מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים בן אםפגועה בעם18/10/2008
אני עברתי התעללות מינית בילדותי כעט אני מטופלת אבל יש משהו שאני רוצה לספר שאני די מתבישת מזה יש לי בן בגיל ההתבגרות ואני בבית הולכת ערומה גם בנכוחתו אני יודעת שזה לא טוב ונכון אבל אני חושבת האם אני בעצם חוזרת על איזה שהוא טפוס שעכשיו אני בוגרת והוא קטין אין ביננו שום מגע מיני או משהו בסיגנון אבל אני תוהה אם אני לא משחזרת סוג התעללות אפילו שזה לא בפועל שהוא הקטין ואני הבוגרת אני מרגישה ממש מטורפת עם זה אני מרגישה כאילו שאולי מאחורי זה אני עושה לו משהו שעשו לי למרות שאין מגע ובטח חלא התעללות אני מתבישת לספר את בטיפול כי זה ניראה לי סוטה אנא עיזרו לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום דבר הוא לא סוטה
תור18/10/2008ואת כן צריכה לדבר על זה בטיפול אם זה מפריע לך כל כך תקראי מה שכתבתי לך למטה שלך תור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיודעת ו?
פרופ' רחל לב-ויזל20/10/2008שלום לך,
ממכתבך עולה כי ברור לך שעירום שלך בנוכחות בנך המתבגר אינה ההתנהגות הראויה. אם כך למה בעצם את לא מפסיקה? ואם את מחפשת דרך להפסיק, חשוב להבין מה מינע את ההתנהגות ולכן ודאי שעדיף לדבר על כך בטפול. עצם הרצון לשינוי--מבורך--אך זכרי אינו מספיק עבור בנך!
האם השימוש ברגש של בושה כנימוק לאי העלאת הנושא בטפול למעשה מסייע לך להמשיך בהתנהגות?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאילו דא?תפסיקי עם זה...
שני20/10/2008את יודעת שזה לא בסדר ובכל זאת ממשיכה. למה לשגע את הילד שלך? למה?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאמת דאאא
מישהי20/10/2008תשמעי תפסיקי לשגע את הילד שלך כאילו אלוהים זה הילד שלך ואת יודעת שאת לא עושה לו טוב את מודעת בזה וממשיכה לפגוע בו ..למה???את עברת התעללות ואת בטח לא רוצה שהילד שלך יעבור התעללות ולדעתי זה סוג של התעללות...את חייבת להעלות את זה בטיפול תשבי עם המטפלת שלך ואל תתבישי ותספרי לה על זה ותפטרו את זה ביחד בצורה הנכונה...סליחה אם פגעתי בך אבל לדעתי את חייבת לפקוח את העיניים ולא לפגוע בילד שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר26/10/2008שלום לך,
אני מברכת אותך על האומץ להעלות את השאלה. אל תהיי שפוטית עם עצמך ("סוטה") אלא קחי את ההזדמנות לדבר על כך בטיפול ולהבין.
יחד עם זאת, ישנו משהו מטושטש, שיכול גם לפגוע בבנך, כאשר את מתהלכת בערום לידו. דוקא בגיל ההתבגרות התנהגות כזו יכולה לבלבל ,ולכן כדאילהפסיק זאת.
עשית את הצעד הנכון והאמיץ בפנייה וכדאי להמשיך ולעבד זאת בטיפול.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)