מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הודעה דחופה לאורית פ.
מיכל02/06/2011אני מקווה שאת עוד פה ...
אני חייבת לדבר איתך , אני חוששת שמדובר ברופא שאני מכריה שגם אני עברתי משהו פלילי על ידו ( שונה משלך אבל לגמריי פלילי עם ניחוח שובנסיטי מובהק)
זה חשוב לי לדעת
אנא השיאירי מייל או משהו או לפחות תתני סימן שאת פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני רואה שהגבת לי כבר ..תודה
מיכל02/06/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקיפה מינית ע"י גניקולוגאורית פ.27/03/2011
לפני כשבוע ביקרתי אצל גניקולוג מוכר, ידוע ואהוד בעיר בה אני מתגוררת. אני מטופלת אצלו כבר מספר שנים (אני בשנות ה-40 לחיי). עד כה חשבתי שהוא קפדן מדי ומחמיר בבדיקות אך לא חשדתי בו בכלום. הביקור שלי אצלו היה לאחר שהפנה אותי בבדיקה שהתקיימה אצלו כשלושה שבועות קודם לכן לבדיקת קולפוסקופיה ואולטרסאונד ובדיקת תרבית (בשל דלקת מקומית) כל זאת בשל דימומים בלתי סדירים, שאגב קיימים אצלי כבר שנים רבות וכבר עברתי אצלו סידרת בדיקות כמה שנים קודם לכן והכול יצא תקין. גם הפעם הכול יצא תקין מלבד בדיקת התרבית שהלכה לאיבוד לטענת האחיות. הגעתי אליו והוא אמר לי "טוב נקח עוד פעם תרבית", למרות שאמרתי לו שהטיפול שלקחתי עזר לי והתייעצתי איתו אם להמשיך בו.
וכאן מתחיל הסיפור הלא נעים: הוא הפתיע אותי וביצע בי בדיקה ידנית, שהייתה מיותרת לחלוטין מפני שבדיקת האולטרסאונד יצאה תקינה לחלוטין. לאחר מכן הוא החדיר לגופי את המכשיר המפסק והורה לי לרדת קצת עם הישבן, תוך שהוא נוגע לי בחטף בישבן ואחר כך פעם נוספת ועוד פעם ועוד פעם - מצטערת על התיאורים הגרפיים הכ"כ מכוערים, סליחה - ובכל פעם החדיר את המכשיר לגופי ואת הידית (לאחר מכן הבנתי מה בדיוק קרה כשראיתי באינטרנט איך המכשיר הזה בנוי) הוא לחץ לעבר פי הטבעת. לאחר מכן הוא שיחק עם המכשיר פעמיים או שלוש פנימה והחוצה תוך שהוא לוחץ אותו כלפי מעלה. מיותר לציין שהרגשתי תחת התקפה, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. אישה המגיעה לבדיקה כ"כ פולשנית ומשפילה מורידה מעליה את המגננות ואני שיודעת להיות לוחמנית כשצריך לא ידעתי מה לעשות. נשכתי את כף היד שלי ונשארו עליה סימנים עוד שעות ארוכות לאחר מכן וצבטתי את הירך שלי עד שנוצר לי סימן כחול. החלאה הזה לקח ממני דגימה לתרבית וסיים את הבדיקה. לאחר שהתלבשתי ונעמדתי מולו הוא העז ברוב חוצפתו לנעוץ מבט בחזה שלי. הפגישה הסתיימה כאשר הוא מבקש ממני להגיע אליו בעוד שבועיים בכל מקרה, גם אם הכול יהיה בסדר. יצאתי משם ועדיין לא קלטתי מה קרה לי. זה חילחל לאט לאט. מאז התקשרתי פעמיים למרכז לנפגעות תקיפה מינית. שיתפתי בקושי רב ובבושה איומה את בעלי בסיפור (גם כאן אני מרגישה מגעילה לספר את הסיפור הזה). אני לא מסוגלת להגיש תביעה נגדו כי אני בתקופה רגשית לא פשוטה לאחר אובדן בן משפחה קרוב. אבל אני מרגישה כי לא אוכל לשקוט ולנוח מבלי לעשות דבר. החלטתי להתעמת מולו. רציתי לשמוע את דעתכם על הסיפור הזה ועצות מה עלי לעשות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזעזע
טל27/03/2011אני רק יכולה לנסות לדמיין איך זה מרגיש. אני ממש מצטערת בשבילך ומקווה שתתעמתי איתו ושיפסלו לו את הרישיון, לחלאה. מעבר לזה, אני אישית הייתי מפיצה את התיאור כולו במייל ויראלי (בלי להזדהות בשמך) ובפייסבוק, ודואגת שיהרסו לו החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה טל לא יודעת מה אעשה אבל בטוח
אורית פ.27/03/2011שזה לא יעבור בשתיקה. ככל שחולף הזמן אני מרגישה כדור של זעם עצום בגוף שלי שרוצה להתפוצץ לו בפרצוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד אם תוכלו לענות לי...
אורית פ.28/03/2011מנהלות הפורום, אשמח מאד אם תוכלו לענות לי, כי אני במצוקה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקיפה מינית ע"י גניקולוג - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע28/03/2011שלום אורית יקרה
כל פעם שאני מקבלת פנייה על איש מקצוע שפוגע ומנצל את סמכותו אני מזועזעת מחדש. עם זאת מתיאורך, יש קושי רב להבין שכל הבדיקה שנערכה היא לא במסגרת "הטיפול המתבקש" הגקולוג ידע בדיוק מה לעשות ומה גם לא לעשות. ולכן התייעצי שוב עם מרכז סיוע על אפשרויות, כמו כן עם עורכ/ת דין המתמחה בתחום גם אם את רוצה להתעמת עימו , מילת המפתח היא זהירות!! אל תגמלי באופן אימפולסיבי על מנת שלא תיפגעי בשנית.
בנוסף אני ממש ממליצה לך אם את מרגישה שהשיחות עם מרכז הסיוע לא מספקות לפנות לאיש/ת מקצוע המתמחה בפגיעה מינית במיוחד שתיארת שברקע את בתקופה קשה של אובדן . לצערי הפוגעים מרגישים בחושים שלהם כאשר הנפגעים מוחלשים ואז תוקפים.אני מחזקת את ידייך
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
אורית פ.28/03/2011תודה רבה על תשובתך. לצערי אני יודעת שהוא חרג מ"הבדיקה המתבקשת". בגילי אני כבר יודעת איך בדיקה גניקולוגית אמורה להתקיים. אני מתוסכלת ביותר, כי אני יודעת שהוא השתמש בטקטיקות נלוזות כדי להשתעשע ולצאת נקי. למרות התקופה הקשה שאני נמצאת בה החושים שלי מחודדים ואני יודעת בלב כבד שהוא יצא נקי, למרות שעשה משהו בזוי ומלוכלך. יש עוד כמה פרטים שמסגירים את המעשה שלו שלא כתבתי אבל אין לי טעם לציין אותם משום שאני יודעת שאין לי "קייס". אני כל כך כועסת ורוצה להחזיר לו ואף יותר מכך. אצטרך להסתפק בעימות עלוב, אבל לפחות אומר לו את דעתי על הצורה המתועבת בה בדק אותי. זה המעט שאוכל לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי העימות עם הרופא...
אורית פ.06/04/2011התעמתתי איתו. הוא היה בהלם מהטחת האמת בפניו. הוא הכחיש בשפה רפה ולמרות גודלו הפיזי הוא נראה כאילו כל כולו התכווץ בתוך עצמו. הייתי מאד קרה וחדה ואמרתי לו שהוא צריך ללכת לטיפול. בסוף השיחה שארכה קצת יותר מרבע שעה, כשאני מבהירה לו שהמטרה שלי היא שהמקרה הזה לא יחזור על עצמו הוא אמר, לאחר הכחשותיו "את אמרת ואני אחשוב..." מן הסתם אמר את זה כדי שארפה ממנו, אבל מבחינתי זה היה הישג. אני כבר קמתי ללכת והוא הביע דאגה מזוייפת ואמר שחשוב שאמשיך במעקב ולא אזניח אותו והתחיל לפרט לי מה עלי לעשות. אמרתי לו תודה והלכתי משם. הכי מגוחך שהוא אמר לי די בהתחלת השיחה שבפעם הבאה שאבוא שאומר ואעיר עם משהו מפריע לי. חשבתי לעצמי שהוא חי בסרט - בסרט אימה של עצמו ואמרתי לו בקור רוח מקפיא שאין לי מושג מאיפה שאבתי אותו "כף רגלי לעולם לא תדרוך במשרד שלך". אני מקווה שהוא טוחן את השיחה הזאת ושהיא מדירה שינה מעיניו ועוד אני מקווה שהצלתי נשים אחרות מהפגיעה שלו ואולי גם הצלתי אותו מעצמו.
ואחרון חביב - רציתי לציין כי הנשים מהמרכז לנפגעות תקיפה מינית הן נשים קדושות שהצילו את נפשי. ביום שהרגשתי הכי מרוסקת וחשבתי כי לא אוכל להמשיך יותר את חיי שוחחתי איתן והן הרימו אותי למעלה בחזרה ונטעו בי כוחות. תודה לאל שקיימות נשים כאלה. כשאתאושש ואתחזק אני מקווה להתנדב בעצמי למרכז סיוע מעין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אחרי העימות עם הרופא... - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע09/04/2011שלום אורית
תודה ששיתפת אותנו גם בסגירת המעגל, עשית מעשה אמיץ ואני מתרגשת בשבילך ובשביל נשים אחרות
ישר כוח ואני מאחלת לך שתצמחי מהחוויה המטלטלת שעברת ויתכן שהתנדבות במרכז סיוע היא חלק מהצמיחה, מניסיוני כמתנדבת במרכז סיוע זוהי חוויה מעצימה
ושוב תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)