מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעללות נפשית, צלקת בלבתמי29/03/2011
היי,
לפני כמה שנים, (בכיתה ח' בערך) עברתי הטרדה מינית.
כאילו, אני לא ממש בטוחה מה שהיה באותו הזמן.. מכיוון שנורא הדחקתי את זה. ניסיתי להתכחש למה שקרה עם אותו ילד .
ופתאום זה חוזר אלי כל מה שקרה, לא ממש בכיתי באותו הזמן או דיברתי על זה עם מישהו, הדחקתי את זה נורא ולא חשבתי על זה ,לא רציתי להשבר. ואחרי בערך שנה אני זוכרת שהיו לילות שפשוט הייתי בוכה. ונזכרת .
היום, אני מרגישה שלא אוהבים אותי.. כאילו שלא יכול להיות לי איזשהו בן זוג, לא יכולה שיגעו בי , שיכאיבו לי ושלא תהיה לי שליטה על הגוף שלי.. לעולם לא אוכל להרגיש אוהבת, ואהובה, ראויה, ורצויה, מול העולם האכזר. והאגואיסט. והנצלן.
אבל כן אוכל להיות רובוט מתהלך ומיישם את הדרישות של מי שנמצא מולי .
מה מרגיש הגוף שלי כאותו רובוט מתהלך מופעל על ידי שלט רחוק- וקרוב לטובת הנעימות והרצונות של האנשים שסובבים אותי . זה פצע
עברו בערך שנתיים / שלוש מאז אותו מקרה.. האם אני צריכה לעשות משהו בנידון? או שלא כדי לחפור באותו פצע, שיהיה איתי כל חיי. מה שאני לא רוצה. היום אני מרגישה בנוסף שאני שונאת את עצמי, אני לא חושבת שאני יפה ,שיכולה שיתאהבו בה, יש מקרים שאני באמת מנסה להשתמש בגוף שלי כדי שירצו אותי.. אין בי כלום. אני ריקה . זהו נושא נורא רגיש שלא סיפרתי לאף אחד, לא רוצה שירחמו עלי, או להיות שונה ומוזרה, לא ירצו אותי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ...
תמי29/03/2011כל פעם שאני נזכרת. חושבת על מה שעברתי, תוקף אותי בכי ואומללות
אני בחיים לא יספר לאף אחד בטוח, אני אפילו מרגישה שזה אולי אשמתי, ואני לא הייתי בסדר ? אולי אני הבאתי את זה על עצמי? זה כמו צלקת.. שבחיים לא מתרפה או תעבור או אפילו תפחת,
כאילו גם עם עוד 10 15 שנה אני עדיין ירגיש אותו הדבר ואת אותו החוסר אונים.
היה תקופה שהייתי נורא צעירה, ותמימה, שלא ידעתי מה אני עושה בכלל.
לא סיפרתי לאף אחד , ולא חשבתי שזה לא בסדר, זה הגוף שלי ולא של אף אחד. ילדה תמימה שרק עלתה לחטיבה אחרי היסודי, פתאום נחשפת לכל מני סיטואציות לא נעימות בכלל, ושאין מה לעשות, שאוחזות אותך ידיים כ"כ חזקות ושעירות .
והקול נבלע .. קשה לבקש עזרה יוצא שהשתיקה נבלעת והכל שורף בבטן , ולא נשמעת זעקה לעזרה .
היום אני מהר מתכווצת אני פחדנית פרנואידית. שונאת את עצמי. אני חלשה. בדיכאון. אין לי עם מי לדבר ,רק יכולה לבכות.. ושום דבר לא קורה, האם זה קשור למה שקרה לי לפני שנתיים ?
ד"א אני בת 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... - תגובה
ד''ר שיר דפנה-תקוע29/03/2011תמי שלום
אני חושבת שאת זקוקה לעזרה בטח שאת עוד נערה , היכולת התבטאות שלך מאוד מרשימה בהתייחס לגילך הצעיר ולכן אני מציעה לפנות לקבל סיוע מקצועי טיפולי אצל איש/אשת מקצוע המתמחים בפגיעה מינית
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמי29/03/2011לא נראה לי שאני אפנה לעזרה,
תודה רבה בכל זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
אנונימי01/04/2011היי ,
אני כל כך מבינה אותך ! אני בת 15 ומכיתה ז' (עד היום כיתה ט') יש ילד שמשחק בי כמו בובה על חוטים.
אני אמנם סיפרתי לכמה חברות אבל גיליתי שהם הפנו לי גב ולא הקשיבו . גם כשפניתי למשטרה לא התפתח משהו מיוחד רק נשאר כאב וצלקת כמו עצם שבורה שכל פעם אני מנסה לשים פלסטר ולהעלים. עוד היום הוא ממשיך לעשות בי כרצונו ואני לעומתו כלום, אפס , הוא יותר גדול ממני בממבנה ויותר חזק. לא דיברתי על זה עם אפאחד עוד, אפאחד לא יודע שזה נמשך אבל אני מפחדת לספר, הוא הבטיח להתנקם. אבל גם כשמנסים לקבור עצם בחול תמיד מוצאים אותה וככל שעובר הזמן זה רק יילך ויכאב, הגרון יתייבש והדמעות יזלגו.
עם ההורים את בטח לא תרצי לדבר ונמאס לך בטח לשמוע ממקומות ופורמים פני לעזרה כי את זקוקה לזה , גם עלי זה נמאס אבל אם יש לך חברה מעיר אחרת או חברת ילדות תנסי לשתף לא בהכל תתחילי קצת ותיראי איך הולך כי אני יודעת שאני לא מסוגלת יותר לעבור את שער בית ספר , וכל יום לבסוף מגיעה לבית ספר ואני יודעת גם למה לצפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה - תגובה
תמי01/04/2011הי, תקשיבי.. לי לאומתך זה כבר עבר ולא נימשך יותר, קצת יותר גדלתי ואני יותר יודעת לשמור על עצמי.
אם אצלך זה נימשך ,וקשה לך.. אני חושבת שכדי לך לספר , אם זה להורים או למורה או ליועצת.. לא לסבול, בסך הכל את לא אמורה לפחד זה הגוף שלנו .
אם זה לא נעים לך אין שום סיבה שתסבלי יום יום . לי פשוט נשארה טראומה מאותם מקרים שהיו, אם הייתי יכולה להעביר את הזמן לאחור, ולעצור את זה הייתי מזמן עושה זאת . היום אני פחות תמימה. אז שוב אני ממליצה לך לא לשתוק..
אם את רוצה לשמור איתי על קשר בכיף :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי03/04/2011קודם כל תודה רבה זה קצת מקל שאתה יודע שיש מישהו שמבין אותך ...
בכל זאת ניסיתי לספר ואמרתי אבל לא נעשה עם זה כלום.
אני לא ממש יודעת כמה המקרה שלך משפיע עלייך אבל אני יודעת שאם זה נותן לך להשתלט עלייך כל יום כמו שלי קורה תנסי אולי לדבר עם מישהו לא משנה מי מישהו שאת סומכת עליו :]
אני מקווה שתוכלי לעזור לעצמך כי כל דבר קטן יכול לפוצץ את כל הרגשות האטומות מבפנים זה לפחות מה שקורה לי והדבר האחרון שאני רוצה זה לראות את זה קורה לעוד מישהי :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)