מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבRU2214/01/2010
שלום!
אני בחור בן 25.
בחודשים האחרונים נזכרתי במקרה שקרה ומאז אין לי חיים. אני הורג את עצמי מרוב יסורי מצפון. אני ממש על סף הרס עצמי מרוב צער. רציתי לשמוע חוות דעתכם.
לפני סביב עשר שנים, ערב אחד סיפרתי לאחותי סיפור לפני השינה (היא קטנה ממני ב10 שנים - ז"א היא הייתה בערך בת 5). תוך כדי ליטפתי את הראש שלה להרגעה. כיום, כשאני מנסה לשחזר את הארוע (זה מאוד מטושטש), אני זוכר שתפסתי את עצמי כשאני מלטף אותה בבטן או בגב (לא זוכר), מתחת הבגדים. אני זוכר שהייתי המום מעצמי. לא זכור לי שהיא הגיבה לכך. היא לא הראתה שזה הפריע לה.
אני מניח שאז לא הבנתי את משמעות הדברים. אני מנסה להזכר אם עשיתי באותה סטואציה עוד דברים, וזכרוני לא מעלה דברים נוספים, רק את הדברים הנ"ל.
בחודשים האחרונים, מאז שנזכרתי בזה, חיי אינם חיים. אני מרגיש סוטה. אני מפחד שהרסתי לאחותי את החיים.
רציתי לשאול לדעתכם. האם יתכן ואני מגזים ? אולי זה לא כל כך נורא? אולי היא לא נפגעה מארוע חד פעמי שכזה (במיוחד אם לא הייתה כאן איזו כפיה או משהו כזה)?
ואם היא כן נפגעה - מה אפשר לעשות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחור רגיש
פרופ' רחל לב-ויזל16/01/2010שלום לך,
אולי במקום יסורי מצפון על מה שאינך יודע למה או אם בכלל גרם, עדיף לפתוח את הנושא עם אחותך ולפטור בכך את אותך או שניכם מהענין?
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' רחל
RU2220/01/2010תודה רבה על המענה!
את חושבת ששייך לדבר איתה על זה?
היא בת 15, העלאת דבר כזה לא עלולה מאוד להזיק?? (במיוחד אם מבחינתה זה באמת לא היה כזה אירוע או שהיא בכלל לא זוכרת את זה).
אולי יש כאן עניין של "אל תעירו ואל תעוררו"?
או שאת אומרת שזה עדיף על פני לשתוק ולא לדבר?
ומצד שני, אם נדבר, זה כל כך בקלות יכול לפתור את העניין?
או אולי עדיף דרך מישהו שלישי? (מהמשפחה?)
תודה..
------------
שלום לך,
אולי במקום יסורי מצפון על מה שאינך יודע למה או אם בכלל גרם, עדיף לפתוח את הנושא עם אחותך ולפטור בכך את אותך או שניכם מהענין?
רחל
פרופ' רחל לב-ויזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחירה לדבר
פרופ' רחל לב-ויזל27/01/2010תמיד תוכל לכבד את עמדתה אם תחליט שלא מעונינת לדבר ולשתף פעולה
אבל תוכל להביע את צערך ולאפשר לה לפתוח את הדלת מתי שהיא תחליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר27/01/2010שלום רב,
אכן קשה להיות במקום בו אתה נמצא. על מנת שלא להתקבע במקום כדאי לפנות לטיפול ולהבין מה
קרה לפני עשר שנים ומדוע היום מתעורר אצלך הקושי. בטיפול תוכל גם לבדוק מה יכולה להיות משמעות האירוע לאחותך, ולהתנהל בהתאם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)