הטרדה מינית בוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בוטה
    אלון
    13/06/2008

שלום רב,
    אני עדיין מתקשה לעקל את שארע לי , אך החלטתי לנסות ולבחון את מצבי בעזרתכן האדיבה. בזמן בו ישבתי בשיחה מקצועית בעל החברה בה אני עובדת (אנוכי יזמה את השיחה לטובת בקשה להעלאת שכר). נחרדתי להבין כי למעשה העלאת שכרי ובכלל זה תנאי העסקתי תלויים בהסכמתי "להיות חברה" של בעל החברה.
    להלן ציטוטים נבחרים כפי שנאמרו מפיו: "את תעשי לי טוב ואני אעשה לך", "נועדנו להיות יחד", "חשבתי על זה כבר הרבה זמן". כשניסיתי לברר האם אני הוזה שאלתי במפרוש: אתה לא מתכוון לחברים במובן של ידידים? ונענתי בשלילה. בעל החברה הבטיח לי כי ללא קשר להחלטתי הוא ישקול את העלאת השכר, "אך כמובן ובמידה ותסכימי תקבלי הרבה יותר" "הכל חוקי באמצעות בונוסים והעלאות שכר", "תצטרכי לעבוד הרבה פחות קשה", היו דברים נוספים שבוודאי אזכר בהם, אך התמונה ברורה. הבהרתי לו כי אני מעוניינת להתקדם בזכות עצמי (כיום אני עובדת כמנהלת מחלקה בחברה) ואיני מחפשת קיצורי דרך, למען האמת הייתי בשוק ואני המומה שבכלל הצלחתי לומר משהו. חרף דברי נתבקשתי "לחשוב על העניין". בדרכי הביתה נסערת מעזות המצח ונגעלת מהדברים שאמר, קיבלתי ממנו שיחת טלפון ובה נתבקשתי "לשמור את תוכן השיחה בינינו".
    אני אובדת עצות, הרי איני יכולה להוכיח דבר, מה גם שאיני מעוניינת להיכנס לסאגה משפטית ויותר מכך בוודאי שאיני מעוניינת בכספו. אני אוהבת את עבודתי, אך לא אוכל לשוב למשרד, אמנם הוא אינו נוכח בחיי השגרה של המשרד, אך ידו בכל ויד כל בו. אני כעוסה, פגועה ומעל לכל זקוקה לעצה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בוטה

הוספת תגובה

• הטרדה מינית

פרופ' רחל לב-ויזל
    13/06/2008

שלום לך
    זו אכן הטרדה מינית בוטה ועבירה על החוק היות ויש כאן שימוש ביחסי מרות והתניה. אני מציעה שתקחי אתך תמיד טייפ קטן ותקליטי אותו במקרה הצורך--ובמידה ובה תרצי להתעמת או להתלונן עליו. לצערי תצטרכי להחליט אם את מוכנה להמשיך לעבוד במקום או להפסיק עבודתך כפי שכתב. אני מציעה לך להתייעץ עם נציבת הטרדות מיניות או עו"ד שמתמחה בתחום.
    בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

אלון
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - רונית סדגר

רונית סדגר
    17/06/2008

שלום רב,

אכן, נראה מצב מורכב ופוגע, ויחד עם זאת יש כאן הטרדה מינית ברורה.
    כדאי קודם כל לברר אם יש במסגרת עבודתך אישה או אדם האחראים על טיפול בהטרדות מיניות ולפנות לאדה זה.
    אני מבינה את החשש להפיגע כתוצאה מחשיפת העניין - אך השאלה האם נכון שחשש זה יכתיב את התנהלותך.
    אפשרות נוספת היא עימות ישיר עם המעסיק בכתב או פנים אל פנים.

בהצלחה

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו