מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול במרכז הרב תחומידנית03/01/2009
שלום רונית, אני גרה באיזור חיפה וקיבלתי המלצה ממרכז הסיוע על טיפול במרכז הרב תחומי. הבנתי שעובדות במרכז מס' מטפלות וכולן מתמחות בטיפול בפגיעות מיניות. מכיון שהטיפול הוא לא טיפול פרטי(מסובסד?) דרך מרכז היתי רוצה לדעת כיצד נבחרת עבורי המטפלת, ואם לאחר תקופה מסויימת שאני מרגישה שאין חיבור איתה ניתן יהיה לעבור טיפול עם מטפלת אחרת מהמרכז? האם ניתן לדעת מראש(כמו בטיפול פרטי רגיל) מי תהיה המטפלת שאליה אני מגיעה, ואז להתרשם אם יש התאמה? יש אפשרות למטופלות דרך המרכז לקבל טיפול גם פעמיים בשבוע במקרה שפעם אחת בשבוע לא מספיקה? האם הטיפולים במרכז הם טיפולים קצרי מועד או שנעשים גם טיפולים ארוכים יותר, גם לאורך שנים, בהתאם למקרה? מודה מראש על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוב-
דנית07/01/2009אשמח לקבל התייחסות לשאלותיי ובנוסף- 1.האם קיים מרכז עם התמחות דומה הקרוב יותר אל בנימינה-גבעת עדה? 2. האם פסיכולוג קליני יכול לעזור לי או שצריך מישהוא שהתמחה בנפגעים? אני צריכה טיפול בעוד תחומים בחיים כמו גירושין וקושי במציאת מערכת יחסים ולא רק בטראומה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר07/01/2009דנית שלום,
שאלתך נתקבלה ותענה בהקדם.
בברכה,
מזכירות המרכז הרב תחומי
ב/ רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר12/01/2009שלום רב,
לצערי, באזור הצפון קיימים רק שני מרכזים ציבוריים לטיפול בנפגעות - בחיפה ובנצרת.
בעיני חשובה ההתמחות בטיפול בנפגעות, שכן זוהי טראומה ייחודית ודרכי ההתערבות ייחודיות גם הן.
לגבי טיפול בנושא מערכות יחסים, בהחלט ייתכן שזוהי השלכה של הטראומה, ולכן הייתי מתחילה בטיפול בטראומה והשלכותיה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה של רכזת פניות במרכז הרב תחומי
רונית סדגר08/01/2009דנית שלום,
א. הטיפול במרכז אכן מסובסד.
ב. בחירת המטפלת נשקלת היטב בתהליך האינטייק, ובין היתר מושפע מצרכי המטופלת (טיפול
באומנות או ביבליותרפיה למשל).
ג. אם עולים קשיים בתוך התהליך הטיפולי שקשורים ליחסים, אנו מזמינות את המטופלת לדיאלוג
פתוח על כך, וראיית הצרכים של המטופלות מלווה אותנו לאורך כל התהליך.
קיימת רגישות וגמישות מספקת, ובסיס של דיאלוג. בין היתר, ניתן לשוחח על הדאגות והפחדים
שמלווים ומתעוררים בתוך התהליך הטיפול במרכז.
ד. הטיפול במרכז מותאם לצרכי המטופלת. בד"כ משך הטיפול מושפע מסוג הפגיעה ומשכה.
למידע נוסף ניתן לפנות למרכז הרב תחומי בטלפון 048359975.
בברכה,
עו"ס בקי מנדלוביץ
רכזת פניות במרכז הרב תחומי
ב/ רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
דנית08/01/2009רונית שמעתי על שיטה שנקראת סומתיק אקספיריינס ונאמר לי שהיא מתאימה לטיפול בהפרעות אכילה שלי שבתת מודע כנראה קשורות למה שהיה לי בבית במישפחה. זה מתבטא בבולמוסים שאני אוכלת הרבה ואז אני מרגישה עם פגמים בגלל המשקל יתר. ממה שהבנתי השיטה הזאת לא לוקחת הרבה זמן וגם מתייחסת לתופעות לוואי של הפגיעה. שיטה כזאת מוכרת לך? אפשר לקבל טיפול כזה דרך המרכז? זאת שיטה שדומה לטיפול באומנות או שזה גם בדיבור? האם ידוע לך שיש קשר בין אכילה כפייתית והשמנת יתר לעבר של פגיעה במשפחה, או שזה לא קשור? תודה על כל התשובות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר12/01/2009שלום רב,
הטיפול ב- SE יכול בהחלט להיות יעיל לטיפול בהפרעות אכילה.
הטיפול ממוקד בגוף וכרוך בטכניקות מודעות והקשבה לגוף, ויצירת שינוי רגשי על רקע ההתייחסות לגוף.
במרכז שלנו לומדים שיטה זו, אך עדיין לא מטפלים בה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)