מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד להגיבאחות מודאגת14/09/2010
שלום רב,
היום בבוקר אמא שלי שיתפה אותי במה שסיפרה לה אחותי בת ה-10 אתמול תוך שהיא בוכה.
אחותי בת ה-10 שבחצי שנה האחרונה אומנם שמנו לב לשינוי בהתנהגותה כגון התפרצויות של "זעם" המתבטאות בהרמת קול והתחצפות אך לא העלינו בדעתנו את מה שאכן אירע לה וגרם לה להתנהגות זו היא סיפרה לאימי כי בן הדוד שלנו שהוא בן 11 מטריד אותה ע"י כך שנוגע לה בחזה ובאיבר מינה ואף הראה לה את איבר מינו- שמנו לב לכך שהיא צועקת עליו תמיד כשהוא מגיע לשחק אתה בביתנו ומציק לה אך אנחנו חשבנו שדבר זה נובע מכך שהוא פשוט מפריע לה ( חוטף לה את המשחק\ מסתיר לה את הטלוויזיה וכו') כמובן שהוא לא נגע בה בזמן שאנחנו היינו בבית.
אחותי סיפרה כי פחדה מתגובתה של אימי ולכן לא סיפרה עד עכשיו את שאירע.
שאלתי את אימי כמובן אם אכן זה כל מה שאירע ולא היה דבר נוסף מעבר והיא ציינה שזה כל מה שאירע.
בן הדוד הוא ילד שובב שתמיד אוהב לספר לנו בדיחות על סקס ששמע לכן אני גם נוטה להאמין שמעשיו הם מעשי השתובבות. פרט שוב הוא שהילד שכן שלנו הוא גם לומד בבית הספר של אחותי -שכבה מעליה.
כמובן שאימי הסבירה לאחותי כי עליה לספר לה כל דבר וכי עליה להתרחק מבנים ולשמור על עצמה- אני אף הדגשתי בפני אימי כי עליה להסביר לאחותי שתדע שבכל צרה עליה לפנות לאימי בלי חשש וכי במקרים של הטרדות עליה לצעוק לא! ולאיים על הבחור שתספר.
אני מבקשת עצה בנושא זה- כלומר איך להגיב מבחינת הילד - מה לספר בדיוק לאימו ומה להגיד לילד. האם להרחיק אותו מאותי ולהגיד לו לא להתקרב אליה יותר? מה המילים המדוייקות שעל אימי להגיד לדודתי ומה להגיד לילד בדיוק. האם לעמת את הילד עם אחותי? האם אחותי צריכה איש מקצוע לדבר אתו- לפי דעתי לא.
אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רונית סדגר20/09/2010אין ספק שאחותך עברה אירועים קשים עם בן הדוד.
מעבר לחשיבה על הפניה לטיפול עבורה וטיפול בבן הדוד הפוגע, חשוב באמת להתארגן מבחינת המשפחה. חשוב שאימך תיתן תמיכה וגיבוי ותאפשר לאחותך להיות כתובת במצבי מצוקה.
כמו כן - מגיע לאחותך להפסיק את ביקורי בן הדוד, כדי לתת לה תחושת בטחון והגנה.
עימות ישיר בינהם אינו מומלץ, שכן היא אינה מוכנה לכך.
חשוב שאימך תעביר את המסר לדודתך בבהירות, תתאר מה קרה ומה סיפרה אחותך, וחשוב שהן תעשינה תוכנית שתאפשר אי - מפגש בין שניהם בשלב זה.
אנשי מקצוע בהחלט יכולים לסייע.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)