מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לדבר על מה שקרהשין01/04/2010
אני כיום כמעט בת 40, בין גיל 10 ל 14 עברתי תקיפה מינית מצד ילדים בני גילי או שנה מעל,
אף אחד לא ידע אז ומעט מאוד יודעים היום,
אני נוטה להאמין שידעתי על כך כל השנים אבל הדחקתי ובשנה וחצי האחרונות הכל צף ועלה בלי יכולת להתמודד,
יש לי קושי בלתי ניתן לתיאור לדבר על יחסי מין, אני בזוגיות אוהבת עם אישה ועדיין מרגישה קשיים איומם,
בין אם זה שגוף שלי מתאבן ואינו מגיב ובין אם זה שאני נגעלת מעצמי ומהמגע מיד אחרי שהוא קורה,
אני בטיפול עם מטפלת מיומנת בתחום ואני בקושי מצליחה לדבר איתה על הנושאים האלה בכלל ועל מה שקרה בפרט,
איך מתמודדים עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שין היקרה
פרופ' רחל לב-ויזל01/04/2010אם קשה לדבר אולי באמצעים אחרים כגון ציור או פיסול יהיה לך קל יותר לבטא את תחושותיך. יתכן וחלק מתגובותיך היו "פרידה מהגוף" של עצמך. ולכן כל שימוש בגוף וכל חוויה אינטימית מציפה את הבהלה והגועל. במקום לחוש גועל מגופך לך שנאלץ להיות במקום ההוא, מדוע לא להעריך את הישרדותו וכוחותיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מה יש להעריך
שין01/04/2010רחל, תודה על התשובה,
כן אני יודעת על הניתוק על הספליט ככה שרדתי אבל גם ככה אפשרתי לכל מה שקרה לקרות,
הרי אני נתתי יד לכל הדבר הזה בשביל כל דבר צריך שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע נראה לך שאין את מה להעריך
שמעון ינוביץ13/04/2010אבל דפוס חשיבה "טוטאלי" כזה הוא לא משהו שאת חייבת לקבל כמובן מאליו.
תופעת הדיסוסיאציה (נתק בין נפש לגוף) ותופעת דפוסי חשיבה מטיפוס "אשמה", "בושה", "שנאה-עצמית" וכו', הן תופעות שמופיעות אצל פגועי-טראומה קשה, אבל הן "מחמירות" הרבה מעבר למה שראוי היה שתרגישי. מגיע לך להרגיש יותר טוב!
מטרת הטיפול היא לנסות לסלק את התופעות האלה, ולהביא אותך למצב שבו את מעריכה ואוהבת את נפשך ואת גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונית סדגר19/04/2010שלום רב,
אכן נשמע שאת משלמת מחיר על טראומה שעברת בגיל צעיר.
העובדה שאת בטיפול חשובה ובאמת כדאי להשתמש בו גם ברובד זה.
כדי להקל על הצגת הנושא כדאי לדעת שנושא של פגיעה מינית ומיניות הינו נושא שמטפלים עוסקים בו, ולכן לא צריך להיות חשש או קושי לפתיחת תימה זו.
בהצלחה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)