מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה דחופה.מיכל19/10/2009
שלום.
לפני 4 שנים חברה שלי (מ') עברה התעללות מינית. היא שלחה את סיפורה למדור בנענע והדבר נודע לשאר ילדי הכיתה. היא הכחישה בטענה שהיא לא קשורה לזה.
כמה זמן אחרי זה באתי אליה הביתה כי היינו חברות טובות והיא הראתה לי אתרים על אביזרי מין,וכל הקשור לנושא. היא ידעה הרבה יותר על יחסי מין ממה שילדה בת 12 אמורה לדעת.
איכשהו גיליתי שהדבר נכון והיא באמת הוטרדה מינית,ולא משמועות אלא מהוכחות.
היום,מ' בת 16. כשמדברים איתה על אוכל היא ישר אומרת "את יודעת כמה קלוריות יש בזה?" וכשמציעים לה אוכל היא טורפת בלי סוף.
יום אחד חברה שלי הלכה איתה לקניון והם אכלו באחת ממסעדות הקניון. לאחר מכן מ' הלכה לשירותים ונתקעה שם חצי שעה.חברה שלי לא הבינה מה קורה והציצה לראות מה איתה. היא ראתה שהיא עם הפנים לשירותים,מכניסה את האצבע לפה וככל הנראה מנסה להקיא את מה שאכלה.
למ' אין הורים. יש לה, אבל אין עם מי לדבר. אמא שלה כל הזמן טסה כי העבודה שלה בכלל לא בארץ,ואבא שלה כל היום בעבודה וגם הוא לא בדיוק מתייחס אליה...
למ' בקושי גם יש חברים. היא שתלטנית,שקרנית,סכסכנית וכולם משחקים אותה חברים שלה אך הם לא. היא לא יודעת להיות היא עצמה.היא יותר מדי מחפשת את אהבת הסביבה כי היא לא מקבלת אהבה בבית.
משנה לשנה אני רואה שמצבה רק הולך ומחמיר.
לפנות ליועצת בית הספר זה יביך אותה ואני לא רוצה בכך.
השאלה היא האם אני אמורה לעזור לה או להניח לה לעשות מה שהיא רוצה עם חייה?
ואם כן לעזור,אז איך?
*היא לא יודעת שאני יודעת מה שקרה לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר22/10/2009שלום רב,
מרגש לראות את היחס שלך לאותה נערה.
מכיוון שאת מגיעה ממקום טוב נראה לי שכן נכון יהיה לפנות ליועצת והיא תדע כיצד לדבר עם אותה נערה.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)