שיתוף בעיקר...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף בעיקר...
    אנונימית
    16/07/2010

שלום,
    אני מתנדבת במד"א והנהג שלי אוהב לגעת בי לנשק דברים כאלה שאני יודעת בפירוש שאסור לו. תמיד שהוא עושה דברים כאלה אני פשוט מחייכת או זזה קצת כי אני לא מצליחה לגייס או לחשוב על תגובה אחרת. חשוב לי לציין שאני מאוד אוהבת ומכבדת אותו, אני אוהבת לדבר איתו ואנחנו מתחברים מאוד, אבל זה לא בצורה של מערכת יחסים כי הוא נשוי ובגיל של אבא שלי. מעבר לכך הוא עזר לי מאוד בדיכאון והוא מאוד מקדם אותי במד"א. הכל טוב ביחסים חוץ מהקטעים האלה שלקח לי הרבה זמן להודות לעצמי שמדובר בדברים שאסור לו לעשות [רשמית אסור לנהגים בכלל לגעת במתנדבות אבל זה קו שכולם חוצים], נוגע מלטף מדגדג אומר שהוא נעלב אם אני לא מחבקת ומנשקת אותו ומעיר הערות כמו "זה יגביר לך את החשק המיני" או "אני מציע שתתפשטי". אני לא מתכוונת להתלונן עליו, והאפשרות השנייה שלי לפי מה שהבנתי זה להגיד "לא". אין משהו ספציפי שאני יכולה להגיד עליו "לא" אז זה בעייתי, ואני פוחדת שהתגובות שלי פשוט מעודדות את זה כי אני לא מצליחה להראות שאני לא מעוניינת. אני גם רואה את זה ביחסים עם ידידים שלי שהיחסים איתם בדרך כלל מגיעים לשלב שבו אנחנו שוכבים על המיטה והם מנסים להתמזמז, גם אם הם תפוסים, והם אף פעם לא רוצים קשר רציני, אז אני לא יכולה שלא לתהות מה אני עושה לא בסדר, ואני מרגישה שהרבה מזה זה באשמתי ובמה שאני משדרת למרות שאני לא רוצה. זאת בעצם השאלה שלי, איזו התנהגות גוררת את התגובות האלה? [ומעבר לכך פשוט רציתי להוציא את זה].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף בעיקר...

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    19/07/2010

שלום רב,
    מה שאת מתארת נראה כמצב של גבולות מבולבלים ומטושטשים, בלבול בין קירבה וחום לבין יצר מיני ובעקבותיו מגע מיני לא מותאם.
    לעיתים, בשל היתרונות של הקשר: אהבה, כבוד, חיבור רגשי, קשה לשים לב לחציית הגבול ולהגיד "לא". אולי יש גם חשש שאם תגידי "לא" הקשר ביניכם יפגם. חשוב מאוד שתדעי שאין זו אשמתך. יש פה ניצול לרעה של איש סמכות כלפיך, שמכיר היטב את החוקים, ואין שום פסול בכך שאת נחמדה וידידותית - אסור לו לחצות את הגבול הזה וזו אחריות שלו בלבד.
    לא אוכל לייעץ לך כיצד לנהוג, אבל אני כן ממליצה לך להיעזר בגורם מקצועי שיוכל לסייע לך לבנות לעצמך אסרטיביות ויכולת להגן על עצמך.

בברכה,

בקי מנדלוביץ - עו"ס
    המרכז הרב תחומי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו