מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה מינית בעבר והשלכות לעתידגל13/11/2007
הי,
טוב, פעם ראשונה שאני מוציא את זה. אחרי שנים של שתיקה. מדהים שגם אחרי כל כך הרבה זמן זה מעלה לי דמעות בעיניים. בגיל 12 נפגעתי מינית. היום אני כבר בן 21 ומידי פעם נזכר בזה.
זה היה ע"י בחור בן 18-22 וזה קרה באירוע אינטימי של מספר משפחות של חברי הוריי.
במשך חצי שעה (בערך) הייתי איתו לבד בחדר של אחד האנשים. הוא נגע בי בכל מקום. הייתי ערום.
ובזה זה הסתיים. לשמחתי מישהו דפק בדלת בשלב כלשהו ובכך העניין נגמר.
אני זוכר שבתקופה לאחר מכן הייתי בוכה המון. עד שאחרי כמה שנים "השלמתי" עם הרעיון של מה שקרה לי. עד היום אני כועס על עצמי שלא הפסקתי את זה על המקום. שנתתי לו לעשות לי את זה. שלא ישר הלכתי משם. שחיכיתי שמישהו אחר יעצור.
אני מרגיש שבמידה מסויימת זה נשאר בי עד היום. הפסיביות בתגובה שלי לגבי מעשים לא טובים שעושים לי. מאז נסגרתי עוד יותר.
עבדתי על עצמי שנים עד שהצלחתי לחבק חברים טובים או לתת נשיקת שלום לידידות. ועדיין אני מרגיש חסום. מרגיש שהפצע לא עבר לגמרי.
הוא יעבור מתישהו בכלל?
אני מרגיש שיש כל כך הרבה דברים פגומים באישיות שלי. אני מסתיר אותם הייטב. אבל הם פגומים. אני לא יודע כבר אם אפשר להאשים את המקרה הזה בדברים הפגומים. אבל כבר יש לי אוסף של מעשים ודברים שאני כל כך מצטער עליהם אבל לא יכול לשנותם.
יש לי קושי להתמודד מול מישהו שאני פוגע בו. אני אעדיף להתחמק, לשקר, לברוח. העיקר לא לבוא ולהיות גלוי, אמיתי, כן.
לא חשוב כמה אני מכריח את עצמי להיות אני, פתאום צץ מקרה שהצד השני שלי מתגלה בו.
מה אפשר לעשות כדי להמשיך הלאה? למה לקחתי את המקרה בצורה כל כך קשה? איך משלימים באמת ובתמים עם מה שהיה? מתי יפסיקו לרדוף אותי כל המחשבות והתחושות האלה?
תודה על ההקשבה. גם אם לא כל כך הקשבתם.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשבתי לך ומקוה שגם אתה תקשיב לעצמך
פרופ' רחל לב-ויזל13/11/2007שלום לך גל,
אירוע כפי שתארת בגיל צעיר ובמיוחד אם קרה בגיל ההתבגרות או תחילת גיל ההתבגרות מעורר הרבה סימני שאלה אצל הנפגע. ההלם והאלם הראשונים מעצם המעשה מוןנעים אפשרות תגובה. לכן הכעס על העצמי בנקודה זו אין לו למעשה על מה להסתמך כיון שהגוף הופך לקפוא ומנותק מהרגש או מחשיבה מסודרת המאפשרת פעילות. מגע של אחר מעורר תחושות ורגשות שונים מתיעוב וגועל ועד עוררות פיזית, כל קשת התחושות המתעוררות יכולות להביא לכעס נגד העצמי. אבל זכור, מי שעשה הוא התוקף והאחריות עליו. הקורבן שמעורב במיוחד אם האירוע בלתי צפוי אין לו אחריות אפילו לא במשמעות של בריחה. הבריחה האוטומטית נעשית בראש בנקודת הזמן ההיא ולא מאפשרת בריחה ממשית מן המקום.
אני מציעה כי תגש לשיחות על הנושא על מנת להשתחרר מהזכרון והמחשבות המלוות אותך ולהפוך את הניסיון לאירוע שניתן עד כמה שיראה לך מוזר גם לצמוח ממנוו. אל תפחד להיות אתה- הרי להיות מישהו אחר אנחנו יכולים רק לזמן קצר.
בהצלחה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל שלום - כנס
לילי14/11/2007פנייתך ריגשה אותי וממש צר לי על מה שארע לך.
יש לי שאלה:
האם בזמנו שיתפת את הוריך או מישהו קרוב?
אסור לך להאשים את עצמך בשום אופן. אתה היית הילד, הקורבן,החסר ישע. הוא היה המבוגר והאקטיבי.
אני מאחלת לך שתרגיש טוב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה מינית בעבר והשלכות לעתיד
רונית סדגר18/11/2007שלום לך גל,
מדבריך עולה שעברת טראומה מורכבת באותו אירוע, בה נפגעת מינית. ברור לי כי הסודיות שלוותה אותך, ותחושת האשמה והאחריות שלקחת על עצמך לגבי האירוע, גרמו לך להסגר במהלך השנים. אתה מתייחס גם להשפעת הטראומה על קשר - ואתה בהחלט צודק.
במקביל - אתה מדבר על חלק נוסף בך, שאתה מצטער עליו. כנראה על חלק תוקפני או פגיע. ברור ממכתבך שאינך שלם עם המחירים שאתה משלם, על אותו אירוע בגיל 12. על מנת להמשיך הלאה ולהתמודד גם עם הצד הפגיע וגם עם החלק התוקפני, אני מאוד ממליצה על טיפול, שיתייחס לשני החלקים. טיפול טוב אינו מוחק את הטראומה, אך מאפשר לפתח חיים שאינם מוכתבים על ידיה.
רונית סדגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)