מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהלילך02/11/2008
אבי היה מכה אותי בילדותי בכל פעם שעשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו. כיום אני בת 40 והוא בן 70. והוא זקוק לי לעזרה בכל מיני דברים. מה שהוא עשה לי בילדותי, הרס לי את החיים ואת האישיות. כיום אני מטופלת בכדורים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא: האם לסלוח לו ולעזור לו כעת כשהוא זקוק לי? הלב שלי לא רוצה, אבל המחשבה אומרת שחייב. תודה רבה על כל עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינטשי אותו שילך להזדיין
כ03/11/2008עשה לך רע תעשי לו רע כך פועל העולם לא חייב שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר04/11/2008שלום רב,
קשה לתת תשובה חד משמעית בנושא.
האפשרות היא או לעבד את הכעס עם עצמך או לפתוח את הכעס מולו. רק אדם או מטפל שמכיר אותך טוב יותר ידע לברר איתך מה נכון יותר עבורך.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממישהו שעבר התעללות מינית מאבא שלו-
אבנר21/05/2009אני כבר בן 38 ואבא שלי בן 70 וזה היה לפני 25 שנה. הפתרון היחידי זה לחתוך אותו לגמרי. פשוט שום אינטרקציה וכמה שיותר עם אחרים. שזה לא ישמע לך סדיסטי. החולרה הזה התעלל בך ואבא שלי גם המשיך לעשות לי טרור בבית וניסה שאני לא אוכל להסתדר בלעדיו. אל תדברי איתו בשום צורה כמו שאני עושה. למדתי שהעונש הכי קשה זה לא לשים עליו וכמה שהוא עושה פרצוף מסכן ומלכלך עלי לכולם ש "אני לא שם עליו ופויה של ילד וכפוי טובה"- אז זה הדבר הכי טוב. תהיי חזקה ותתמידי בזה. שלא יהיה לזבל הזה (והוא זבל -שלא תרחמי עליו!) שום אינטרקציה עם אף אחד. החולרות האלה תמיד ממציאים תרוצים ש"עשו להם את זהכשהם היו קטנים והם לא אשמים ו-נו מה נבכה על חלב שנשפך?!..." אסור לוותר להם אפילו בפרור- תני לו למות לבד שיסבול כמה שיותר- גם ככה כמה שהוא יסבול זה לא יספיק- אז כמה שיותר, יותר טוב. ואל תדאגי- אלוהים מחכה לו עם המחברת, ששם הכל כתוב. תהיי חזקה ותחיי חיים נורמלים. כמה שקשה לי להאמין בבנות (ובכלל בכל אחד) אני מלמד את עצמי שכן מותר להאמין באנשים, רק מה צריך להזהר כמו בכל דבר. אפשר מן הסתם לטעות, בסדר- מה יקרה? תשלמי עוד קצת כסף כדי לצאת מזה? מה קרה? זה רק כסף!
החולרות האלה לא רוצים שנוכל בלעדיהם. אל תפחדי לנסות- זה הרעיון. תשמרי אל עצמך ותהיי בטוחה בעצמך. מגיע לך לחיות טוב- ובלעדיו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
הודיה01/06/2009היי, מה שלומך? קראתי את ההודעה שהשארת, והיה לי ממש עצוב לשמוע. אמנם, ב"ה, לא עברתי התעללות מצד ההורים, אבל אני בהחלט חושבת שאם את כן מסוגלת לסלוח, תנסי לעשות את זה. נכון שהגיוני שאני נשמעת דתיה חזקה ואולי עכשיו יתחילו כאן סטיגמות ויגידו שאני לא מבינה על מה אני מדברת, אבל עם כל האמת עכשיו... אני חושבת שיש כאן עניין של נסיון. האם את, בתור ילדה מוכה, מוכנה לקבל את היות אבא שלך אבא שלך ולכבד אותו כשהוא צריך, ואפילו לא להזכיר לו מה שעשה... יכול להיות שזה לכשלעצמו יקרב ביניכם, והוא אפילו ינסה לעשות משהו כדי כביכול לכפר... וגם אם לא, סתם בשביל ההרגשה הטובה- שאת נשארת אדם מוסרי, וקל וחומר כלפי אבא שלך, שיש לך את כל הסיבות שבעולם להתנקם בו. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שקולה
יניב20/07/2009לילך שלום.
קראתי את ההודעה שלך וגם את כל התגובות שכתבו לך והרגשתי צורך לצרף גם את תגובתי, שהיא תיאמר באופן שקול לעומת שאר התגובות.
אני מאמין שאני אכן חיים בעולם שבו הרגישות האמפתיה והרחמנות חשובים מאוד, ויש להם מקום מרכזי בעולם.
כמו כן, בלי לסתור את זה, אני בטוח חד משמעית כי ישנם מעשים בעולם אשר אינם ברי סליחה - מעשים שלא ניתן לסלוח עליהם מפאת מידת האימה, הנוראיות, והאכזריות שבהם.
התעללות או תקיפה של הורה את הבן שלו הוא לגמרי מעשה שלא ניתן לסלוח עליו. הוא מעשה שפל ביותר בכל קנה מידה, איום ובזוי, חוצה לגמרי את כל הגבולות האפשריים מכל ומכל, וחורץ את נזקיו ותוצאותיו לתמיד ולכן לא יכולה להיות סליחה עליו.
מאז ומתמיד ההורה הוא האחראי הראשי על ילדיו. ההורה הוא האדם הראשון שממונה על הדאגה לשלומם של ילדיו, לבטחונם, ולבריאותם.
במידה והורה מעיז לפגוע בילדיו, זה מעשה שהוא נגד כל קווי השפיות וההיגיון הבסיסיים שבעולם, גורם נזק בלתי הפיך לילדיו ומשאיר להם צלקות לכל החיים, ומעבר לכך - הוא אדם שפל ונוראי ומסוכן שהוא בכלל העיז לעשות את המעשים, ולכן לא ניתן יהיה לסלוח לו על מעשים אלו לעולם, ולא משנה איזה תירוץ הוא או אחרים יתנו, כי אף תירוץ לא יתקבל למעשה שפל כל כך.
מרגע שהורה עושה דבר כל כך נוראי שהוא נגד הטבע, בעצם כבר אפשר להגיד שהוא כאילו כבר לא הורה של אותו הילד. כי הוא מתנהג בדיוק ההפך ממה שהורה אמור להיות. ולכן מאותו רגע הוא מעין אדם זר עבור הבן, ומרגע שהבן גודל הוא צריך לנתק איתו את הקשר לתמיד.
זאת מכיוון שההורה עשה לבן שלו מעשים שמתאימים לאוייב ולא להורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)