איך עוצרים הטרדה מינית בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עוצרים הטרדה מינית בעבודה
    ריטה
    17/11/2009

שלום,
    אני עברתי הטרדה מינית בעבודה ובמהלך הטיפול בתלונה שהגשתי גיליתי שבעצם למעסיק יש אפשרות לפעול לפי איך שהוא מחליט לנכון בנסיבות העניין.

כלומר, מעסיק יכול להתעלם מכל הסעיפים שהם בגדר המלצה של חוק למניעת הטרדה מינית ובנוסף מי שמייצר נסיבות במקום העבודה ומי שיש לו שליטה במקום העבודה הוא המנהל או מנכ"ל או בכירים אחרים

הטיפול בתלונה נעשה לטובת מקום העובדה ולטובת הממונים עלי וכך גם נאמר לי במפורש והוסבר לי שלא כדאי לי להתלונן במשטרה מיוון שזה יפגע בקריירה שלי.

השאלה שלי : האם כדאי בכלל להתלונן על הטרדה מינית במקום העבודה? הרי החוק שיש היום הוא מאפשר למעסיק לפעול לפי שיקול דעתו.
    למה בכלל לנשים להתלונן למעסיק על הטרדה מינית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    25/11/2009

שלום רב,
    אכן - מקרה מצער. מכעיס לשמוע שגם היום החוק אינו מאפשר הגנה על המוטרדת. יחד עם זאת כדאי לשקול להתלונן כי אחרת החזקת הסוד ותחושת חוסר האונים לא פשוטות.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מצוינת

פרופ' רחל לב-ויזל
    04/12/2009

אכן כפי שצינת להגשת תלונה לעיתים קרובות מחיר מבחינת המתלוננת. עם זאת החוק שם את הנושא על השולחן ונותן הגנה לנפגעות. על פי החוק, על האחראי על הטרדה מינית לפעול בהתאם לנהלים ברורים--בהחלט לא כפי שבא לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו