תודה ו.. ע.ש. -תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה ו.. ע.ש. -תגובה
    צביה כפיר M.S.W
    18/01/2011

אני מבינה לפי שאלותיך הנוספות שהתשובה שלי לא היתה מספיק ברורה. דיור מוגן מויועד לאנשים מוכרים בבריאות הנפש או במשרד הרווחה בלבד. מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית אינו מפנה למקומות כאלה. דיור מוגן הוא לאנשים שאינם מסוגלים לנהל חיים עצמאיים בגלל בעיות נפשיות או שכליות ואשר המשפחות שלהם לא יכולות שיגורו עוד איתם או שחושבים שיהיה להם טוב במגורים מחוץ לבית כי הם אנשים בוגרים. מקווה שהפעם התשובה יותר ברורה. אם את שייכת לאחת מהאוכלוסיות האלה הרי שיש איזה עו"ס שאת קרובה אליו ובקשר איתו ודרכו את יכולה לבדוק אם גם את זכאית לדיור כזה. צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה ו.. ע.ש. -תגובה

הוספת תגובה

• לא מבינה

1
    18/01/2011

עדיין לא מבינה
    הייתי פעם אחת במרכז לנפגעות ועו"ס שם אמרה לי שהם מסדרים דיור מוגן שם במקום
    זה אומר שהם מחברים אותך לביטוח לאומי ואת חותמת על נכות נפשית ומשם הדיור המוגן
    אני גם לא מבינה אם זו כל דירה שאני בוחרתואני יכולה להיות בה לבד
    ובכמה משתתפים איתי בהוצאות שכירות, כי הם לא משלמים הכל
    ואם באה לשם עו"ס פעם בשבוע
    ובמקביל נאמר לי משהו על ביטוח לאומי שמשלם לי 2500 בחודש על מנת להתנהל
    אני לא לגמרי מבינה את כל אלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אנונימית
    30/01/2011

אני כן מבינה אני אסביר לך
    אני לא יודעת איפה את הולכת להיות מטופלת
    כדי לקבל דיור מוגן את קודם כל צריכה לעבור ועדה של הביטוח לאומי ללכת לעובדת הסוציאלית במקום מגוריך ושתמלא איתך יחד את הביטוח לאומי
    אחרי הועדה יחזירו לך תשובה האם את זכאית לקצבה חודשית נפשית
    לקבלת הקצבה את צריכה לפחות 40 אחוז נכות רפואית
    ואי כושר עבודה בין 75 אחוז ל100 אחוז .
    אם קיבלת את זה אז קיבלת את הקצבה שלפי דעתי מגיעה לך
    אחרי שאת מקבלת את 40 אחוז את יכולה לפנות לסל שיקום אבל אם יש לך פחות מ 40 אחוז נכות רפואית לא מגיע לך סל שיקום כלומר לא מגיע ל דיור מוגן בשום צורה שהיא
    אבל נניח שקיבל 40 אחוז את פונה שוב לעובדת סוציאלית שממלאה לך את הסל שיקום ואז קוראים לך לועדה של סל שיקום שם הם מחליטים ביחד איתך מה ממתאם לך ואם תרצי דיור מוגן אכן תקבלי.
    ובעניין הסכום לדירה וכל הדברים מעבר לזה
    אז ככה את יכולה לגור לבד או עם שותפה אחת או שניים מה שנכון לך כל שאת גרה עם יותר שותפים ככה השכר דירה פחות יותר
    הקצבה החודשית מביטוח לאומי הוא 2400
    חוץ מיזה אם את נמצאת בדיור מוגן מגיע לך עוד 750 שהם לשכר דירה. אם רת גרה עם שותפה אז השכר דירה מתחלק בי שניכם זאת אומרת אם את משכירה בית ב1500 שח אתם מתחלקים חצי חצי כל רחד משלם 750 שח שאותם את מקבל מעמידר
    וא הסכום של 2400 זה שלך כמובן
    שמחתי לעזור בכל שאלה תוכלי לפנות אליי ולעזור אשתדל לענות לך כמה שיותר מהר
    בהצלחההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכימה

אנונימית
    30/01/2011

אני לא מסכימה עם מה שאמרת
    על דיור מוגן אני בדיור מוגן גרתי ביישוב קטן בצפון עם הורים מקסימים ותומכים
    עברתי לגור בחיפה בגלל הטיפול בבני ציון לנפגעות תקיפה מינית
    והם אכן חיבו אותי לגור בדיור מוגן עם אני רוצה טיפול
    ובנאדם שעובר התעללות מסוג מסויים ורוצה לעבור לגור לבד מגיע לו מביטוח לאומי סל שיקום הכולל גם בתוכו דיור מוגן
    אני כן עצמאית ואין שום קשר ליכולת שלי לזה שאני בדיור מוגן יש לי התחייבות לגור באזור כדי לקבל טיפול מקצועי
    יש פה התחייבות כלשהי שעל הבנאדם להפעיל שיקול דעת שלא הוגנת מבחינתי
    וכן אני בנאדם עצמאי שלומדת כרב לתואר שני ואני כן בדיור מוגן כי אני מחוייבת לכך בטיפול
    הטיפול בבני ציון אכן טיפול טוב ומקצועי מאוד שעוזר לי מאוד במהלך חיי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו