פגיעה מינית במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה מינית במשפחה
    ליה
    12/02/2011

שלום רב,
    אני עדיין נסערת ומתביישת שכך קרה. בת אחותי בת השלוש וחצי אמרה לאחותי כשליוותה אותה לשירותים שהבן שלי בן השש "מצץ" לה את הפות. כולנו שמענו אותה וקראנו לבן שלנו אל החדר כדי לברר את הדברים. הוא סירב לדבר, אך השיב שזה נכון. הוא בכה, ואמר שהוא מתבייש לומר מה עשה ושהוא מפחד שנכעס עליו. אנחנו זקוקים להכוונה וטיפול מקצועי מדויק ומתאים. חשוב לנו לעשות את זה נכון בלי לפגוע בשניהם ובוודאי שלא בקשר המשפחתי הקרוב והחם כל כך ! תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה מינית במשפחה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית במשפחה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    12/02/2011

שלום ליה
    ישר כוח על הפנייה! בראש ובראשונה צריך לחזק את בנך שהיה אמיץ ואמר את האמת ושאת מבינה שטעה ושתעזרי לו כי יש דברים שהוא עדיין קטן ולא מבין והתפקיד של המבוגרים ובמיוחד של ההורים לעזור לו להבין מה מותר ומה אסור, השלב שני להסביר לו בסבלנות ובהרבה אהבה על מקומות פרטיים ולהבהיר לו היכן מותר לגעת והיכן לא כדאי שהוא יגע ושיגעו בו, השלב השלישי לבדוק /לשלול שהוא לא נפגע רבים מילדים מחקים התנהגות שהם ראו/ חוו נסי לעשות זאת בביטחון . ילדים מרגישים מאוד את החושים שלנו וכשאנחנו מבוהלים הם גם מבוהלים. שלב נוסף אם תרצי זה להתייעץ עם המערכת החינוכית כמו יועצת בבית הספר ואם הוא בגן חובה אז הגננת - אם את סומכת עליה אני תמיד מאמינה בעבודה במעגלים השונים בית משפחה ומערכת החינוך, אם את רואה לנכון לערב. להתייעץ עם האנשים במסגרות החינוך ולקבל הדרכה או שבעקיפין ידברו בכיתה או בגן על מקומות פרטיים "גופי הוא שלי". לסיכום נשמע שהילד מבולבל וזקוק להנחיה ולהדרכה ולקבלה שלכם כהורים ומשם שיתוף הפעולה ימשיך
    המון בהצלחה
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה מינית במשפחה

ליה
    12/02/2011

תודה רבה על התגובה המיידית וההכוונה המקצועית. בהחלט מרגיע שעשינו נכון בסיטואציה כל כך מפתיעה. אנו נמשיך לפעול בהתאם לשלבים שהצעת, ומאמינים שנפנה לטיפול כדי להבין את שורש העניין.

ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו