מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו פגיעה מינית?מוטרדת17/08/2009
שלום רב
יש לי שאלה שאני מקווה שאני אקבל כאן תשובה עליה
כאשר הייתי בסביבות גיל 13-14 הייתי בקשר עם קבוצה של נערים אשר ראו בי כלי לניסויי מיניותם. סקס מלא לא היה כיוון שהנסיונות לא הצליחו והיו מגעים מיניים אחרים. העניין הוא שאני לא ממש הפסקתי את ההתרועעות בחברתם וגם שלא הפסקתי רוב הפעמים את המעשים המיניים כיוון שלא הייתי מודעת להשלכות שלהם. האם סיטואציה כזאת נחשבת לפגיעה מינית?
עד היום אני נאבקת בתחושת החוסר ערך שלי ובכך שאני אשמה כיוון ששיתפתי פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פעולה מתוך איזה מינע
פרופ' רחל לב-ויזל21/08/2009התיאור הקצר שלך מצביע על הטרדה מינית. המניעים לשיתוף פעולה יכולים להיות רבים, פחד, רצון להיות מקובלת, אלם ופסיביות. רגש אשמה מיותר להשקיע בו אנרגיה. מבחינתך אם למדת להתרחק מחבורות או מסיטואציות דומות משמע לקחת אחריות על ההמשך. עם זאת כדאי להיפגש עם איש מקצוע העוסק בתחום למספר שיחות.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר23/08/2009שלום רב,
קשה לי לתת לך תשובה לגבי הפגיעה, שכן לא לגמרי ברור מה היה הפרש הגילאים; האם הופעל לחץ או איום, האם הסקרנות הייתה הדדית.
אלא שבהחלט ברור שאת משלמת מחיר על ההתנסות הזו. דוקא על רקע זה הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול, על מנת לא למשוך את תחושת חוסר האונים והערך ורגשי ההאשמה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)