מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אףsmadar03/11/2007
שלום
אחרי ניתוח הסרת גידול שפיר דרך האף התחלתי לשנוא האף שלי והרגשתי שמשהו לא בסדר , אז הלכתי לאף אוזן גרון שאמר לי שהאף שלי עקום ומאז התחלתי לשנוא האף שלי ובגלל חוסר הבטיחון העצמי שתמיד סובלת ממנו הלכתי הרבה בדיקות לאף ואפילו עשיתו צילומים על מנת שהכול יהיה בסדר ולמרות שלא הופיע משהו חמור ואין שבר באף חזרתי על אותם צילומים עד שהגעתי למצב שאני חייבת לקרוא דף התשובות עוד פעם ופעם ....
גם עברתי תקיפה מינית שרק החדיר אצבעות לאיבר המין שלי ואחרי שנה מזה התחלתי להתנהג באופן כפייתי כלפי האף אני מחטטת בו כול הזמן , פוצעת אותו מתחילה לממש האף בצורה שאני משתגעת ממנה ומרגישה שהעצם לא בסדר שיש משהו לא תקין באף .
אני מטופלת אצל פסיכולוגית כבר הרבה זמן ללא שיפור משמעותי , אני שונאת הגוף שלי כך כך , אני חלשה והרבה פעמים אני חותכת הידיים כדי להיפטר מהכאב אך עדיין הוא נשאר , אני חושבת על מוות הרבה ואף אחד מהשפחה לא מודע לכאביי אני מתה לאט לאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפגוע בעצמך בעצמך?
פרופ' רחל לב-ויזל04/11/2007שלום סמדר,
האם שתפת את הפסיכולוגית המטפלת בך בפגיעה המינית שעברת? האם שתפת אותה בחתכים בידיים והפגיעה באף? מאד חשוב שתשתפי אותה בתחושה שאת מתה לאט לאט.
פציעה עצמית כפי שתיארת את פציעת האף וחתכים בידיים הינה התנהגות אופיינית במקרים של אנשים החשים שנאה לגופם אם בגלל שמישהו פגע בגופם ולכן חשים שגופם אינו "מבצרם" יותר, כמו בית ולכן פוגעים בו או שלא חשים את הגוף ומנסים לגרום לגוף להתעורר על ידי חתכים.
חשוב שתזכרי שאם מישהו זר פגע בך, את היית הקורבן. למה אם כן להצטרף אליו ולהמשיך במה שעשה לך? הרי על ידי פציעה של עצמך בעצמך את ממשיכה את מעשיו של הפוגע. לא מגיע לו שתצרפי למעשיו נגדך, לא?
ונקודה אחרונה, גוף אנחנו מקבלים רק אחד, אין חלקי חילוף. לא עדיף לשמור אם כן הדגם היחידי שיש לנו?
אני שוב מציעה שתשתפי את הפסיכולוגית שלך בכל התכנים שהעלית כאן על מנת שתוכל לסייע לך.
שיהיה לך ולגופך רק טוב.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף
רונית סדגר05/11/2007שלום רב,
קראתי את ההודעה שלך, וברור היה לי שאת מתמודדת עם כאב רב ולאורך זמן. הקשר שאת מתארת בין הפגיעה והחודרנות באף, לבין הפגיעה המינית, לבין מחשבות על מוות, נראה בעיני ברור.
נראה כאילו הפגיעה המינית חברה אותך למצב של חוסר שליטה, ושאת מנסה להחזיר תחושת שליטה באמצעות העיסוק באף - אלא שזה לא עוזר.
אני חושבת שבודאי מגיעה לך עזרה. נגרמה לך פגיעה משמעותית. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר שיוכל לעזור לך להפסיק לפצוע את עצמך וכן להתמודד עם המחשבות על מוות. אפשר לעזור, וחשוב למצוא את בעל המקצוע הנכון לכך. לא מגיע לך להמשיך לסבול. שיהיה בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)