מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מינית?מועקה08/12/2008
אני בחורה בת 30, נשואה. עברתי חוויה לא נעימה, שמעוררת בי תחושות מאוד קשות: עשיתי מסאג' שבדי אצל מטפל בספא מוכר ומוסדר במסגרת נופש (לא בית פרטי אלא מקום ציבורי בעל שם); הייתי לבושה בתחתונים בלבד, כאשר הגוף מכוסה במגבת. המסאג' התקיים על מיטה זוגית כשהמטפל יושב על המיטה מכיוונים שונים. במהלך המסאג' קרו הדברים הבאים: - המטפל ישב על הברכיים (השוק מונחת כולה על המיטה, ברכיים מקופלות); הוא לקח את הראש שלי ושם אותו בין הרגליים שלו. הזזתי את הראש למטה, אבל הוא ניסה להחזיר אותו יותר למעלה. - לאחר שהסתובבתי מהגב לבטן - מכוסה כמובן, הוא שאל אותי האם אני מעוניינת במסאג' לפנים או לחזה (!!!!). פלטתי "לפנים" והייתי בהלם, משותקת. בסיטואציה הזו אני כאמור ערומה בפלג הגוף העליון, ומכוסה במגבת בלבד. - לאחר מכן, הוא מיסג' את הרגליים - ונגע בחלק החיצוני של התחתונים (ירך חיצונית), תוך הזזה קלה של המגבת; החזרתי את המגבת למקומה, והוא שוב הזיז אותה.אותו דבר קרה גם ברגל השנייה. - בסוף ,הוא תהה איפה אני גרה וציין שהוא יכול לבוא לעשות מסאג' אצלי בבית. צינתי שאני גרה רחוק אבל הוא אמר שלפעמים הוא מגיע לשם. לא הסכמתי לתת לו את המספר שלי (בשלב הזה הייתי מבועתת) והוא נתן לי את הכרטיס שלו ואמר שהוא מוכן לבוא אליי למלון ולעשות מסאג'. יצאתי משם הכי מהר שיכולתי. אני בוכה, יש לי תחושת בחילה מאז שזה קרה, הרגשה מגעילה שנתתי לאדם הזה לגעת בי. אני לא מבינה איך הגעתי לסיטואציה הזו. ספרתי לבעלי על הסיפור, והוא הציע שנתלונן עליו אצל הנהלת המקום. אני משום מה מרגישה מבוישת ומאוד נבוכה, והרי לא עשיתי כלום!!!! אני נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויה קשה
פרופ' רחל לב-ויזל10/12/2008ראשית את נורמלית לגמרי. תחושת אי הנוחות והשיתוק אופיניים במצב כזה. שנית, עליך לדווח לפחות באופן אנונימי להנהלת הספא. חשוב כי אדם זה יפסיק להשתמש בלקוחות המלון לספוק צרכיו האישיים.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/12/2008שלום רב,
חשוב שלא תהיי שיפוטית לגבי התחושות שלך, ואכן נראה שהגבולות שלך בהחלט לא כובדו.
פניה להנהלת המקום נראית חשובה ובודאי לגיטימית.
אין ספק שאת נורמלית! רגישות, עירנות וגבולות הם חלק ממש חשוב.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)