מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מינית בין נעריםיהודית05/12/2010
בוקר טוב,
אני אמא מוטרדת מארוע שקרה לבני בן ה- 17 בבית הספר לפני מספר ימים.
כמעשה הלצה בני צבט בפטמות נער אחר בן גילו. וכהלצה שאל אותו אם ברצונו ללקק לו את הפטמות וזאת בהפסקה בנוכחות עוד ילדים.
הנער השני ששיתף פעולה בתחילה ניגש ליועצת בית הספר והתלונן.
בני התנצל מיד והבין את טעותו ואת הרגישות שבנושא. אך בית הספר טוען שחובתו לדווח לרשויות על הטרדה מינית. דבר שמתפרש בצורה קשה ועלול לפגוע בבני בעתיד.
אנא עזרי לי בהכוונה וביעוץ מה עלי לעשות. האם המקרה באמת מוגדר כהטרדה מינית ואם יש באפשרותי לשנות או לבקש לשנות את הגזירה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית בין נערים - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע05/12/2010שלום רב יהודית
לשאלתך אתייחס בשני רבדים, רובד ראשון בהבט הרגשי בעוד הרובד השני בהבט החוקי. עבור בנך החוויה היתה של הלצה, אולם יש לבדוק עמו (ואולי בסיועו של איש מקצוע) מה הוביל אותו להלצה מסוג זה? להלצה עם אספקטיים מיניים? , לעיתים בני נוער זקוקים לתיווכם של המבוגרים את המציאת ואת גבולות הנורמות החברתיים.נשמע לי שניתן לקחת ארוע זה למנף אותו ולבדוק לא רק את הסימפטומים (הערתו) אלא אם יש פה בעיה יותר מעמיקה שיתכן שאינך מיודעת לה.
מבחינת הרובד החוקי, ניתן להגדיר את המעשה שבנך עשה כמעשה ביזוי המתורגם להטרדה מינית לפי החוק. ויתכן ואם המערכת תחליט שהדבר נדרש יזמנו אותו אף לחקירה במשטרה, אולם לגבי קטינים יש התייחסות מאוד מיוחדת והמערכת החינוכית והמשטרתית מודעת להשלכות מהן את חוששת ולכן יש מרחב תמרון כללי ואפילו הליך אי תביעה שלא משאיר רישום פלילי לטעמי כדאי להתחיל בהבט הרגשי כצעד ראשון.
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)

