פרנויה או תופעות אונס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרנויה או תופעות אונס?
    אוסנצ
    11/07/2010

עברתי אונס שהייתי שיכורה,והוא היה הראשון שילי.,מאז היו לי רק פלשבקים קטנים .
    רציתי לדעת אם חלק מהתופעות הן הכחשה,המשכתי כאילו לא קרה כלום?
    בנוסף לזה אחרי ששכבתי איתו שכבתי עם עוד בנים,כאילו לא איכפת לי..אני לא יודעת אם זה נורמאלי או לא,אני אובדת עצות
    הכרתי בחורים מקסימים שאני פשוט פוגעת בהם בלי שהם ידעו אחד על השני,אני שוכבת עם שניהם

אני אפעם לא הייתי כזאת,אני לא מכירה את עצמי ככה,ואפילו שאני מנסה להתפרק ולבכות אני לא מצליחה
    אני מרגישה זולה,וכאילו הגוף שלי זה חלק נפרד ממני
    בבקשה האם תוכלו לרשום לי מה התופעות של אונס?
    ניסיתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי כלום
    חשוב לי להגיד שהמקרה ממש טרי!

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנויה או תופעות אונס?

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    12/07/2010

שלום רב,
    ראשית לא ציינת אם פנית לקבל עזרה מקצועית.
    אם לא, היות והמקרה גם טרי חשוב וכדאי לפנות. ככל שמטפלים בתופעות מוקדם, כך הסיכוי לחזור לתיפקוד טוב גבוה יותר.
    אני ממליצה לך לפנות למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית באזור מגוריך (טלפון - 1202), הם יפנו אותך למקום המתאים עבורך.
    כל התופעות שציינת הן תופעות מוכרות ושכיחות במצבי אונס.
    דיברת על הכחשה ועל תחושה שהגוף נפרד ממך - זו בעצם תופעה של ניתוק או "דיסוציאציה" בשפה המקצועית. זהו מנגנון שנועד להגן עליך מפני החוויה המציפה שמעורר הזכרון הטראומטי, אך החסרון הגדול שלו הוא שאת ממשיכה להפעיל אותו בסיטואציות מיניות וממשיכה להיפגע מינית. זו לכשעצמה תופעה מוכרת שנקראת "רה - ויקטימיזציה" או קורבנות חוזרת.
    מתוך דבריך נראה שהתגובות מצריכות עזרה מקצועית, ולכן אני ממליצה לך לאתר מקום שיוכל לסייע לך.
    בברכה,

בקי מנדלוביץ - עו"ס
    המרכז הרב תחומי "בני ציון"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו