מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן משפחה מטרידאנונימית03/06/2009
שלום:
בן משפחה שלי נוהג להטריד באופן מתוחכם.הוא מחבק את בנות המשפחה בצורה מביכה.
לאחר שיחה קשה, הפסיק לחבק אותי. אבל פעם אחת הרגשתי אותו מתחכך בי מאחור ברפרוף.
ושוב עשה זאת לאחר זמן מה פעמיים, כאילו בטעות,כאילא כלום - מאוד ברפרוף.האם באמת הוא מודע למעשיו? האם אני הסטרית? מדוע עושה זאת?
אני דואגת שיגרום לבנותי מבוכה ואולי יותר מזה.ילדיו בני בית אצלנו וילדי אצלו - ואינני רוצה לפגוע בילדים.
איך עלי לדבר אתו כדי שיפסיק?מה לעשות כדי שלא יעיז לעשות דבר דומה לבנותי?
אין לי אפשרות למנוע מהן להיות בביתו, ואין אפשרות שלא להפגש?
בבקשה,עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיר וברור
פרופ' רחל לב-ויזל06/06/2009הדרך הטובה ביותר היא לומר לו בבהירות שאין לכך מקום!. לגבי ילדיך, כדאי לבדוק אתם ולהזהירם.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- בן משפחה מטריד
אנונימית07/06/2009
שלום:
כאשר מדובר במעשים ברורים (כמו החיבוק) זה יותר קל להגיד משהו ברור.
גם זה היה די סיוט בשבילי מאחר והוא אמר שזה הפגנה של יחס חם ושאני שמרנית וקרירה,
ומדובר במישהו כל כך קרוב ובסך הכל מאוד מוערך בעיני. אבל כיוון שהרגשתי כל כך לא נוח גרמתי לו להבין זאת ולהפסיק. (לפחות אתי)
רק המחשבה שאכן "משהו לא בסדר אתו" מדירה שינה מעיני וגורמת לי סבל כשאני חושבת על ילדיו אותם אני כה אוהבת.
אבל בין חיבוק (תמים-לכאורה) לבין חיכוך (מקרי - לכאורה) ישנו הבדל בכל זאת. החלטתי שאני לא אוכל לומר לו גלויות שהוא עשה זאת - כי הוא יכול לטעון שאני הוזה. (וזה מה שמבלבל כל כך, וקשה כל כך) לאחר התלבטויות אמרתי לו שבפיקניק לא הרגשתי נוח אתו ולכן הוא אינו רשאי לחבק אותי בכל צורה וחייב תמיד לעמוד במרחק ממני, אמרתי לו בצורה קשה שהוא אינו רשאי לחבק את ילדי או להתקרב אליהם למרחק נגיעה. והוא לא התווכח.
להזהיר את הילדים שלי - זה כאילו תגידו לי להזהיר אותם מאביהם - אינני יודעת איך לעשות זאת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר09/06/2009שלום רב,
מדבריך עולה כי הגבולות מול אותו בן משפחה מטושטשים ופוגעים.
את חווה זאת באופן ישיר, ומכאן ברורה גם הדאגה לבנות שלך.
בנוסף, את מגלה אסרטיביות חשובה, שבאה לידי ביטוי בשיחה איתו- אך נראה שזה אינו מספיק כדי לשים לו גבול.
הייתי מציעה מנסות ליזום מולו שיחה עם בנות משפחה נוספות שמרגישות כמוך ובכל מקרה לא לאפשר לבנות שלך להיות בסביבתו!
בנוסף, כדאי להסביר לבנות כיצד לשמור על עצמן.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)