לעשות מעשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעשות מעשה
    א.ש.
    05/05/2011

אני עורך דין אשר עסק בשנים האחרונות גם ברשלנות רופאית הקשורה למיילדות. מתוך המקרים המגיעים אלי אני רואה שוב ושוב כיצד נשים מרגישות לא נעים ומושפלות בבדיקות אצל גניקולוג זכר. מדובר בעיקר בנשים דתיות המקפידות להגיע לרופאות בלבד אצל הקופה אולם בבית החולים לא ניתן לכאורה לשלוט על זה, אם כי זה ממש לא ענין הקשור לדת ונשים רבות בציבור הכללי גם מקפידות על זה.
    נשים צעירות רבות טוענות כי עורכים בהם בדיקות שלא לצורך כאשר במקרים אחרים כאשר הרופא אישה היא לא מבצעת בדיקות בנסיבות זהות.
    אני חלילה לא רוצה לעשות הכללות כלפי הרופאים בישראל אולם אם כך הם פני הדברים מדוע לא קמים ומקדמים יוזמה לאפשר לנשים אשר יבקשו זאת להיבדק גם בבתי חולים על ידי צוות רופאי הכולל רופאות ללא הימצאות רופא או סטודנט. לגבי חיילות קיימות הוראות ברורות כי הן זכאיות להסעה לבסיס בה יש רופאה אולם לאזרחיות אין הוראה כזאת.
    ידוע לי מידיעה אישית כמה מקרים בהם נשים לא הלכו לבית חולים כדי להימנע מחשיפה בפני גניקולוג ושילמו על כך ביוקר!
    לפני כשבועיים אישה הגיעה למרפאה בבית חולים מסויים ועברה בדיקה ללא כל צורך ובפני סטודנט המקבל הדרכה ברורה במהלך כל הבדיקה כאשר מרוב לחץ היא לא חשבה לסרב. רק לאחר מכןכשהתברר כי הרופא כלל לא רשום כגניקולוג היא נשברה נפשית, הלוא על חוף הים היא לא הולכת ללא חלוק מפני המציל וכאן נחשפה באופן משפיל.
    אשמח לשיתוף פעולה מכל גורם אפשרי לקדם יוזמה כזאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעשות מעשה

הוספת תגובה

• לעשות מעשה - תגובה

ד''ר שיר דפנה-תקוע
    05/05/2011

א.ש. שלום רב
    יישר כוח על ההתענינות, ערכתי מחקרים בנושא לידה ופגיעה מינית בילדות והקשר ביניהם, החוויה שאתה מתאר היא חוויה שנשים חוות שוב ושוב ולא רק בקרב האוכלוסיה האורתודכסית. לצערי מערכת הגנקולוגית מאופיינת ברוב גברי , למרות שיש יותר ויותר נשים גנקולוגיות, אני מאמינה שברמה התחוקתית ניתן לשנות, או לחילופין לעניין את התקשורת בנושא
    אשמח להיות גם לעזר ולשמוע על יוזמות חדשות
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו