מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מותשת, עייפה....יותר מדילונה29/05/2010
מתיישבת מול המסך האילם אשר אין לו דבר לומר אלי, מביטה בו ומזכירה לעצמי שכל יום מחדש הוא יום שנועד לשבור את קשר השתיקה ההדוק עליו שמרתי במשך כ-19 שנה.
איך כותבים ומה כותבים?
עוצרים דקה את כל ההצגה אותה ניהלתי במשך שנות רבות מדי, עוצרים כדי לנשום,
האם יש חיים אחרי מחיאות הכפיים, אחרי שהאולם נשאר ריק, אחרי שלא נותרו צופים ועיניים לביים מולם את הצגת חיי?
16 שנה, התעללות מינית בלתי פוסקות, הייתי שותפה לקשר השתיקה הנורא ביותר,
וגם כאשר נוספו לחיי אנשים עמם הייתי כנה כיביכול, לפני שנים בודדות, שנתיים-שנה..
לא ייכלתי להפר את קשר השתיקה, המשכתי להחזיק בו כדבר החשוב ביותר בחיי.
כי איך מודים? ואיך מורידים מסיכות של שנים?
ואיך עוצרים רגע את המחול המטורף הזה לרגע אחד של שתיקה צורמת ורועמת
גילוי עריות
16 שנה,
שנה ועוד שנה ועוד שנה וכן הלאה.
איך?
האם ישנם חיים מכאן? כל הדברים אותם ראיתי, כל הדברים אותם הרגשתי על גופי ובשרי שהיה בסה"כ נתח של בשר.
ועדיין קמה בבוקר ומזכירה לעצמי, שאני בכאן ועכשיו, ובכאן ועכשיו שלי אני לא קורבן יותר,
ואז מחייכת לעצמי ושואלת את עצמי "האם אי פעם הייתי קורבן?",
לא צריכה יותר ללכת עם בגדים ארוכים כדי שיסתירו? אני לא יודעת..
איך קמים? איך?
כשהמעוות מכל עדין רודף אותי, יום יום, הפעם ברצון ובתשוקה אחרת לגמריי-להרוג אותי, שלא ישאר ממני דבר, כדבריו- "אם לא אהיה שלו, לא אהיה של אף אחד אחר, אין לך מקום בחיים"-
והוא, אשר אחראי להיוולדי, והיה באותה נשימה אחראי למותי, רוצה לשים סוף לחיי,
אבל איך? איך ממשיכים? כשהפחד מנהל ואני שוכחת ממנו לגמריי, מזכירה לעצמי שאין ממה לפחד, כבתוכי יודעת שהוא השטן בהתגלמותו, מאיים על חיי בכל שניה ושניה,
להיות חזקה ולשמור על עצמי, איך?
העולם נראה לי כה גדול מהעיניין הקטנות שלי, מורידה את השנים העייפות שלי..מזכירה לעצמי-שגדולה אני בטח שלא, יותר קרובה לילדה אבודה..
אז איך?
האם ישנה דרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר30/05/2010שלום לך,
אכן, קשה לשבור את הדינמיקה של שתיקה וסודיות המצטרפים למסכת קשה כ"כ של גילוי עריות.
אני קוראת על הייאוש, הפחד והעייפות שמלווים אותך ויחד עם זה יודעת שאפשר לעבד גם פגיעה קשה שכזו, ולצאת לחיים משוחררים מרגשות כ"כ קשים.
הדרך הנכונה בעיני היא הטיפול, שמאפשר חוויה אחרת וגדילה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית יקרה,
לונה08/06/2010בהחלט קשה רונית,
קראתי את התגובה שלך כמה פעמים ואף כבר באותו יום שהגבת,
אך המילים לא יצאו מתוכי..
יש מקומות בהם השתיקה חוזרות, לא נותנת הרבה דרור להביע, להיות, לתת לעצמי מקום לאחר שנים של שתיקה, אין זה דבר ברור מאילו עבורי.
בעיקר-היום מגלה כמה אני עייפה..
וכמה שנים עוד לפני, מפני שאני מאוד צעירה...
תודה לך על תגובתך,
מקווה שיהיה בסדר,
מקווה שאמצא את הדרך בתוך החושך הזה שלא ממש מסמן עבורי קרני אור,
לונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביבליותרפיה?
פרופ' רחל לב-ויזל14/06/2010שלום לך,
הדברים שכתבת, האופן בו נסחת מאד נוגעים, מבטאים את הכאב. כתיבה יש ב עוצמה ויש בה סוג של ריפוי. מדוע לא להמשיך בה? כמו שאת כותבת את יכולה להיות פה לא רק שלך אלא של אחרות שחוו מצב דומה. אין אפשרות למחוק את החוויה הקשה, אבל יש אפשרות להשתמש בה לכוח חיובי.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
מאיה30/06/2010אשמח להקשיב ולחבק בזמן שתשפכי 0509237709
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)