אנא עזרתכם...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרתכם...
    אירית
    20/02/2010

בחודש יוני 2009, סיפרה לי בתי בת ה 10.5 על מה שעשה לה הבן של השכנה מלמעלה כשעלתה לשחק עם אחיו הקטן שנתיים וחצי מוקדם יותר כשהייתה בת 8 וחצי .

היא סיפרה שהיה שיכור, אף על פי שהיה בן 13, הוא הראה לה ולעוד 2 אחיו הקטנים סרט פורנוגרפי במחשב ואחר כך לקח את בתי שהייתה אז בת 8 וחצי לחדר, כיסה את שניהם בשמיכה, כשאחיו הקטנים בחדר, וניסה לאנוס את בתי.

כנראה שהקדוש ברוך הוא אוהב אותנו כי בתי, על אף היותה רק בת 8 וחצי הצליחה לדחוף את הנער השיכור מעליה ולברוח ולצאת מהר מאותו הבית...
    היא חזרה הבייתה ולא סיפרה דבר.

חצי שנה אחרי זה, היא תלשה את כל שערות הריסים שלה בעיניים ולא ידעתי למה עשתה זאת...

לאחר ההלם הראשוני והבכי שלי התעשתתי מהר, חיבקתי את בתי, אמרתי לה שהיא לא אשמה ושאלתי אותה למה חיכתה לספר לי רק עכשיו? אחרי שנתיים וחצי? עימתתי את כל המידע הזה עם אמו של הנער, עם הנער ועם בן הזוג של אמו של הנער והוא קשר עצמו לאירועים, התנצל, טען שהיה שיכור ואינו זוכר מה באמת קרה.

לא רגועה, גם בתי לא ממש הבינה או יכלה לספר לי אם הצליח או לא... לקחתי את בתי בהסכמתה לרופאת הנשים שלי ושם בעדינות אישרה בפני הרופאה שהיה זה רק ניסיון ללא הצלחה.

אני לא ויתרתי, החלטתי שאני הולכת עם זה עד הסוף ולמחרת בבוקר כבר הייתי במשטרה והגשתי תלונה.
    אני לא הבנתי מדוע בתי הדרדרה בלימודים (חשבתי שזה קרה בעקבות מחלת הסרטן שחליתי בה),..או בגלל הגירושין...

חוקרת ילדים חקרה את בתי, צווי הרחקה והגנה הוצאו מאז, אך הנער עדיין לא הואשם או הועמד למשפט כי החקירה נמשכת כבר כמעט שנה מאחר ובתי חיכתה שנתיים וחצי לספר על המקרה כל החוקרים אומרים לי שאין לי מה לצפות במצב כזה והוא ייצא מזה בלי עונש.

חוקרת הילדים ופקידת הסעד לחוק נוער שהיו מעורבות מלאות מרגע הגילוי טענו שמאחר ותמכתי והכלתי את מצבה של בתי מרגע שסיפרה לי ומאחר ונהגתי נכון.... בתי תשתפר עכשיו ואין צורך ללכת לפסיכולוגים או להמשיך טיפול כי בתי אינה מעוניינת עוד לשוחח על הנושא.
    הסיפור שלה התברר אמין על ידי חוקרת הילדים.

אני כדי להגן על בתי מאז המקרה, מכרתי את דירתי ובאוגוסט נעבור דירה מהמקום הזה בו נפגעה...
    גם שמתי הגנת הורים על המחשב שתתריע לי מייד במקרה שמישהו אחר ינסה להפילה קורבן או משהו כזה.

היום קיבלתי התרעות מהגנת המחשב שבהן בתי נכנסה למשחק של הוניגמן במחשב ושם היא כתבה דברים איומים, התבטאויות מאוד מיניות שאיני יודעת מהיכן היא בכלל מכירה אותן.
    לא נותר מקום לספק, בתי השתמשה במילים שאפילו בסרטי פורנו הכי משפילים לא משתמשים בהן.

ללא ספק בתי חייבת לקבל עזרה וטיפול כי היא מאוד פגועה אם היא משתמשת בביטויים איומים כאלו.
    היא אינה מעריכה את עצמה ולדעתי מתנהגת לגמרי כקורבן תקיפה מינית.

אני מאוד מבקשת אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוגית אישה מתמחה בטיפול לאחר תקיפות מיניות באזור השרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתכם...

הוספת תגובה

• מסגרות טיפוליות באיזור המרכז

פרופ' רחל לב-ויזל
    21/02/2010

שלום לך,
    נראה לי כי חשוב שלא רק בתך תפגש למספר מפגשים עם מומחית בתחום אלא גם את תקבלי ייעוץ בהקשר לכך ואולי במשותף. יש מספר מרכזים במרכז כגון המרכז בבית חולים אכילוב בניהולה של ד"ר צביה זליגמן, בי"ח סוראסקי (איכילוב) תל אביב - המרכז לטיפול בטראומה מינית
    טל': 03-6974707
    מרכזים רב-תחומיים לטיפול בנפגעות תקיפה מינית
    טל': ראשון לציון 03-9689804
    מרכזי סיוע לנפגעי/ות תקיפה מינית - תל אביב - מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית
    טל': 03-5176176 (חירום)
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    22/02/2010

שלום רב,
    קראתי את תאור דברייך ואכן נשמע לא פשוט עבור ביתך ועבורך.
    נראה שטיפול יכול בהחלט לסייע.
    אני מציעה לך להתקשר למכון אנימה בת"א או לאורית נוה או ליעלה לבבי או ציביה זליגמן - כולן מטפלות מומחיות בנושא באזור המרכז.
    מקווה שתוכלנה לעזור.

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מימון טיפול בילדים שנפגעו מינית

יעל
    12/09/2010

הי, איני יודעת אם תגובתי עוד תגיע אלייך.ראיתי שחלף זמן מאז פנית... רציתי לעדכן אותך כי מאחר ושרותי הרווחה היו מעורבים בטיפול באירוע, וגם חוקרת ילדים אוששה את הדברים של ביתך - את זכאית למימון של הטיפול בביתך ע"י שרותי הרווחה. יש לכך תקציב ייחודי (לטיפול בילדים שנפגעו מינית).הילדה תטופל, לרוב, היכן שאת תבחרי וישנה השתתפות במימון אם העלות לפגישה חורגת מהתקרה.אם העלות מתאימה, תוכלו לקבל אפילו מימון מלא.
    העובדה שעברתן דירה(גם אם לעיר אחרת) אינה רלוונטית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו