מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מינית במגזר החרדיפנינה26/05/2008
שלום רב,
אני לא יודעת עם זה המקום לפתוח את הסיפור שלי אבל עברתי תקופה של שנה וחצי עם חוויות לא נעימות שמטרדות אותי ולא נותנות לי מנוח. אני לא מתפקדת בגלל זה וחייבת עצה בעניין.
אני בת 27, נשואה ואמא לילדה, אני חרדית (אומנם מודרנית) ועבדתי עד לא מזמן במשרד גדול לפרסום חרדי בבני ברק. בתקופה שלפני נישואיי נהג הבוס שלי (שחשוב לציין שהוא איש חרדי ומוכר לכולם כי הוא עוסק בתקשורת ועיתונות מתוקף תפקידו) להעיר לי בבוטות על לבושי ולדבר איתי בצורה מאוד אישית תוך התייחסות לגופי ומצבי הנשי. לא אחת נהג לומר לי שבמשרד שלו מותר לבוא גם עם מכנסיים ו"שאין פה רבנים"... נהגתי להתעלם ממנו ויצאתי איכשהו מזה. במקרה מסויים הוא אמר לי שיש לו שיחה חשובה איתי ושאשאר אחרי שעות העבודה. בשיחתנו הוא דיבר שטויות רוב הזמן שלא בעניני עבודה אלא השיחה נסובה על עניני אישות אישיים מאוד. מבחינה דתית הרגשתי רע מהשפה והעיסוק בנושאים שלא מתאימים לי כשומרת מצוות. ניסיתי לסיים את הפגישה בסיבות שונות אבל הוא התעקש שאומר לו משהו עלי בנושא מיני שלא התאים לי וכשלא רציתי הודיע לי שזה בעצם היה המבחן שלי ושבעצם הנושא עליו רצה לדבר איתי נוגע בקידומי במשרד וכעת אין מצב שזה יקרה. יצאתי מהפגישה די מבועסת. למחרת התבשרנו על שינויים במשרד ואני כמובן לא שודרגתי בצוות. אחרי יומיים קרא לי שוב וביקש שאבוא איתו לפגישה מחוץ למשרד בפגישה זו חזר שוב לדבר איתי על עניני מין וסקס, במהלך השיחה נצמד אלי ושאל אותי האם אני יודעת שהוא פרוד מאשתו וגם הציע לי לשבת עליו. נבהלתי ואמרתי שעם כל הכבוד לעבוד ולרצון שלי לקבל שדרוג במשרד, אין מצב שאעשה שטויות ואיסורים, בשלב זה חיבק אותי ושם ידיו על איברים מוצנעים בגופי (אמנם על בגדיי) בסוף הרפה ממני ואכן לא נפגעתי בעבודה. מקרים דומים לא נפסקו ובאחד המקרים אף הציע לי לבוא איתו לסופש בבית מלון, סירבתי כמובן. בתום תקופה עזבתי את המשרד, בהרגשה של ניצול ופגועה ממש. עכשיו ככה, אני יודעת בבירור שיש עוד לפחות עובדת נוספת (גם דתיה) שעוברת את אותם סרטים עם הבוס. קשה לי מאוד עם ההרגשה הזאת ועם המצב הזה שחברה שלי עוברת כעת על בטוח, כי דיברנו בינינו על הרגליו המשונים בתחום, אך היא לא תדבר על זה כי במגזר החרדי לא נעים ולא פותחים את הנושא לשיחה. אני מאוד מוטרדת מזה ובעלי מרגיש שמשהו עובר עלי, וגם ממנו אני מסתירה את כל הענין שהיה עם ההטרדות והפגישות כי זה לא מקובל אצלנו ואני חוששת שאם אומר לו על הענינים של הבוס יחשוד בי שהיו דברים יותר מזה ולא רוצה להעמיק את הסיפור.
לא רוצה לערב אנשים מהמגזר או רבנים אבל אני לא מרגישה טוב שאני נותנת לו לעשות מה שהוא רוצה בעובדות המשרד ומבחוץ הוא משחק אותה דוס וחשוב.
נא עצתכן איך אני יוצאת מזה, כשמצד אחד אוכל לדבר עם חברה שלי שתיזהר ממנו וגם לגרום לו להפסיק את הנוהג הזה, מבלי להגיע לגורמים במגזר שיסבו לי נזק תדמיתי בתוך הקהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא הקלטת את הבן זונה?
שני26/05/2008תנסי לקבוע איתו שוב. קחי מכשיר הקלטה/פלאפון ואז כל העניינים יהיו לטובתך.
את תוותרי לו. חתיכת זבל. השתיקה והויתור שלך יעלו לכולנו ביוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר29/05/2008שלום לך,
אכן המצב נשמע מורכב במיוחד, שכן מחד אני שומעת שאינך רוצה להישאר חסרת אונים ופסיבית מול ההטרדה שחווית, ומול ההטרדה שעוברת חברתך. מצד שני ידייך כבולות בשל השייכות למגזר הדתי ובחירתך שלא לפתוח את הנושא.
דווקא מבחינת הסיוע לחברה, נשמע נכון לפתוח איתה את הנושא, על מנת שתשמר ממנו.
בנוסף, הייתי ממליצה להתעמת באופן ישיר עם אותו מנהל, ולהבהיר לו שהוא עובר על החוק.
ניתן לעשות זאת בשיחה או במכתב, ואפילו להוסיף שאת יודעת שאינך היחידה שהטריד אותה.
עימות כזה יכול לאפשר לך לצאת ממצב של חוסר אונים, ועדיין לא לפתוח את הדברים בקהילה החרדית.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)