שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ניראל
    29/10/2008

שני דברים גורמים לי לחרדות בחיים. בשניהם אני מודעת היטב לגורמים. א. התעללות פיסית ונפשית בילדותי, גורמת לי לעמוד משותקת ומתוחה ליד החלון בכל פעם שילדי שכנותי צורחים או כשאני שומעת את אמם צורחת עליהם. אם אראה מבוגר מכה ילד ולא משנה מה הסיבה, אני אלך להגן על הילד והמבוגר יחטוף שיעור בחינוך. ב. אל ביתי, לפני חמש שנים נכנס טכנאי שביקר כאן כבר פעמיים. הפעם הוא הרגיש בטוח מספיק כדי לשלוף את איבר מינו. נכון, אני חרדה מאד, למרות טיפולים שונים שעברתי והעניין משפיע על חיינו הזוגיים בבית. האם הפנוזה היא כמו זבנג וגמרנו? האם היא מתאימה? האם היא מכוסה דרך קופת החולים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היפנוזה

תור
    29/10/2008

היפנוזה- כלי טיפולי אבחנתי שבעזרתו ניתן לטפל בבעיות שונות כמו חרדה למשל . היא מצב של הרפיה גופנית מנטלית המאפשר לאדם קליטת מסרים מהסביבה ללא צנזורה של המודע . אין לטפל בהיפנוזה כש סובלים מ: 1. אם האדם סובל ממצב פסיכוטי 2. בעל אישיות גבולית 3. סובל דלקת בשלפוחית השתן . ולכן היפנוזה זה לא זבנג וגמרנו זה טיפולים כדי לשחרר את העבר ואת הכאב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה

פרופ' רחל לב-ויזל
    30/10/2008

נראה לי שכדאי שתפני לקופת חולים לבדוק למי ניתן לפנות ולאיזה סוגי טפול. ואם לא תפני לאחת התחנות ליעוץ או למחלקה לשרותים חברתיים באזור מגוריך. חשוב גם לדווח על הטכנאי.
    זה שאת מגנה על ילדים --זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    04/11/2008

שלום רב,

את מתארת מצב של עוררות ומתח שנגרם ע"י מצבים המזכירים לך את ההתעללות בילדותך.
    אני שומעת שמצד אחד זה נותן לך כח להגן על חלשים (כל הכבוד!) אבל גם על המחיר שאת משלמת. ישנן דרכים ללמוד כיצד לשחרר את המתח והקפאון כשאת שומעת צעקות.ואולי כדאי ללמוד אותן בטיפול התנהגותי- קוגניטיבי.
    לגבי חשיפת איבר המין ע"י הטכנאי - גם כאן את משלמת מחיר. היפנוזה אינה פתרון קסם, אבל גם במקרה זה שימוש בטיפול התנהגותי-קוגנטיבי יכול לעזור.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו