מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדות מיניות מצד האבא כלפי חברתיחסוי23/01/2011
היי צביה
אני בן 20+, חברה שלי בת 18. לפני כ6 שנים אמה התגרשה והתחתנה עם אחד אחר. לאחרונה חברתי גילתה כי כל לילה בעלה של אמה נוהג להציץ לה במקלחת כל הזמן ומדיי לילה להכנס בשקט אל חדרה ולבצע את זממו מבלי לגעת בה (רק מלהסתכל). כמו כן זה נמשך כבר כמה שנים, כ3 פעמים בשבוע.
הוא אינו יודע שהיא מודעת לעיניין הזה. דבר נוסף - הוא לא נגע בה כלל. רק מציץ, מסתכל, ו"מאונן" מולה כשהיא ישנה.
חברתי איננה מעוניינת לספר כך לאמה, מכיוון שזה יפרק את המשפחה ואמא שלה לא יכולה להחזיק את עצמה ואותה כלכלית.
לאחרונה היא התחילה לנעול את חדרה מחשש שיום יבוא והוא ייגע בה, אך אמא שלה התעצבנה על כך שהיא נועלת את עצמה בחדר ולקחה לה את המפתח.
אין לה מה לעשות, היא חסרת אונים. היא לא מעוניינת להגיש תלונה או לספר לאמה על כך כי היא חוששת שזה יפרק את המשפחה ואמא שלה לא תוכל להסתדר כלל לבדה.
מה עליה לעשות?
ומה עליי, בתור הבנאדם שהכי קרוב אליה, אמור לעשות?
האם זה נחשב הטרדה מינית?
אין לה אפשרות לישון אצלי ואין לנו אפשרות כרגע לעבור דירה ביחד, מכיוון שהיא עדיין ילדה (בת 18).
זה הגיע למצב שהיא כבר רגילה לזה ואומרת לי: "נו טוב, נסבול עוד שנה-שנתיים אז נעבור דירה).
הילדה לא מתגייסת לצבא מסיבות רפואיות, כך שהיא נשארת בביתה.
תודה מראש.
מחכה לתגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדות מיניות מצד האבא כלפי חברתי - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע25/01/2011שלום רב לך
בנוסף ,נשמע לי כי אתה מתאר מערכת יחסים המאפיינת פגיעה מינית במשפחה, הפחד של חברתך לגלות את הסוד לאימה, הפחד שהמשפחתיות תתפרק, השימוש של בן הזוג של האם באינטמיות על מנת לספק את צרכיו המיניים, וההצטמצמות של בת זוגתך עוד ועוד (לנעול את הדלת ועוד) וובעיקר שמירת הסוד.
יתכן ואם חברתך חוששת לפתוח את הסוד לבד ואתם מרגישים חסרי אונים איש מקצוע יכול לסייע לכם, אם חברתך תהיה מעוניינת להתקשר למרכז סיוע 1202 להתייעץ איתן באנונימיות מוחלטת יתכן ויסייעו לה באופן טלפוני לארגן את הרגשות והמחשבות שלה.
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)