התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    אני
    22/07/2009

שכנים שלנו הישארו את הילדים שלהם לבד. בן בן 14 וילדה בת 4.5. הבן ילד רגיש, אחראי, חם ואוהב. ילד שנחשב "ילד טוב" . הילד מדהימה תקשורתית, פתוחה וחברותית, בטוחה בעצמה. הבית פתוח,, ישנם גבולות יחסית ברורים ותשוקרת זורמת. כשההורים חזרו הילדה סיפרה ישר שהם שיחקו במשחק ואסור לספר. כשההורים שאלו שוב היא אמרה. ומהבן הסתבר שהם שיחקו ב"רופא וחולה" והבן לקח את היד של הבת ושם על איבר מינו כשהוא לבוש הבת היתה ללא בגדים הוא שפשף את איבר מינה מבחוץ.
    ההורים כעסו, העמידו גבולות בברורים לבן . למחרת הבן לא היה רגוע הוא התפרץ בבכי ואמר שהוא לא יודע מה נכנס בו. ההורים הרגיעו תוך שהם מסברים את חומרת העניין אומרים לו שהם אוהבים אותו וכולם הולכים קדימה.
    יחד עם זאת הם שיתפו אותנו שהם מאד מוטרדים. אם לעשות עם זה עוד משהו? ישנו חשש שאולי לא הכל נאמר להם ואז האם עליהם ללחוץ לדעת יותר? ואיך מוודאים שזה לא יחזור על עצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה...

אני
    23/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לגבולות

פרופ' רחל לב-ויזל
    25/07/2009

במידה וההורים הסבירו לילדים מה הם הגבולות, מה מותר ומה אסור ומדוע האיסור, ניתן לשער כי המעשים לא יחזרו על עצמם. חשוב לשמור על ערוצי דיאלוג פתוחים המאפשרים לחלוק גם נושאים מביכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    26/07/2009

שלום רב,
    נראה שהבן מבין שעשה מעשה שאינו מותאם, ויתכן כי תחושת האשמה והבושה קשות עבורו.
    בנוסף, חשוב לוודא שמעשים כאלה לא יחזרו. לכן הייתי מאוד ממליצה לשלוח את הבן לטיפול אצל מומחים בנושא פגיעות מיניות, כדי לאפשר לכולם לוודא שהדבר לא יחזור.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו