בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    חסוי
    28/06/2008

אני בת 23 ובחיים לא היה לי חבר זאת אומרת קשר מכל סוג. שהייתי בת 20 התנשקתי נשיקה על השפתיים עם גבר, זאת הפעם היחידה שהתקרבתי לבחור. אני מרגישה שאני לחוצה ואני לא מסוגלת להשתחרר בקרבת גברים במיוחד עם אני מחבבת מישהו. כל חיי התאהבתי בגברים, בדרך כלל כאלה שאין לי סיכוי להיות איתם כמו גברים נשואים, או סתם בחורים שאני מאמינה שאין סיכוי שירצו אותי, אני נוטה לפאנטז איך לא להתקרב גופנית. בנוסף כשהייתי צעירה בסביבות גיל 10 ,11 התקשר לבית שלי בחור בהתחלה חשבתי שזה דוד שלי חשבתי שזיהיתי את הקול שלו קראו לו שם דומה, אני לא כל כך זוכרת את כל המקרה מה שאני זוכרת במעורפל שאולי הוא ידע את שמי אבל אני לא בטוחה, מה שקרה בעצם שהוא אמר לי משהו כמו לפתוח רגליים, אני זוכרת שלא הבנתי והעברתי את הטלפון לאימי והוא ניתק. אך במהלך השנים פיתחתי פחדים לגבי מה שקרה חשבתי שאולי זה דוד שלי ופחדתי קצת ממנו אך בחיים הוא לא עשה לי כלום. נהיה לי כל מיני מחשבות וכבר שנים אני מנסה לשחזר את המקרה ולנסות להיזכר מה בדיוק הוא אמר וזה גורם לי לכל מיני מחשבות ופחדים אני לא יודעת איך להפסיק ולהשתחרר מן המקרה. האם מצב כזה יכול להסביר את הלחץ שלי מפני קירבה לבחורים? האם אני צריכה ללכת לטיפול פסיכולוגי? האם התגובה שלי קיצונית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/07/2008

שלום גילי,
    מהתיאור שלך עולה כי הגעת למצב בו קשה לך להשתחרר ממחשבות על פחדים מצד אחדו ורצון להפסיק את המחשבות על הפחדים. תחושת חוסר השליטה והמאבק הפנימי מגביל את יכולתך להשקיע בסביבה ובאחרים (גברים). אפשר ללמוד להשתלט על מחשבות לא רצויות באמצעות טפול קוגניטיבי התנהגותי. טפול זה בדרך כלל קצר יחסית.
    בהצלחה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    08/07/2008

שלום רב,

ראשית, התגובה שלך אינה קיצונית, וכנראה מושפעת מהאירוע עצמו וגם מדברים נוספים שהשפיעו על מהלך חייך.
    בכל מקרה, נראה שפיתחת דפוס שיש בו הימנעות, שכן אינך יוצרת קשרים שיכולים להתפתח.
    טיפול פסיכולוגי הינו אפשרות טובה במקרה זה, במטרה לעבד את הנושא - כך שהפחד וההימנעות לא ימשיכו להכתיב את התנהלותך.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו