הטרדה מינית בין אחים- תאומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בין אחים- תאומים
    רינת
    26/04/2011

אני אם ל- 4 הגדולים בן ובת -תאומים בני 11 וחצי. ביתי סיפרה לי אתמול כי לפני כשנה אחיה התאום נכנס לחדרה כאשר ישנה , ליטף אותה, ניסה להוריד את בגדיה ונגע בה. כאשר הרגיש שהיא מתעוררת הפסיק והלך לחדר אחר. היא לא סיפרה על אירוע זה עד היום והתיחסה אליו כאל "אונס".לדבריה הארוע לא חזר על עצמו. אני לא יודעת כיצד להגיב ואיך להתמודד - שניהם ילדי. יש לציין כי אחיה עם ADHD. אני מתלבטת אם לשתף את היועצת בביה"ס מפחד שהדברים יתפרסמו בתוך ביה"ס.
    מה עושים ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטרדה מינית בין אחים- תאומים - תגובה

צביה כפיר M.S.W
    26/04/2011

שלום רינת. דבר אחד חשוב לי מאוד להדגיש העיקר הוא לא להשאיר סודות, כלומר דברים לא מדוברים במשפחה. מספר מחשבות חולפות בראשי למקרא דבריך. מה קרה שעכשיו הבת בחרה לשתף, חשוב להבין ממנה. כיון שיש לכם ילדים צעירים מהם האם עוד מישהוא עבר חויה כלשהיא מאחיו הגדול של מגע לא מתאים? בהחלט יכולים לקרות אירועים שהם חד פעמיים אבל חשוב ולוודא את זה. אני ממליצה בחום על שיחה עם הילד שתהיה רגועה ולא כועסת אבל שתנסה להבין מה עבר עליו והאם גם לו קרה דבר דומה ממישהוא אחר. אם אתם , את ובעלך לא מרגישים שנכון לכם לקיים שיחה זו חשבי על מישהוא קרוב שאתם בוטחים בו/ה לקיים את הדיאלוג הזה עם בנכם ושגם יתקבל או תתקבל על ידי הילד. איפא בעלך בסיפור האם הוא פרטנר עבודך? נסו קודם כל לברר את הדברים בתוך הבית בלי להתבייש שהם קרו כי יכולים לקרות דברים כאלה בכל משפחה וכשתהיה בידיכם תמונה יותר ברורה אפשר אז לחשוב מה עוד נכון לעשות אם יהיה צורך. אני עכשיו שמה לב שרשמת שהבת התיחסה לזה כאל "אונס" לא מבינה מה זה המרחאות הכפולות ששמת. זה שייך לתגובה שלך או שלה? חשוב שהיא תדע כל מה שאתם מדברים עם האחים הנוספים שלה וחשוב לבדוק אם גם היא זקוקה לעוד עזרה. לפעמים העובדה שאתם לא מתעלמים ומתייחסים לדבריה היא רוב הרפוי אבל צריך לודא את זה. המון בהצלחה צביה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

רינת
    26/04/2011

תודה על התשובה המהירה.
    היא מאד לא רוצה שאדבר עם אחיה אך נראה לי שחייבים ואין להתעלם מזה. לגבי המרכאות היא דיברה על אונס. אני הוספתי את המרכאות כי זו היתה הטרדה וכנראה גם בגלל ש לי קשה עם המחשבה שדבר כזה קרה לה בכלל ועוד על ידי אח שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו