07/2016שלום
אינני מצוי בפרטי המקרה אז ברמה העקרונית בלבד:
כל מעשה מיני שנעשה שלא מתוך הסכמה ורצון חופשיים (לחלוטין) מהווה עבירת מין והטרדה מינית. אין דבר כזה לשתף פעולה כמעט מתוך רצון מלא ואין דבר כזה לשתף פעולה אחרי קצת לחץ... או שיש רצון חופשי ומלא או שזו הפרת חוק.
אין אמצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי הסיפור של אסתי וינשטיין - תגובה
עו``ס שירלי קורין04/07/2016אשמח לדבר אתך באופן פרטי ולהבהיר לך עניין זה. זאת שאלה קצת מורכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתי ווינשטיין -
בני05/07/2016היי
כמו רבים וטובים גם אני קראתי את הספר ובאמת שאלתי את עצמי מדוע היא לא משתמשת במילה "אונס" או התעללות מינית ביחסים שלה עם בעלה כמתבקש...
לדעתי האישית בלבד. ועל סמך מה שהיא כתבה אז כבר בתחילת הדרך שלהם היה פער בין הרצונות שלו לצרכים שלה!
אולי כי היא הייתה הרבה יותר מינית ממנו. ואולי בגלל שהיא חיפשה קירבה ואינטימיות בעוד הוא חיפש סקס והביתה...ואולי כי היא היית יותר מפותחת "ובשלה מינית" כפי שיכול לקרות אצל זוגות מהמגזר הנ"ל.
האבסורד הוא - שפתאום הוא רצה יותר, וכלשונה מידיי יום, והיא מציינת את זה לאורך כל הספר שיום אחד זה התהפך, ככל הנראה הדבר נבע מכך שהיא עמדה על שלה מה שאילץ אותו ליישר קוו עם הצרכים שלה. ואז קרתה להם תאונה. היא הפסיקה להימשך אליו.
לא נדע לעולם מה קדם למה הביצה או התרנגולת אבל עצם זה שהיא נתנה דרור למחשבותיה וגם התגרתה בגורל כמו ניתוח להגדלת חזה. לימוד בבתי ספר מעורב וכו' כל זה ועוד יצר אצלה פער חדש ונוסף על הפער שהיה מלכתחילה. ומכאן החל כדור השלג להתגלגל.
אז איפה היינו? לגבי שאלתך - "יחסי מין הם מין של יחסים" כמעט בכל זוגיות ישנפ פערים בחשק המיני כי צריך לזכור >>> לא בכל פעם שבעלך רעב ורוצה לאכול גם את חייבת להיות רעבה. צריך לדבר. תקשורת זו מילת המפתח, אפשר לבקש. לרצות. לגרות. אבל בשום פנים לא לכפות יחסים על האחר. מצד שני - בזוגיות אוהבת ומכילה יש להקשיב לצרכים של השני ומותר לבוא לקראתו גם אם אין חשק כפי שנאמר > עם האוכל בא התיאבון...
בקיצור אם את מרגישה שאת עושה דברים שאת לא שלימה איתם זה הזמן לשיחת הבהרה ולהגדרה מחודשת. עדיף לעשות את השיחה מחוץ למיטה על כוס קפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)