הטרדה מינית בין נערים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בין נערים
    יהודית
    05/12/2010

בוקר טוב,

אני אמא מוטרדת מארוע שקרה לבני בן ה- 17 בבית הספר לפני מספר ימים.

כמעשה הלצה בני צבט בפטמות נער אחר בן גילו. וכהלצה שאל אותו אם ברצונו ללקק לו את הפטמות וזאת בהפסקה בנוכחות עוד ילדים.

הנער השני ששיתף פעולה בתחילה ניגש ליועצת בית הספר והתלונן.

בני התנצל מיד והבין את טעותו ואת הרגישות שבנושא. אך בית הספר טוען שחובתו לדווח לרשויות על הטרדה מינית. דבר שמתפרש בצורה קשה ועלול לפגוע בבני בעתיד.

אנא עזרי לי בהכוונה וביעוץ מה עלי לעשות. האם המקרה באמת מוגדר כהטרדה מינית ואם יש באפשרותי לשנות או לבקש לשנות את הגזירה.

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בין נערים

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בין נערים - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    05/12/2010

שלום רב יהודית
    לשאלתך אתייחס בשני רבדים, רובד ראשון בהבט הרגשי בעוד הרובד השני בהבט החוקי. עבור בנך החוויה היתה של הלצה, אולם יש לבדוק עמו (ואולי בסיועו של איש מקצוע) מה הוביל אותו להלצה מסוג זה? להלצה עם אספקטיים מיניים? , לעיתים בני נוער זקוקים לתיווכם של המבוגרים את המציאת ואת גבולות הנורמות החברתיים.נשמע לי שניתן לקחת ארוע זה למנף אותו ולבדוק לא רק את הסימפטומים (הערתו) אלא אם יש פה בעיה יותר מעמיקה שיתכן שאינך מיודעת לה.
    מבחינת הרובד החוקי, ניתן להגדיר את המעשה שבנך עשה כמעשה ביזוי המתורגם להטרדה מינית לפי החוק. ויתכן ואם המערכת תחליט שהדבר נדרש יזמנו אותו אף לחקירה במשטרה, אולם לגבי קטינים יש התייחסות מאוד מיוחדת והמערכת החינוכית והמשטרתית מודעת להשלכות מהן את חוששת ולכן יש מרחב תמרון כללי ואפילו הליך אי תביעה שלא משאיר רישום פלילי לטעמי כדאי להתחיל בהבט הרגשי כצעד ראשון.
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו