מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני מבינה.גבולית07/02/2011
תמיד הייתי אומרת, לכל מי שהעביר ביקורת על זווית הראיה הפסימית שלי, שאני פשוט מציאותית.
תמיד חשבתי שבאיזשהו מקום, יש מישהי בדיוק כמוני, שפוחדת כמוני, חרדה כמוני, רואה שחורות כמוני, מתנתקת כמוני.
תמיד הנחתי שהזמן יעשה את שלו ואני אלמד. אתבגר. אתגבר. אהפוך לאחת מכולם.
תמיד קיוויתי שאני לא שונה מכל אחד אחר בעולם.
חשבתי שאני לא דכאונית יותר- התאבדותית יותר- חסרת חשק יותר- עצובה יותר- מרירה יותר- עזובה יותר- בודדה יותר.. מכל אחד אחר. אולי רק... נותנת לזה לבוא לידי ביטוי יותר...
אבל אני מבינה היום.
אני מבינה שאני לא כמו כולם.
אני מבינה שאני לא רואה את המציאות באופן שתואם את מה שאחרים יגדירו כ"אובייקטיבי".
אני מבינה שהדחפים שמניעים אותי, הכוחות שמכשילים אותי, הגלים שמתנפצים עלי החשיכה שעוטפת אותי הואקום ששואב אותי- אני מבינה שהם שלי כל אלו. שלי ובגללי ועבורי בלבד בלבד.
אני מבינה היום שאני לבד.
אני מבינה את זה כששואלים אותי "איפה את רואה את עצמך בעוד3,4,5 שנים" ואני עונה "לא רואה את עצמי" ומציעה לחשוב, בינתיים, על מחר..
אני מבינה את זה כשאומרים לי "את יכולה, את מסוגלת, יש לך את זה!" ואני אומרת "היום כן... מחר- תלוי את מי תפגשו"...
אני מבינה את זה כשאני מוותרת פעם ועוד פעם ועוד פעם על חלומות, למרות שאני מצטערת על כל חלום שחומק לי מבין האצבעות!!אני מבינה את זה כשאני צריכה להזכיר לעצמי למה לא לקחת עוד פעם את כל הכדורים בבת אחת
ואני מבינה את זה כשאני לוקחת בדיוק מספיק כדי שאוכל לישון, רק לישון קצת
ואני מבינה את זה כשאנשים מתרחקים ממני
ואני מבינה את זה
ואני לא רוצה את זה.
אני מצטערת על היום שבו הסכמתי שיאבחנו אותי.
אני מצטערת כי מאז אני מוותרת על עצמי, ולעצמי, עוד קצת: "אין לך מה להתאמץ או להלחם. זו ההפרעה הזו שלך. תיכנעי".
אני מצטערת כי היום, דווקא היום, אני מבינה שאני מרחמת על עצמי וזה מותר!! זה מותר לי כי אני מבינה היום את כל הדברים האלו שלא הבנתי עד כה.
ואני מצטערת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבינה. - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/02/2011שלום לך
בהמשך למה שכתבת, הספרות המחקרית מדברת היום על המשמעות של התפתחות הפרעת אישיות גבולית כהתפתחות של ילדות בסיכון בה הילד או הילדה חיים בגבול של חיי יום יום בשפיות ומאבק על שפיות ובמקביל על החוסר שפיות בכך שעובר התעללות מהאדם שאמור להגן או שהילד בוטח בו, הרי זה הריקוד הבלתי הגיוני בגבול בין טרוף ושפיות שהחיים מזמנים, ולכן אני מזמינה אותך בכוחותייך שמאפשרים לך לכתוב, להאבק כן לאפשר לעצמך לחיות היטב ולהחלים ואני מאמינה בצמיחה פוסט טראומטית מפגיעה מינית בילדות,ומטראומות אחרות
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPTG- שמעתי שאומרים שיש דבר כזה
גבולית08/02/2011אומרים,
שחיים הם כלא,
שמסגרת היא כלא,
שאהבה היא כלא,
אבל גם אומרים- אי אפשר בלי כל אלה
(אומרים ושבים ואומרים)
אומרים-
ששגרה היא דבר מייגע
אומרים, ששגרה כמו סורג ובריחים.
שמהות השגרה- שבירתה היא, בעצם
(שמעתי גם כך שאומרים)
שמעתי אומרים שחשוב הוא החופש
שמעתי שחופש כמעוף ציפורים
שבחירת האדם בכלאו- גם היא חופש
(שמעתי גם כך שאומרים)
המת הוא חופשי
חופשיה היא הרוח
שגרה ממשיכה אם אותה מפרים
"את בחרי לעצמך,
פירצי דרור מכולאייך"
-רק כך לא שמעתי אומרים.
יש לי קושי עז להאמין בPTG, עבור עצמי, משני טעמים.
ראשית, אין לי ביטחון בזכותי לייחס לעצמי "טראומה".
שנית, הפרעת אישיות גבולית. את יודעת.עם כל הרצון הטוב קשה למצוא אנשי מקצוע שנפגשים עם "אנשים שכמותי" ולא מעוותים פרצופיהם בחוסר אונים ושולחים ידם לפנקס המרשמים להציע פלסטר לשבר פתוח. מכירה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPTG- שמעתי שאומרים שיש דבר כזה - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/02/2011אני ממליצה על ספרו של ויקטור פרנקל בנוסף לספרה של גודית הרמן טראומה והחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה. - תגובה
צביה כפיר M.S.W10/02/2011המון המון כאב ואת נשמעת לבדך איתו. להבין זה חלק חשוב כי יש הסבר לכך שהסבל לא נוצר יש מאין אלא יש לו סיבות וגורמים כמו שכתבה שיר ,אבל אני גם שומעת ממך כוחות ויכולת לקחת אחריות על חייך ואני רוצה לתמוך בקול הזה שלך. חפשי מי שיכולים להיות אתך כי בטוח ישנם. אל תוותרי, בטח אם ניתן להגיע לטיפול זה יכול לעזור לך להתחבר לכוחותיך הם עולים מהכתוב מאוד חזק. חזקי ואמצי צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום אני לא מבינה.
גבולית10/02/2011את מדברת על כוחות. אני מכירה את השפה הזו. אני יודעת אותה. לא אוהבת אותה- כי היא מטילה המון אחריות על מי שיוחסו לו אותם כוחות.
את יודעת, לפעמים עצם ייחוס הכוחות יש לו ערך עצום בהשבתתם: את אומרת לי שאת מזהה אצלי כוחות ואני מרגישה שאני לא עומדת בציפיותייך בכך שאני לא מצליחה להביא אותם לידי ביטוי ולגייס אותם לכדי התמודדות יעילה ותקינה עם נסיבות החיים. באמת.
אני לא מנסה להעמיד במרכז הבמה את האימפוטנטיות האקסיסטנציאליסטית שלי, לא מנסה להתקרבן, לא לדחות על הסף הצעות ייעול ועזרה.
אני מנסה להבין. אותך, אותי, את שיר.
אתן מציעות לי לגשת לטיפול, לקרוא ספרי הדרכה ועזרה עצמית.
been there, done that.
ובכל זאת אני פה.
עדיין.
שוב.
למה אני מרגישה שכולם שותפים למין סוד גדול, שותים ביחד ממעיין המסוגלות- ואני תקועה בחיפוש אחר הכניסה למחילת הארנב שמובילה לארץ הפלאות?
את צודקת. אני לבד.
האנשים שמקיפים אותי מאמינים שאין דבר שאי אפשר לנרמל ואין פצעים אם אי אפשר לראות אותם.
אז אני עושה פצעים שאפשר לראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום אני לא מבינה. - תגובה
צביה כפיר M.S.W11/02/2011כיון שאני מכירה במגבלותי, גם אם לא נעים לי להודות בכך, צר לי שנסיון העזרה שלי עשה את ההיפך. אינני מאוכזבת ולא ציפיתי ממך אלא חשבתי שאולי אני יכולה לעזור וכנראה שאני לא. שיהיה לך רק טוב ,זה שלי ואת זה אני מאחלת לך צביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזהו?
גבולית11/02/2011ערעור קל של הפרדיגמה השגורה ואני משולחת הלאה בברכת "דרך צלחה"?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה
כולנו זקוקות12/02/2011החיים הם אוסף של רגעים
לפעמים... יש רגעים של חסד
עבורי... הם מהווים כמה מנקודות האחיזה החזקות ביותר
תזכורות מובהקות לסיבות הכי טובות לחיות
גם אם לעיתים, פעמים כה רבות, רבות מידיי
החיים כואבים מידיי
תחזיקי מעמד יקירה
שולחת לך חיבוק עוטף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
גבולית12/02/2011על המילים,
ובמיוחד על החיבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)