עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    אלי
    10/06/2009

יש לי שאלה שקצת מטרידה אותי יש לי אח ואחות קטנים ממני האח הקטן גדול ב 5 שנים מאחותי הקטנה ובגיל מאוד צעיר שהוא היה בן 12 לערך ואחותי הייתה בת 7 הם התחכחו אחד בשנייה כאשר הוא היה מעליה כמובן עם בגדים וללא נגיעות במקומות אינטימיים חלילה, עשיתי לשניהם שיחה לאחר שאחותי נזכרה בזה ככה ביום בהיר אחד וללא שום מקרה שהיה לה בהווה וזה כנראה קצת מטריד אותה, חשוב לציין שהמקרה היה חד פעמי וכיום ההאח בן 21 והבת בת 16 והיחסים ביניהם מצויינים גם היום אבל לדעתי זה מטריד אותה ....השאלה שלי זה אם אצטרך לקחת את שניהם לטיפול כי אני בטוח שלאח זה גם מציק האם חלה חובת דיווח על המטפלים במקרה כזה ? יש לציין שזה היה לפני 9 שנים ורק לפני כמה ימים היא נזכרה בזה ... אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי מודה לכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

אלי
    10/06/2009

חשוב לציין שהמקרה לא היה בכפייה או התעללות כלשהי אלא סקרנות בגיל הילדות כמו ששניהם התייחסו לזה בשיחה שעשינו יחדיו....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    11/06/2009

שלום רב,
    ישנם כמה רבדים לתשובתי אליך.
    ראשית, במידה ואת חושבת שאחותך עדיין מוטרדת כדאי לקחת אותה לטיפול. במקביל, אפשר לברר עם האח מהן התחושות שלו לגבי האירוע, והוא בהחלט יכול להיעזר גם בטיפול משלו.
    אני מניחה שזה יכול לעזור במניעה בעתיד וכן בעיבוד רגשי אשם ובושה.
    לגבי דיווח, סביר להניח שהמטפל יתייעץ עם פקיד סעד, ישנה גמישות רבה יותר לגבי אחים, אבל השיקול הוא לגופו של עניין.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו