מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זה לא נגמראנונימי05/02/2011
שלום,
אני עוד מעט בת 15 ואני בכיתה ט'. יש ילד בכיתה שלא מפסיק להטריד אותי מכיתה ז'. בהתחלה הוא רק נגע אבל בגלל שלא חייתי פה (גרתי בח"ול) חשבתי זה בסדר בהתחלה אחר כך זה ניהיה יותר גרוע כמעט כל יום הוא היה תופס אותי כשאני לבד כי לא היו לי הרבה חברות בהתחלה ונוגע בי בכל מיני מקומות בעיקר בחזה. הוא כמה פעמים ניסה להפשיט את החולצה שלי אבל לא הצליח הוא אבל תמיד פתח לי את החזייה מאחור אני אפילו לא יודעת איך. אחר כך זה ניהיה בלתי נסבל והבנתי שמשהו לא בסדר אבל לא היה לי למי להגיד פחדתי מהמורה וידעתי שהיא לא רצינית, לא היו לי חברות טובות בכיתה ז' ו-ח' ולהורים אני לא ממש פתוחה איתם. הוא כל הזמן נגע בי והשפיל אותי הוא תמיד ניסה לשכנע אותי לבוא אליו ולשכב אותי ותיאר לי את האיברים שלו . בתחילת השנה כבר הייתי כל כך אבודה ומבולבלת שסיפרתי לחברות שלי והם סיפרו למורה מכאן זזה התפתח גם למשטרה כי אני הגשתי תלונה ואמא הייתה איתי כי בסופו של דבר הייתי צריכה לספר לה. אבל כל מי שראה וידע מה שהוא עשה והיה עד למעשיו שיקר למשטרה ואמר שהוא לא יודע כלום ואלה היו אנשים שחשבתי שהם באמת חברים שלי וכן היו לי ציפיות מהם וכל כך התאכזבתי כי אני הכל הייתי עושה בשבילם. ניסו לדבר איתו והבהירו לו שזה לא בסדר. אבל הוא ממשיך עכשיו בדרכים אחרות הוא אמנם הפסיק לגעת ועל כך אני מברכת כל יום אבל הוא כל הזמן משפיל אותי מול כל הכיתה , יורד עלי אחרי השיעורים , מסיט ילדים נגדי, מפיץ שמועות לא מפסיק לעשות לי סימנים מפחידים והוא גם כל הזמן סוג של מאיים עליי ואומר "חכי חכי , אני עוד אתנקם בך " אני ממש מפחדת אני לא אוהבת ללכת לבית ספר אבל מכריחים אותי קשה הלי לראות אותו כל יום בבית ספר ולהיזכר בכל מה שהוא עשה לי ניסיתי לפנות ליועצת אבל אי אפשר להעביר אותו כיתה וגם אני לא יכולה אבל אני יעשה הכל כדי לא לראות אותו. אני אפילו לא מצליחה כבר לישון בלילה אני כל הזמן מתעוררת מסיוטים , אין לי תאבון אפילו אני מרגישה כאילו הכניסו לי חרב ללב והשאירו אותי לדמם מבפנים כמו בובה על חוטים שלא לא יכולה לעשות יותר כלום אני ממש לא יודעת מה לעשות כבר ולמי לפנות. היועצת אמרה שאני צריכה לעבור טיפול אבל אין לי אפשרות לכך כי ההורים לא תומכים בקטע הזה. זה ממש מפריעה לי ביום יום והוא כל יום מחדש עושה משהו אחר וכל כך נמאס לי ! אני רוצה לשכוח ולא מצליחה אני מנסה להדחיק לצד כמה שיותר וזה כל פעם מתפרץ החוצה וזה קורה כל יום אני ממש מאוכזבת וכועסת על אנשים שסמכתי עליהם והוכיחו לי אחרת אבל אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות אני לא יודעת עם אני כבר מתנהגת נורמאלי למה אני צריכה לקחת אחריות על מה שהוא עשה ולמה דווקא אני ?! אני לא עשיתי לו כלום ! וכל פעם מחדש אני מתעלמת ולא מגיבה אבל הוא ממשיך וממשיך וממשיך ועם אני אומרת למישהו ומדברים איתו הוא עושה לי דווקא וזה יותר גרוע ניהיה. בבקשה תעזרי לי אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נגמר - תגובה
צביה כפיר M.S.W06/02/2011מאד קשה לי כאדם מבוגר לקרוא כל מה שאת עברת ועוברת ולדעת שאת כל כך לבד עם זה. אלה דברים מאוד קשים וילדה בת 15 לא אמורה להתמודד איתם לבד. חבל לי שאת לא מצליחה למצוא אף אדם מבוגר בסביבתך שיוכל לתמוך בך. אני יודעת שקשה לשתף בפרט אחרי שגם ששיתפת יצאו הדברים לא כמו שחשבת ואת נשארת איתם שוב לבד אבל אולי כן שווה לחשוב על דמות מבוגרת בחייך כמו דודה, בת דודה חברה טובה של ההורים שתוכל להתגייס למענך. בודאי יש אולי מקום להמשיך שיחות עם יועצת בית ספר. אין ספק שטפול יועיל וייטיב איתך אך בגילך את זקוקה לאישור ולמימון מהוריך . האם את יכולה לנסות לשכנע אותם כמה זה חסר לך? אפשר לפנות למרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית 1202 בכל אזור בארץ ואולי הם יוכלו לשמש אוזן קשבת ואולי להציע פעילות חינוכית בבית ספרך שיכולה אולי לשפר את הדברים עבורך אם עוד אחרים יבינו שיש פה עוול כנגדך. מה שחשוב מאוד מאוד הוא שלא תרגישי אשמה על הדברים שקורים גם אם בעבר לא הבנת שהדברים לא נכונים. מגיע לך כמו לכל אדם שלא יטרידו אותו ולא יאיימו עליו ויפחידו אותו. מי שאשם הוא זה שמטריד ומפחיד. תזכרי את זה. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא נגמר - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע06/02/2011שלום אנונימי
בהמשך לדבריה של צביה, בתי הספר מקושרים לשירות פסיכולוגי יעוצי שפ"י כמי שחוותה פגיעה ניתן לבקש טיפול בשפ"י דרך היועצת , בנוסף במדינת ישראל יש מרכזים לטיפול בנפגעות ונפגעי פגיעה מינית - על מרכזים אלו ניתן להתייעץ ב1202
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)