האם זה נחשב להטרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם זה נחשב להטרדה מינית
    חגית
    15/01/2011

    ליפני מספר שנים במקום עבודתי היה רופא שהיה זורק לי משפטים על כמה אני נראית טוב המשפטים נאמרו בכל הזדמנות לא משנה מי היה נוכח לאחר מכן הוא ציין שיש לו קשר ליברלי עם אשתו ואני הגבתי שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
    לאחר זמן מה שהוא מחמיא לי ונוקט את עמדתו בפן האישי שלו מול אשתו מול אנשים רבים כולל אותי הוא התחיל לדבר על הנושא גם כשהייתי לבד בעמדת העבודה שלי. חשוב לי לציין שתמיד נקטתי עמדה שאני לא מאמינה בקשר ליברלי.
    לאחר מכן הוא פנה באחת המשמרות שלי בלילה כשאני בעמדתי לבד הוא אמר לי אני לא הולך לישון רק בגללך ואני הגבתי שזה ממש לא אני אני לא בעניין ושאני נשואה ואז הוא אמר לי בעל זה לא קיר ואני אמרתי שבעלי בשבילי הוא הכי קיר שיש.
    יש לציין שאני מזכירה והוא רופא וכל השחות שהתנהלו באופן אישי התנהלו במשמרת לילה
    שאני לבד בעמדתי.
    בעינין זה לא שיטפתי אף אחד מקום עבודתי מחשש לפיטורי וגם לא את בעלי האם זו הטרדה מינית ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נחשב להטרדה מינית

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם זה נחשב להטרדה מינית - תגובה

    ד''ר שיר דפנה-תקוע
    15/01/2011

    שלום חגית
    לשאלתך אני מביאה תקציר של החוק להטרדה מינית גם בשל העובדה שלא היו לי מספיק פרטים על מנת לזהות איתך האם החוויה שעברת עונה על הקריטריונים העונים לחוק הטרדה מינית (באופן הנפשי ניכר שהוטרדת)
    הטרדה מינית היא אחת מאלה:
    1. סחיטה באיומים כאשר המעשה שהאדם נדרש לעשותו הוא בעל אופי מיני.(סחיטה באיומים: המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או המאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או המטיל אימה על אדם בדרך אחת, הכול כדי להניע אדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו).
    2. מעשים מגונים לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים, לרבות חשיפת הגוף ללא הסכמת הזולת.
    3. הצעות חוזרות בעלות אופי מיני או התייחסויות חוזרות המתמקדות במיניותו של אדם- כאשר האדם אליו הן מופנות הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה כי אינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו.
    - הצעות או התייחסויות כאמור, ייחשבו כהטרדה מינית גם אם המוטרד לא הראה למטריד במילים או בהתנהגות ברורה שאינו מעוניין בהצעות או בהתייחסויות אלו במקרים הבאים :
    א. קטין או חסר ישע תוך ניצול יחסי מרות, תלות, חינוך או טיפול.

    ב. מטופל במסגרת טיפול נפשי או רפואי, תוך ניצול תלות של המטופל במטפל.

    ג. עובד במסגרת יחסי עובדה או אדם במסגרת שירות בכוחות הביטחון תוך ניצול מרות ביחסי עבודה או בשירות.

    4. התייחסות מבזה או משפילה ביחס למינו או מיניותו של אדם, לרבות נטייתו המינית.

    שיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו