התייעצות דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה
    אורית
    28/07/2010

שלום רב!
    יש לי אחיינית בת 7. הוריה מתארים התנהגויות קשות הכוללות התקפי זעם, התנגדויות, התבטאויות קשות כלפיהם, אך גם אמירות מדאיגות כמו: "בא לי להתאבד/ למות". אתמול, בעוד אימה שהתה בבית, קרוב משפחה בן 14 הסתגר עם האחיינית שלי בחדר. אימה (גיסתי) פתחה את הדלת ושאלה אותם מה הם עושים. הם ענו שמסדרים את החדר, אך היא המשיכה לחשוד. אח"כ האחיינית אמרה שקרוב המשפחה שכב עליה ושהיא נהנתה מזה.
    האמא מתקשה להחליט מהם הצעדים שעליה לנקוט. התוכלו לכוון?

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

רונית סדגר
    29/07/2010

שלום רב,
    עקב הפרשי הגילאים בין האחיינית לקרוב המשפחה, ברור שמדובר כאן בניצול וודאי בהתנהגות שאינה מותאמת.
    הדבר הנכון הוא ראשית ללמד את האחיינית לגבי גבולות הגוף והתנהגות מותאמת ולא מותאמת בהתייחסות למגע.
    יותר מכך, עקב האמירות וההתנהגות שלה הייתי ממליצה על טיפול, אך בו זמנית התנהגות של תמיכה מצד ההורים בצד הנחיה מתאימה.
    לגבי קרוב המשפחה, חשוב להתעמת גם איתו לשים גבולות מאוד ברורים. גם הוריו צריכים להיות מעורבים בעניין.
    אפשרות של תלונה או דרישה שהקרוב ילך לטיפול גם קיימת.
    בעיני, בשלב זה חשוב לא לאפשר להם להיות לבד ללא השגחה.

רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות חריגות

פרופ' רחל לב-ויזל
    16/08/2010

שלום לך
    ברור שיש להתייחס למה מרה בתך ולבדוק את שאירע. ילדים נוטים להגן על הוריהם וקרובי משפחתם ומתביישים לדבר. גם אם היה בהתנהגויותת או אירועים מסוימים תחושה של הנאה אין בכך לסתור את רגשות האשמה, כאב ועלבון. אמביולנטיות לגבי אירועים של פגיעה מינית נפוצה.
    קבלה של ייעוץ מאד רצןייה במצבים דומים לאלו שתארת.
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו