מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה על אך אפשר לסמוך על בני"""אנונימית""08/11/2007
אדם
מה לעשות שאי אפשר כבר לסמוך
על בני אדם, שמאבדים כול תקווה.
מה לעשות שפעם לא רציתי לחיות והיום אני רוצצ.
עברתי התעללות מינית (גילוי עריות קשה) + עוד תקיפות מיניות ואונס.
הייתי בטיפולים אצל 4 מטפלות שלא הצליחו לעזור לי ואחרונה פגעה בי קשות שניפרדה ממני ב20 דקות דבר שהשאיר לי צלקות קשות במיוחד שלא הבנתי למה?.
ואני עכשיו במצוקה מצד אחד נישרפת בתוך עצמי בכאב מצד שני לא מסוגלת ללכת לסמוך.
אני פגועה ממטפלים.
תסבירי לי בבקשה רונית סדגר (ואני לא מבקשת טיפול או תמיכה) אך אפשר לצאת מזה, מהבועה הזו של המצוקה. האם למרכז כמו שלך מותר לעשות דבר כזה? האם זה חוקי?
אם לא תסבירי לי אך יכולתם לעשות לבכורה צעירה 5 חודשים אחרי שנאנסה שהיא חוזרת ללמוד אם מי שאנס אותה באותה כיתה, בחורה שהתפרקה לגמרי את מה שעשיתם לי. אולי ההתפרקות שלי הפחידה (והאמת אני מודה במבט לאחור לא עצרתי את עצמי נתתי לעצמי להתפרק בלי גבולות) אבל עדין לעזוב אותי לבד לגמרי בלי להכין אותי לזה?
אם הייתן נותות לי לפחות עוד פגישה לעקל זאת פגישה אחת אולי היום לא הייתי סובלת כול כך וסובלת זה בחורה ללא חברות ללא אף אחת זאת בחורה שהיתה סטודנטית טובה והיום היא לא....
מיצטערת,
היתי צריכה לשמח אותך,
שרע לי עכשיו,
ואני לבד.
לא מסוגלת לסמוך על אף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר13/11/2007שלום רב,
אני שומעת את המצוקה שעולה מתוך המכתב, וברור לי שעברת טראומות מיניות מורכבות וקשות במהלך החיים שלך - בתוך המשפחה ומחוץ לה.
יחד עם זאת, ברור שהיה נסיון טיפולי ממושך ומקצועי ללוות אותך, ואף הוסכם על מטפלת נוספת, במטרה לתת אפשרות שונה לתהליך הטיפול. קיימים מקרים בהם הטיפול מחזק דוקא חלקים פגועים, במקום לשקם את הצדדים החזקים, ובמקרים אלה פסיכותרפיה אינה מומלצת, אלא מערך שיחזק את החלקים התפקודיים. כפי שהסברנו, זה היה הרציונל, שגובש לאחר טיפול ממושך, וחשיבה מעמיקה על תרומתו.
מקוה שעם הזמן תוכלי להבין את ההחלטה, ולהשתמש במערך העומד לרשותך להמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדין יכולתם לעשות זאת בצורה
"""אנונימית""13/11/2007יותר אנושית.
אני לא היחידה שנפגעה ממכם.
משיחה אם חברותי שאף הן היו מטופלות במרכז
ניראה שאינכם יודעים לסיים קשרים.
זה לא הגיוני שאני ועוד 5 בנות שהסתיים לנו הטיפול באופן מפתיע
נפלנו לתוך משבר יותר עמוק.
חשבי על זה.
זה היה כול כך קשה לעשות בזמנו סיום בפעמים (שתי פגישות)
זה היה כול כך קשה לדווח למי שמטפל בי באוניברסיטה (שלא ידע דבר) שאתם מפסיקים את הטיפול.
היית חיבת להיות כה מרשעת כאשר אני הלכתי לויצו וביקשתי עזרה כהיטמותתי ולומר להן לשלוח אותי משם ושיש לי מספיק עזרה (כאשר אין לי כלום ולומר למרכז סיוע (5 חודשים אחרי שנאנסתי)שלא יתמכו בי.
מה שכתבת לי מובן לי ואף בחלקו מקובל (שאולי שיחות איתי לא היו הדרך) מה שמסביב שהיה לא מקובל אלי ולא היה מקובל על אף איש מיקצוע ושורדת שסיפרתי לה על מה שעשיתם לי , מיקצועי = בספק.
בי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל"אנונימית"
רונית סדגר18/11/2007שלום לך,
פעמים רבות, כאשר עוברים פגיעות ממושכות, מתגבשת דרך חשיבה (סכמה) שדרכה רואים את העולם בדרך מסוימת. דרך זו מקשה לראות את הדברים כפי שהם, והדבר מובן על רקע הפגיעה הטראומתית.
לא ידוע לי לגבי פונות אחרות ואיננו מסיימות טיפולים באופן מפתיע.
יתר המידע שאת מתייחסת אליו לגבי האוניברסיטה, ויצו וכדומה, פשוט אינו נכון.
ברור לי שאת כועסת, אך איני מוצאת לנכון להמשיך התכתבות כזו. נראה שהיא רק מעצימה את הרגישות והתפיסות הקיימות ממילא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני שקרנית הסכמה אצלך בראש מכשפה.
"""אנונימית""19/11/2007אני לא אכתובס יותר אני לא ארד לרמה שלך.
העלובה.
בי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)