מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה,פעם ראשונה יוצא לאוויר העולםחסויה-ס02/06/2008
שלום, איני אציג את עצמי מעדיפה למנוע כל קשר שיכול להפגיש אותי עם המציאות.
רציתי לספר על משהו שעברתי בחיי.
אני בת 17.5 ובערך בגיל5.5 (ומטה) איני יודעת בדיוק באיזה גיל זה התחיל, אני זוכרת רק מספר אירועים.
היה לי שכן שעשה איתי כל מיני פיעלויות מיניות, אני זוכרת שאני לא התנגדתי האומנם היתי בת פחות מ 5.5 כך שלא בדיוק ידעתי מהו הנושא הזה. אם זיכרוני אינו מטעה אותי הוא היה גדול ממני ב 3 שנים, איני יודעת איך ידע מה הוא עושה אבל אני יודעת שאנחנו הינו הולכים למקומות שאף אחד לא היה רואה אותנו. הוא היה שוכב עלי ועושה בי כל מיני דברים.
אני זוכרת מקרה אחד שהיה גן-מעון ילדים ואחה"צ קפצנו מעל הגדר והינו שם עירומים עם חולצה בלבד בלי תחתון ובלי מכנס שיחקנו שם שעות "אבא ואמא" או משהו כזה אני לא בדיוק זוכרת עד שהורי חיפשו אותי, ואיני יודעת אם ידעו או לא ידעו מה שקרה שם, אני זוכרת שאני נהבלתי, אולי כי זיזר אותי או אולי כי ידעתי שזה משהו אסור.
אני זוכרת עוד מקרה שכול החברים שיחקו למטה ואני והוא עלינו לביתי, כי הוא ידע שאין אף אחד בביתי שכבנו על הריצפה שבין המטבח לסלון והוא עלי- בלי בגדים! האיבר שלו על האיבר שלי, הדלת הייתה נעולה איני יודעת ע"י מי היא ננעלה, אבל הורי הגיעו הביתה וניסו לפתוח ולא הצליחו כשפתחנו להם, הם לא הבינו מה אנחנו עושים למעלה לבד, הרי הוא היה חבר של אחי, אז אני זוכרת שתירצתי משהו איני יודעת מה.
המקרה השלישי שאני זוכרת שהוא היה נירא לי הקבוע שקרה,ליד ביתי היה לנו שטח עצום של חלות, כמובן שלילדי השכונה היה שם מחנה, והינו הולכים לשם כשאף אחד לא היה שם אני לא יודעת איך הוא היה יודע. הוא היה שוכב עלי כמו כל פעם אני לא זוכרת בדיוק מה הוא עשה לי....
במהלך הכתיבה נזכרתי בעוד כמה מקרים, כמו שהיה לאבא שלי ג'יפ פתוח שהינו שוכבים על הריצפה של הג'פ מאחורה כמובן עירומים ושוב הוא עלי ושוב אני לא זוכרת מה עשה לי.
אני זוכרת גם שהיה חדר משחקים באיזה בנין וגם אליו נכנסו כמה פעמים, והוא עשה בי מה שעשה בי.
כמובן שאירועים אלה הפכו אותי למשהו אחר לגמרי, אני זוכרת שעוד ילד מהשכונה עשה לי משהו כזה , ואני זכרת את זה כחד פעמי כמובן שזה ממש לא בטוח אם זה היה חד פעמי או לא.
אני זוכרת מיקרה אח שבכיתה א' היה ילד שלקח אותי לשירותים ואני לא יודעת מה עושה לי כי אני לא זוכרת מה, אבל אני יודעת שזה היה משהו שאסור לו לעשות בי. אפשר לשער ולהסיק מסקנות מה הוא עשה לי אבל כמובן שאף פעם לא אדע בוודאות.
וכך האללה, עברתי דירה ולכאורה שחכתי את האנשים, אבל לא!היה שכן חדש חבר של אחי קצת. פעם במקרה אחי השאיר אותי איתו לבד וזה היה חד פעמי אבל אני זוכרת איך הוא גרם לי להסתובב במהירות שיכול ליראות לי את התחתון(זה היה כבר בגיל מאוחר יותר) אני זוכרת שאחרי זמן מסוים הוא לקח את איבר מינו ובעמידה שם על שלי.
יש עוד הרבה שעברתי, קצת קשה לרשום הכול היום,
בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני קוראת את מה שכתבת...
שני02/06/2008ועוד מקרים מעין אלו - ובכל פעם מזדעזעת מחדש. אלוהים!!!!
אם את היית בת 5.5 - אז הוא היה בן שמונה נכון?
אני לא מבינה. לילד בן שמונה יש תאווה מינית, מאוויים מיניים? אלוהים - מה קורה בעולם המגעיל הזה? איככססססס. לאן הגענו. איפה התמימות? איפה הנאיביות?
אני בטוחה שהילד הזה שעשה לך את המעשים הנבזיים האלה - נחשף גם הוא למין ולמעשים מיניים.
ברור שכשאת כותבת "אני לא זוכרת" או "לא יודעת מה הוא עשה לי" זה מנגנון ההכחשה וההדחקה - אחרת היית מתפרקת לגמרי.
ליבי איתך.
צר לי על מה שעברת. ממש מזעזע.
אני מאחלת לך שתהיי חזקה ושתיתגברי ב"ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
חסויה-ס02/06/2008האומנם יכול להיות שזהו מנגנון הדחקה שלא בשלטתי, אני מאוד רוצה לזכור בפרטי פרטים מה קרה שם אבל זה לא קורה, סביר להניח שגם הוא נחשף להתעללות מינית כזו או אחרת כמו שאמרת אחרת מאין לו המידע הרב על הנושא?!.
אני חושבת די התגברתי על זה, זה השאיר לי המון המון צלקות ופגע בי, ועדיין הצלקות האלה מפריעות לי אני "מתביישת" בצלקות האלה, אבל בסה"כ אני שואפת כמה שיותר קדימה זה מאוד קשה לי כל הענין, אני פה פעם ראשונה כותבת את מה שאני כותבת לא יודעת בדיוק ע"י איזה אומץ אולי הרצון הענקי שלחלוק את זה עם אנשים, והרצון הכי חשוב לי הוא שיפענחו את זה אנשים מקצועים וינתו לי הסברים והשלכות שיכולים להיות לזה.
לפי כשנה פגשתי אותו(את האדם שסיפרתי עליו) ע"י גבר שהייתי איתו בקשר, הוא היה חבר שלו. הם הגיעו אלי פעם אחת יחדיו ואני נרתעתי, שתקתי והעלמתי העין לאחר שהלך ביקשתי מהגבר שהייתי איתו בקשר שלא יביא אותו בחיים ושאני לא אראה אותו כי אני שונאת אותו. אותו אדם שעשה בי מה שעשה בי כשהייתי קטנה, בשיא חוצפתו התחבר אלי לאיי סי קיי( תוכנה להעברת מסרים ברשת) ודיבר איתי, החלטתי שאני לא שותקת, אומנם לא אמרתי לו במדיוק אבל אני זוכרת שאמרתי לו שהוא צריך להתבביש על מה שהוא עשה לי ואני לא אשכח לו את זה בחיים ושאני לא רוצה לראות אותו יותר אף פעם, הוא שיחק אותה ראש קטן ואמר שהוא לא יודע מה אני רוצה אבל "אני מכבד את בקשתך" (כמובן שהכול משחקי פסיכולגיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אל..
חסויה-ס05/06/2008רק אל תשכחו אותי, מחכה למענה של תשובה בכליון עינים, ממישהו מקצוע שיכול להגיד לי על השפעות שיכלו להיות והשלכות שנובעות ממקרים כגון אלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית סדגר בחופשה
רונית סדגר08/06/2008שלום רב,
רונית סדגר בחופשה עד ה- 11.6.08.
היא תקרא את הודעתך כשתחזור מחופשה, ותשתדל להשיב בהקדם.
בברכה,
מזכירות המרכז הרב תחומי
לטיפול בנפגעות תקיפה מינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
פרופ' רחל לב-ויזל08/06/2008שלום לך,
הזכרונות שעולים משמעם שיש לך יכולת להתמודד עמם. עדין חסרים פרטים משלימים של מה באמת אירע ואיך חשת ומה עשית כתגובה לכך. חשוב שתגיעי למטפלת שתעזור להפוך את הזכרונות לנגישים ושלמים ולעבד אותם באופן שיקל עליך להתמודד עם המציאות והפחדים.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - רונית סדגר
רונית סדגר11/06/2008שלום רב,
אכן, קשה לשחזר מקרים רבים כ"כ שעברת בגיל צעיר. נראה שמרגע הפגיעה הראשונה משהו בך הפך מבולבל ופגיע יותר, וכך אותו שכן המשיך את הפגיעה המינית, וגם אחריו היו אחרים שהרגישו את פגיעותך וניצלו אותה.
חשוב לראות מהי ההשפעה של כל האירועים עליך היום.
במידה והם משפיעים עליך מכיוונים של חרדה, דיכאון, פגיעה בדימוי עצמי ובמערכות יחסים, כדאי לגשת לטיפול, כי ניתן לעשות עבודה רגשית, שתאפשר לך חיים שלא יוכתבו ע"י הפגיעות.
שלך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)