מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה נחשב להטרדה מיניתחגית15/01/2011
ליפני מספר שנים במקום עבודתי היה רופא שהיה זורק לי משפטים על כמה אני נראית טוב המשפטים נאמרו בכל הזדמנות לא משנה מי היה נוכח לאחר מכן הוא ציין שיש לו קשר ליברלי עם אשתו ואני הגבתי שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
לאחר זמן מה שהוא מחמיא לי ונוקט את עמדתו בפן האישי שלו מול אשתו מול אנשים רבים כולל אותי הוא התחיל לדבר על הנושא גם כשהייתי לבד בעמדת העבודה שלי. חשוב לי לציין שתמיד נקטתי עמדה שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
לאחר מכן הוא פנה באחת המשמרות שלי בלילה כשאני בעמדתי לבד הוא אמר לי אני לא הולך לישון רק בגללך ואני הגבתי שזה ממש לא אני אני לא בעניין ושאני נשואה ואז הוא אמר לי בעל זה לא קיר ואני אמרתי שבעלי בשבילי הוא הכי קיר שיש.
יש לציין שאני מזכירה והוא רופא וכל השחות שהתנהלו באופן אישי התנהלו במשמרת לילה
שאני לבד בעמדתי.
בעינין זה לא שיטפתי אף אחד מקום עבודתי מחשש לפיטורי וגם לא את בעלי האם זו הטרדה מינית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נחשב להטרדה מינית - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע15/01/2011שלום חגית
לשאלתך אני מביאה תקציר של החוק להטרדה מינית גם בשל העובדה שלא היו לי מספיק פרטים על מנת לזהות איתך האם החוויה שעברת עונה על הקריטריונים העונים לחוק הטרדה מינית (באופן הנפשי ניכר שהוטרדת)
הטרדה מינית היא אחת מאלה:
1. סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.(סחיטה באיומים: המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או המאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או המטיל אימה על אדם בדרך אחת, הכול כדי להניע אדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו).
2. מעשים מגונים לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים, לרבות חשיפת הגוף ללא הסכמת הזולת.
3. הצעות חוזרות בעלות אופי מיני או התייחסויות חוזרות המתמקדות במיניותו של אדם- כאשר האדם אליו הן מופנות הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה כי אינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו.
- הצעות או התייחסויות כאמור, ייחשבו כהטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה שאינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו במקרים הבאים :
א. קטין או חסר ישע תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול.
ב. מטופל במסגרת טיפול נפשי או רפואי, תוך ניצול תלות של המטופל במטפל.
ג. עובד במסגרת יחסי עובדה או אדם במסגרת שירות בכוחות הביטחון תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות.
4. התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו או מיניותו של אדם, לרבות נטייתו המינית.
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)