מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכרונות של גילוי עריותטל08/01/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 32.מזה שנים אני סובלת מדיכאונות עמוקים וכרוניים בשל אלימות מתמשכת שסבלתי מצד אימי כל חיי -מינקות ועד גיל 20 לערך.. מאז שאני זוכרת את עצמי ה"בית" היה מקום של פחד,טרור, בוז ,השפלות , מכות,קללות וכל מה שכרוך בכך..
אני בטיפול פסיכולוגי כבר 4 שנים.
הדבר המוזר (שבעטיו אני כותבת בפורום זה) הוא שפתאום לפני כמה חודשים התחלתי לדבר בטיפול על כל מיני זכרונות שיש לי מאבי ,זכרונות מיניים. מדובר על תמונות עמומות ולא קוהרנטיות של סיטואציות מיניות או דיבור על סקס בין שניניו בלבד.
הזכרנות הם מגיל 7,8,9 לא בטוחה.
לדוגמ' בפעם הראשונה ששכבתי עם בחור והוא שאל אותי אם אני בתולה , לא ידעתי מה לענות ,לא הייתי בטוחה. איך יכול להיות שבחורה לא תדע אם היא בתולה???
לא מדובר על משהו שביום אחד נזכרתי בו , אפילו יש לי רשימות ביומן של זכרנות מאותם גילאים , שכתבתי בגיל 15 או 16..אבל תמיד זה היה "מאחורי הבמה".
אני לא מבינה בדיוק מה קורה איתי , אני מוצאת את עצמי בהיסטריה , בהתקפי בכי בלתי נשלטים ,רעידות, מהתפרצויות זעם ( על עצמי בלבד), חוסר רצון להיפגש עם חברים או משפחה.אני לא עובדת .מנותקת מהעולם החיצון.כך שלמעשה אני לבד ובדד ב"דבר הזה" שאני אפילו לא יודעת מהו.
לסיום , מה שהכי מבלבל אותי זו העובדה שזה לא מתיישב עם אבא שלי כי תמיד הדמות המפלצתית היתה שייכת לאמא שלי,בצרחות, במכות ובטירוף שלה אך אבא שלי - דמותו תמיד התקשרה לעדינות, לרוך, הוא בחיים לא צעק או הרים עליי יד.
אני לא בטוחה מה לעשות מכאן, אני מרגישה שעובר עליי משהו, אבל אין לי מילים , אין לי יכולת להסביר ואני מרגישה שאני משתגעת.
אשמח לשמוע עצה או כל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרונות של גילוי עריות - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/01/2011שלום טל יקרה
אנסה להסביר את מה שהבנתי שכתבת לפי תיאוריה שנקראת "טראומת הבגידה" החוקרת גניפר פרייד פרופ' מארה"ב טוענת שכאשר ילד צריך לבחור בין זכרונות טראומטיים ובין ההתקשרות שלו לאדם אהוב ובוגר הילד יבחר באופן לא מודע בקשר עם האדם המשמעותי ולא בזכרונות. לעיתים הזכרונות ישכחו ולעיתים לאחר שיהיה קשר משמעותי עם אדם מיטיב אחר (לדוגמא פסיכותרפיה משמעותית) יתכן שהזכרונות יעלו. לפי דברייך את בטיפול כבר 4 שנים ואין זה מיקרי שרק עכשיו עולים תכנים שלדברייך "לא היו על הבמה" הבילבול מובן ונשמע שהבסיס שקיבלת בטיפול במשך ארבע השנים האחרונות יכול להוות בסיס טוב להחלמה. הצעתי שתביאי את התכנים שכתבת בפורום לטיפול . התחושות של אין מילים היא תחושה מוכרת וגם תחושת השיגעון, מוכרת במיוחד לאור הבלבול בין דמויות מיטיבות ודמויות פוגעות. עצתי לך להביא את התחושות האלה למטפל/ת ולהעזר בו/בה בהחלמה ויש החלמה!!!.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד
טל09/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)