מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מבינה מה יש לי........flower01/05/2010
שלום,
שמי נעמה בת 24, ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי פחד מאונס שכבר המון שנים אני "סוחבת" בתוך הגוף כמו חיידק טפיל.
טופלתי בעבר בטיפול פסיכולוגי שהוכיח את עצמו והיום ללא ספק הפחד הזה הצטמצם בצורה משמעותית!! אך הוא עדיין שם לצערי...חשוב לי לציין שמעולם לא חוויתי שום דבר מהסוג הזה, לא ניצול מיני ולא שום דבר. אולי היו הטרדות מיניות בודדות אבל אני לא חושבת שזה גרם לפחד שלי להתגבר..כי מגיל מאד קטן וראשוני אני פוחדת מזה בצורה שלא מוסברת כ"כ.
אני כרגע נמצאת בזוגיות יחסית טריה. לפני ימים מספר במצב אינטימי התנשקתי עם בן הזוג והוא התחיל לגעת בי. שוב, נגיעות שטחיות לחלוטין (שנינו היינו עם בגדים) וברגע שזה קרה- התחלתי לפרוץ בבכי שנמשך משהו כמו חצי שעה.. הרגשתי כעס מטורף!! הרגשתי מנוצלת מינית, הרגשתי שפלש לי לפרטיות, שחדר אלי, שעשה לי משהו..שוב, הבחור רק ליטף את גופי ולא עשה דבר מעבר הוא נורא מתחשב ומבין וגם שבכיתי הוא ניסה להרגיע ולהבין ממה זה נובע. אבל אני פשוט לא יכולתי לסבול את זה (ואני יכולה לומר בוודאות שזה לא קשור בו !! .אני כבר מכירה את התגובה הזאת שלי וזו לא הפעם ה-1. אני רק לא מבינה למה זה ככה! )
אני מגיבה כמו בחורה שחוותה אונס חס וחלילה, וגם כששוב הוא רכן מעלי ונישק אותי והרגשתי את ההתלהבות שלו מתעצמת- לא יכולתי לסבול זאת ופרצתי בבכי היסטרי..אני מבינה שכדי שזה יעבור יהיה עלי להתרגל אליו יותר ורק הזמן כנראה יעשה את שלו. אני מרגישה מאד מוגנת עם הבחור הזה והפחד הוא לא ממנו. התחושות שאני מרגישה הן מוקצנות- הרגשתי כעס באותו רגע כאילו איך הוא מעז בכלל לגעת בגוף שלי! שאני מנוצלת, שהוא מנסה "לבלוע" אותי..ממש כך.. וזה לא שלא נהניתי באותה סיטואציה, המגע שלו כן היה לי נעים אך כשזה הגיע לשלב היותר מתקדם- שם ההנאה כבר נהפכה לתחושה של פחד, חרדה ומחשבות על ניצול וכו'...
הגעתי הבייתה מתוסכלת ובוכה ועד עכשיו אני מנסה להתאושש מזה ולא מצליחה. אני מרגישה פשוט שבורה, אני יודעת שזה מעיד על משהו לא בסדר ולא תקין אצלי ואני לא יודעת מה לעשות.. בבקשה תעזרו לי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר02/05/2010נשמע שאת נושאת עימך תחושה מורכבת לאורך שנים, שאינה תוצר של טראומה מינית שעברת.
ייתכן כי בתהליך התפתחותך היו דברים שגרמו לשילוב בין נושא של מיניות לתימות של חרדה ופגיעות - וזה הרקע לקושי. על מנת לאפשר לך להבין את הרקע ולהתמודד עם הקושי, הייתי ממליצה על טיפול שיאפשר תהליך זה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)