מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן ארבע וחציקרין08/02/2011
בני בן ה- 4.5 חזר לפני שלושה שבועות מהגן ובמהלך הרחצה לפני השינה אמר לי שהוא רוצה לנשק את הבולבול, כי זה נעים. בתחילה חשבתי שזאת בדיחה ואף שיתפתי פעולה ואמרתי כי שהוא לא יכול לנשק את הבולבול כי הוא רחוק מהפנים. שאלתי אותו מי אמר לו שזה נעים, והוא ענה כי ילד בגן אמר לו, לשאלתי היכן הם דיברו על זה הוא ענה כי הילד ניכנס איתו לשרותים. כשהסתיימה המקלחת הועבר עטוף במגבת לחדר וכשהולבש בתחתונים שאל אותי "האם אני יודעת מה יש בבולבול?" אלתי אותו מה? והוא ענה דבש זה נעים וטעים. פניתי לגננת וסיפרתי לה את סיפור המעשה, יש לציין כי בני סירב לומר לי את שמו של הילד המדובר ולטענת הגננת גם לה לא סיפר.
הגננת פנתה לפסיכולוגית וליועצת הגן וכשביקשה לדבר איתי אתמול טענה כי שלושתן שוללות את האפשרות כי מדובר בגן וכי כנראה זה מהבית. בני הולך לבתיי חברים בנוכחותי ואינו נימצא עם אנשים אחרים ללא נוכחותינו מלבד בין השעות 08:00-13:30 בהם הוא נמצא בגן. הגן הוא גן מעורב של ילדי טרום חובה וחובה.
יש לציין כי לא בוצעה שום שיחה איתי או עם בעלי וכמובן לא עם הילד וכל המידע שנימצא אצל הפסיכולוגית והיועצת הוא מהגננת עצמה שמכירה אותנו מספטמבר הנוכחי. כמו כן ציינה בפניי בשיחה במין נימה של הרגעה כי לאור גילו המוקדם הן לא רואות סיבה לחקור או להעביר את הטיפול לרשויות הרווחה. אני מנסה לקבוע פגישה עם הפסיכולוגית מהשרות הפסיכולוגי איתה דיברה הגננת על מנת להבין איך הגיעה למסקנות כאלה אך ללא הצלחה בנתיים.
באיזו דרך מקצועית אני יכולה לטפל בעניין ולהבין האם קרו הדברים בגן ? האם כדאי שבני ידבר עם אדם חיצוני מקצועי שיוכל לתת קצת אור על מה שקרה ואולי על הילד המעורב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן ארבע וחצי - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע08/02/2011שלום קארין
בראש ובראשונה ישר כוח על הזיהוי המהיר ובכך שנתת תוקף ומענה לבנך , עבורו זהו מודל משמעותי והחוויה שאת אימו מהווה מקום של גבולות והגנה, באמת ישר כוח.
נשמע מדבריך שצריך להערך למספר דברים ולערב את הצוות המקצועי בגן (סייעות, גננת,פסיכולוגית, מפקחת) בראש ובראשונה גבולות וחינוך מה מקום פרטי בגוף ומה אינו מקום פרטי, יש מערכי חינוך נפלאים בנוסף לסרטים והצגות המותאמים לגילאים אלו. בנוסף, לבדוק את מערכת היחסים בין בנך והילד האחר, בזהירות, אם מתוך חוסר ידיעה, משחק, גבולות שהטשטשו ועוד. כהורה בגן זכותך לבקש מהצוות החינוכי לחנך את הילדים (לאור המקרה) לחינוך לגבולות של מקומות פרטים בגוף? אתן דוגמא, ילד בן 4.5 שעבר חינוך "גופי ואני" שאל את אימו אם בית השחי הוא מקום פרטי האם לאחר מותר לגעת בו?
בהצלחה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)