מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאלי10/06/2009
יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי יש לי אח ואחות קטנים ממני האח הקטן גדול ב 5 שנים מאחותי הקטנה ובגיל מאוד צעיר שהוא היה בן 12 לערך ואחותי הייתה בת 7 הם התחכחו אחד בשנייה כאשר הוא היה מעליה כמובן עם בגדים וללא נגיעות במקומות אינטימיים חלילה, עשיתי לשניהם שיחה לאחר שאחותי נזכרה בזה ככה ביום בהיר אחד וללא שום מקרה שהיה לה בהווה וזה כנראה קצת מטריד אותה, חשוב לציין שהמקרה היה חד פעמי וכיום ההאח בן 21 והבת בת 16 והיחסים ביניהם מצויינים גם היום אבל לדעתי זה מטריד אותה ....השאלה שלי זה אם אצטרך לקחת את שניהם לטיפול כי אני בטוח שלאח זה גם מציק האם חלה חובת דיווח על המטפלים במקרה כזה ? יש לציין שזה היה לפני 9 שנים ורק לפני כמה ימים היא נזכרה בזה ... אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי מודה לכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
אלי10/06/2009חשוב לציין שהמקרה לא היה בכפייה או התעללות כלשהי אלא סקרנות בגיל הילדות כמו ששניהם התייחסו לזה בשיחה שעשינו יחדיו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר11/06/2009שלום רב,
ישנם כמה רבדים לתשובתי אליך.
ראשית, במידה ואת חושבת שאחותך עדיין מוטרדת כדאי לקחת אותה לטיפול. במקביל, אפשר לברר עם האח מהן התחושות שלו לגבי האירוע, והוא בהחלט יכול להיעזר גם בטיפול משלו.
אני מניחה שזה יכול לעזור במניעה בעתיד וכן בעיבוד רגשי אשם ובושה.
לגבי דיווח, סביר להניח שהמטפל יתייעץ עם פקיד סעד, ישנה גמישות רבה יותר לגבי אחים, אבל השיקול הוא לגופו של עניין.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)