מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זאת פגיעה מינית על ידי ניצול המצב הנפשי שהייתי בו?אנונימית15/08/2016
שלום, יש לי שאלה...
אני בחורה שסובלת מפוסט טראומה מורכבת, פוסט טראומה רגילה, דיסוציאציה, התקפי חרדה, רהויקטימיזציה ואלימות פנימית.
בגלל הדיסוציאציה יש בי גם את הילדה שבת 5 שמנהלת חיים עצמאיים.
בתאריך 31.7 הטיפול הפסיכולוגי שלי הסתיים באמצע בגלל עזיבה של הפסיכולוגית את התחום...
בעקבות העזיבה שלה אני נכנסתי לדיכאון כי לילדה היה חסר מאוד החיבוק של הפסיכולוגית. ידיד שלי שספרתי לו שאני בדיכאון דאג לי והקפיץ אלי אוכל במפתיע (פתאום הופיע בדלת של הבית שלי) והצליח בשכנועים רבים לגרום לי לרדת איתו למטה ולהסתובב איתו בחוץ. משם התחיל לדחוף למגע וקרבה מינית. הילדה שכל כך חפשה את החיבוק של הפסיכולוגית הרגישה שהיא מוצאת את החיבוק הזה אצל אותו ידיד (היא לא עושה את ההפרדה בין מין לבין החיבוק התומך של הפסיכולוגית). בשלב הזה לא הלך רחוק מידי - רק נשיקות, לטיפות, חיבוקים... יום אחרי זה נפגשנו והיינו בבריכה כל היום וממשיכים עם אותם דברים (הילדה מבחינתה מקבלת את החיבוק של הפסיכולוגית מאותו ידיד...). אחרי הבריכה ישן אצלי ושכבנו (לא יחסי מין מלאים). הילדה ממשיכה להרגיש שמקבלת את החיבוק של הפסיכולוגית... היא לא עושה הפרדה בין יחסי מין לבין חיבוק אוהב של הפסיכולוגית. ביום אחרי גם המשיך עד שהלך הביתה בשש בערב. השותף שלי לדירה אמר לי בצחוק להזמין את אותו בחור לגור איתנו אצלי בחדר - הילדה לא מבינה שהוא צוחק ובלי לחשוב פעמיים ומבלי לשקול דברים היא שולחת הודעה לידיד שיבוא לגור איתנו. מבחינתה כל השיקולים שלה זה שאפשר לקבל חיבוק של הפסיכולוגית מהידיד כל הזמן... השותף היה צריך להאיר לי על כך ולהבהל מההתנהגות שלי על כך שלא חושבת לפני שפועלת ולא שוקלת את הדברים כמו בן אדם מבוגר על מנת להחליט אם להכניס אותו הביתה או לא וישר קופצת על המציאה... רק לאחר שהאיר לי והסביר לי אילו דברים אמורה לשקול (לדוגמא: האם אני בכלל רוצה שהוא יגור איתי באותו חדר בתור ידיד, האם מתאים לי שלא תהיה לי את אותה פרטיות כמו שיש לי היום בעיקר שאני כל כך זקוקה למרחב שלי ולשקט שלי, איך ישפיע עלי נפשית שהוא פה כל הזמן...? איך אני אתמודד עם כל הסמפטומים שלי כשהקרבה הזו תעצים כנראה את הכל... וכו). רק לאחר שהאיר לי והסביר לי אילו דברים אמורה לשקול חזרה אני המבוגרת וכשחושבת על זה בתור בן אדם מבוגר ממש לא מתאים לי בשום אופן שיגור פה איתי... גם העובדה שהיא שכבה איתו כשהיה חשד שאולי נדבק במחלת מין (מפני שלפני מספר חודשים ספר לי שחושד שנדבק ממשהי שהיה איתה ומפחד להבדק...). היא לא מבינה מה היא עושה היא בסך הכל ילדה בת 5. היא לא מבינה את ההשלכות למה שעושה וכל מה שרואה זה שהיא רוצה את החיבוק של הפסיכולוגית שהייתה לה. האם אני בכלל יכולה לתת הסכמה במצב שלי? האם זה נחשב לפגיעה מינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר יותר מפורט על המצב שלי...
אנונימית15/08/2016כלומר היא רצתה את החיבוק של הפסיכולוגית שלה ולא הבינה שיחסי מין זה לא חיבוק מהפסיכולוגית שלה כי היא לא מבינה את ההפרדה בין השניים גם כשמנסה להסביר לה ואני הייתי בדיכאון מאוד קשה לרמות שמסתכלת באנטרנט על דרכי התאבדות, לא אוכלת, לא יוצאת מהמיטה, בוכה כל הזמן, מעשנת בחדר (אף על פי שזה נגד החוקים שלי), לא מזיזה את עצמי לחפש עבודה אף על פי שחייבת, לא מתקלחת, לא מצחצחת שיניים, לא עושה קניות... לא מזיזה את עצמי. פשוט בדיכאון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר יותר מפורט על המצב שלי... - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך15/08/2016שלום
מורכב ביותר.
אם ניתן להוכיח שהוא היה מודע למצב הנפשי ומשמעויותיו וכמובן את המצב הנפשי עצמו, יש סיכוי לבסס את הטענות נגדו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר יותר מפורט על המצב שלי... - תגובה
עו``ד דורון ויינרייך15/08/2016שלום
מורכב ביותר.
אם ניתן להוכיח שהוא היה מודע למצב הנפשי ומשמעויותיו וכמובן את המצב הנפשי עצמו, יש סיכוי לבסס את הטענות נגדו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה הכל כך מהירה!
אנונימית15/08/2016הוא היה מודע מאוד! ובמאה אחוז! אני הסברתי לו לפרטים את האבחנות שלי לאורך השנים (הייתי 4 שנים בטיפול אינטנסיבי של פעמיים בשבוע), את מה שעוברת, את הפגיעות שעברתי, את איך זה משפיע עלי וגם ידע שהפסיכולוגית נגד שנעשה דברים בגלל שהילדה כל כך הרבה פה... וגם בעצמו ראה את הילדה ושמע אותה דרכי... הוא ידע על הנוכחות היומית שלה... וגם הייתי בדיכאון מאוד קשה וגם את זה ידע - לכן הגיע אלי... כי דאג לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)