מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניצול?ליה09/06/2011
אני בת 14. כמה חודשים בודדים אחרי תחילת השנה, התחיל איתי נער שגדול ממני בשנה. הייתי מאוד פגיעה ונאיבית. זה שהוא התחיל איתי מאוד החמיא לי ונוצר מצב שנפגשתי אתו איזה ערב אחד לא הרבה אחרי שנפגשנו בפעם הראשונה והוא פשוט נישק אותי. זו הייתה הנשיקה הראשונה שלי שאני מתחרטת עליה כל כך. קפאתי במקום ופשוט המחשבה שהוא, הבחור ה'חתיך' הזה מנשק אותי, את המכוערת המטומטמת פשוט החמיאה לי כל כך ולמרות שלא הרגשתי אליו כלום לא הפסקתי אותו. נהפכנו לזוג כמה ימים לאחר מכן ונהגנו להיפגש והוא תמיד נישק אותי, אבל בצורה מוגזמת שהתחילה להציק לי. אבל בכל פעם שהוא לחש לי שהוא אוהב אותי פשוט הרגשתי שהוא הבן אדם היחידי שיש לי, כי באמת מאז ומתמיד עד היום אני מרגישה בודדה מאוד, ואני לא יודעת מה חשבתי! הבנתי שאסור לי לוותר עליו כי הוא היחידי שאוהב אותי ולא רציתי שוב להיות לבד. אחר כך הוא רצה שתמיד ניפגש במקומות מבודדים, כמו על גבעות מבודדות שהיו בעיר שלנו, במן מקומות כאלה שרק החברה שלו הכירו שהיה צריך לעבור במן תעלות כאלה מתחת לאדמה. שנאתי את המקומות האלה, אבל בכל זאת הייתי באה לשם ולא אומרת כלום. הוא תמיד נישק אותי שם. כשהיינו פעם אחת בתעלה הוא רכן מעליי ונישק אותי, ושנאתי את זה אבל שתקתי. פעם אחת הוא אפילו הכניס את היד שלו לחולצה שלי ורצה לפתוח את החזייה שלי, אבל באותו יום בדיוק לא לבשתי חזייה רגילה אלא "חזיית ספורט" מבד או איך שלא קוראים לזה. אני לא יודעת למה שתקתי; הייתי גם באה אליו הביתה כשההורים לא היו בבית והוא תמיד הכריח אותי לשכב על המיטה והוא היה נשכב עליי ותמיד ניסיתי להתחמק מזה אבל לפעמים הוא אפילו תפס אותי בידיים והידק אותי למיטה ונישק אותי. ואז כבר לא התנגדתי. יש איזו פעם אחת שאני לא בטוחה לגביה כל כך, אבל זה היה בלילה שהיינו על איזו גבעה והוא פשוט נשכב מעליי, וזז והתנשף ושמעתי את זה כל כך חזק בשקט שהיה מסביב. אני אפילו נגעלת מלחשוב מה קרה שם. הייתי צריכה את זה... הייתי מוכנה לכל זה בשביל האני אוהב אותך. ולא חשבתי שמה שהוא עושה רע. הייתה גם פעם אחת שהוא הלך לאיזה מפגש בתל אביב עם חברים שלו וידידות שלו מערים אחרות, וכשהוא חזר הוא אמר לי שהיו שם בנות כל כך יפות ושאין לי מושג איך הוא התאמץ שלא להתמזמז איתן. אחרי כחודש של פחד ובלבול החלטתי להיפרד ממנו והרגשתי כל כך טוב עם זה. המשכתי בבדידות שלי כמו תמיד ואז משום מקום נפל לי האסימון מה באמת קרה שם. בכל פעם שראיתי אותו, את המקומות שהיינו בהם היה לי מן טריגר והרגשתי בחילה. התחלתי לפצוע את עצמי, ואני עדיין. אני לא בטוחה שבאמת עברתי הטרדה מינית, כי אני לא באמת זוכרת שאמרתי לו לא. ואולי הזיכרון שלי בכלל מטעה בי? אולי נהניתי מזה, ואז כשהתחרטתי הכנסתי את המחשבה שזאת הייתה הטרדה? אולי כל מה שתיארתי כאן הוא פרי הדמיון והחרטה לי? זה הורג אותי, אני מבולבלת כל כך.. אני לא יודעת מה הייתה המטרה שלי בכלל בכתיבה של זה ולהיזכר. איך להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף
ליה09/06/2011שמה שגורם לי לחשוב בעיקרון שאני ממציאה הכל
זה שבכל פעם שאני חושבת עליו, מעבר לגועל גם עוברת בי המחשבה שהוא לא כזה נורא, הרי ידיד שלי הוא החבר הכי טוב שלו ואולי אני סתם מגזימה ולא היו לו כוונות רעות בסיפור הזה? אולי זה רק נשמע כך מתוך מה שכתבתי, אולי זה רק נראה כך במחשבות שלי?
אני מבולבלת כל כך.. זה יהיה נחמד אם אוכל לקבל ייעוץ או הסבר מנקודת מבט אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אנונימי10/06/2011היי, אני בת 15 ואני יכולה להבין איך שאת מרגישה
גם לי עוברות כל הזמן המחשבות האלה כי אני בכיתה ט' ומכיתה ז' יש ילד
בכיתה שלי שנוגע בי וממש מציק לי, זה ממש מפריע לי ואני כן המשכתי עם זה הלאה
אבל הרבה לא יתפתח מזה והוא עדיין ממשיך להציק לי ...
זו ההרגשה הזו של מה היה קורה עם הייתי באותו רגע מתנהגת אחרת זה הזכרונות שכל הזמן חוזרים ומצפים ולא משנה כמה תנסי להדחיק את זה ולשכוח מזה זה לא יעלם.
אני חושבת שכדאי לך לספר אולי לחברה טובה שלך ותבקשי ממנה שתספר למורה שלך או ליועצת אם זה קשה לך כי את לדעתי כן צריכה לשתף מישהו ואני אומרת לך את זה מניסיון לצערי.
אני אשמח לדעת מה עשית בסוף ומה את חושבת :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה..
ליה11/06/2011תודה על התגובה. מבחינתי הוא לא סתם ילד מהכיתה, (אם להתייחס לעובדה שהוא בכלל לא לומד איתי בבית הספר, אבל חבר טוב שלו הוא ידיד שלי אז לצערי אני מקבלת עליו יותר עדכונים ממה שהייתי רוצה ואני תמיד רואה אותו אם אנחנו משתחררים באותן שעות מבית הספר) הוא היה כביכול בן הזוג שלי חבר או איך שלא תקראי לזה. ובשבילי באותה תקופה הוא היה משהו להישען עליו, כי הייתי לבד (ואני עדיין לבד) והוא תמיד היה מזיין לי את השכל עם 'אני אוהב אותך'. בעיקרון רק כמה שבועות אחרי המקרה נפל לי האסימון, אבל בכל זאת הכל מרגיש לי כל כך לא אמיתי. כי לדמיין אותו עם מטרה רעה שכזאת פשוט לא מסתדר לי בראש, אבל ככה זה פשוט נראה. אני לא יכולה לשתף חברה טובה כי אין לי חברות עמוקות או ידיד או מישהו שאני יכולה לדבר איתו ובכלל לשתף דבר כזה. יצא לי פעם לשתף מישהי שלא מכירה הרבה בנות מבית הספר שלי או אותו באופן אישי אז הרגשתי בטוחה לספר לה ומאד התאכזבתי כשהיא שפטה אותי ואני חוששת לשתף שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהיה בסדר
אנונימי11/06/2011אני יודעת למה את מתכוונת שאת אומרת שהתאכזבת מחברות שלך כי קרה לי בדיוק אותו הדבר שסיפרתי להן התגובות שלהם לא היו בואי נגיד הכי נחמדות וחלק מהבננות ראו את הדברים ממש קורים כמה פעמים ושהיו צריכות להעיד לא עשו זאת.
אני יודעת שזה קשה לחשוב שהוא (חבר שהיה לך) עשה לך כאלו דברים ורק עכשיו את מבינה שזה לא בסדר לי לקח הרבה יותר זמן ממך לקח לי שנתיים להבין את זה.
הוא היה בן אדם שסמכת עליו והוא היה היחיד בחייך שבאמת היה לצידך או כך זה היה נראה אבל מה שבטוח זה שאם לא תשתפי אף אחד זה בטוח לא יעלם מזכרונך וזה ממש ינהל לך את החיים. אני עכשיו רואה את עצמי במקומך כי גם לי לא היו חברות כל כך והדבר הראשון שעשיתי הוא להשאיר גם כאן הודעות בפורום. אני יודעת שאת אולי מפחדת לשתף כי את לא יודעת מה יקרה אחר כך במיוחד אחרי העובדה שכבר התאכזבת מאנשים- זה מה שקורה לי ובגלל זה אני כל יום חוזרת לבית ספר להתמודד עם אותו הדבר .
זה טוב ששיתפת פה בפורום אבל זה בהחלט לא יפתור את הדברים , מה דעתך אולי לספר ליועצת או את אפילו יכולה להתקשר 1202 ששם באמת הם יכולים לעזור.
ואם את רוצה לדבר או לשפוך דברים או שרק יקשיבו לך תרגישי חופשי :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליה11/06/2011לכתוב ולתאר מחדש את מה שקרה גרם לי טריגר ולהתחרפנות טוטלית שאחריה גם פצעתי את עצמי כי לא הצלחתי לסבול את מה שהרגשתי, אז לספר את זה במילים למישהי שמבחינתי היא יותר אמתית מאשר לאנשים שלעולם לא ראיתי או אראה, שלא יודעים מי אני? זה נראה לי כמו משהו שאני לא ממש מוכנה אליו כרגע. חוץ מזה, אני חוששת שהיא תלחץ עליי להתלונן או משהו או שהיא תברר במי מדובר, מה שאני ממש לא רוצה שיקרה. זה יהפוך את זה לאמתי יותר ממה שזה מבחינתי כרגע.
אבל בכל אופן.. נשמע שיצא לך לדבר עם יועצת (תקני אם אני טועה?)
איך זה הולך? היא תשתף עוד מישהו? אני יכולה פשוט לבוא לחדר שלה ולדבר אתה בהפסקה או שאני צריכה לקבל "הפנייה" אליה? אני פשוט לא ממש מבינה בזה...
ובאמת תודה לך על התגובות החמות והתמיכה זה העלה לי חיוך וגרם לי להקלה, הייתי צריכה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אנונימי11/06/2011את כל כך צודקת לתת לדברים ביטוי במילים - אין דבר יותר קשה ועוד לתת אמון באדם שאת לא מכירה , להתמודד עם הדברים ולהפנים שזה באמת קרה.אבל זה מעשה חובה - את יכולה לשבת מול בן אדם והמילים לא יצאו מהפה כאילו משהו ישב לך בגרון ולא יתן לך לדבר זה קורה לי הרבה אבל אין מה לעשות צריך הרבה כוחות לזה. לגבי היועצת כן אני דיברתי איתה ואת פשוט יכולה לבוא לחדר שלה ולהגיד לה שאת רוצה לקבוע איתה שיחה והיא תקבע לך שיחה תלכי אלייה ותאמיני תרגישי כאילו אבן ירדה לך מהלב אם תשתפי אותה. אני יודעת שקשה לך להתמודד עם המחשבות והרגשות אבל אם באמת תתמודדי עם הדברים הזמן יעשה את העבודה :]
אל תפחדי לבקש עזרה ואל תאשימי את עצמך כי זו לא אשמתך וחשוב שתדעי זאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצול? - תגובה
צביה כפיר M.S.W12/06/2011שלום לך. התחושה הכי חזקה שלי למקרא דבריך היא שאת מאוד בודדה כמו שגם ציינת ולכן כל התייחסות אליך מבלבלת אותך. מצד אחד גורמת לך להרגיש טוב אבל מצד שני לא באמת נותנת מענה לבדידות שלך. כל מה שת מתארת קרה ביניכם במה שניתן להבין מסגרת של קשר שכנראה כל אחד מכם התייחס אליה אחרת ונכנס אליה ממקומות רגשיים שונים. אני שמחה עבורך שתוך כדי הקשר הבנת שזה לא נכון לך ולמרות התחושה הטובה שהוא נתן לך שהוא רוצה אותך הצלחת בכוחות עצמך לסיים קשר שלא היה נכון לך. היכולת הזו מעידה בברור על כוחות שיש לך. היה טוב אם היית יכולה לעזור לעצמך להעצים את הכוחות האלה וגם את הידיעה שיש לך אותם, דבר שניתן לעשות בטיפול אבל גם בשיחות עם יועצת חינוכית בבי"ס אם אין אפשרות ללכת לטיפול. איך את יכולה לשבור את מעגל הבדידות? לדבר על זה עם חברה או מישהוא קרוב אחר? חלק מתחושותיך גם שייכות לגיל שאת נמצאת בו ואולי תגלי שגם אחרים בסביבתך מרגישים דומה. העיקר הוא שתמשיכי להקשיב לתחושות שלך ולא תתני לדברים שאת לא רוצה שיקרו לך כמו שכבר עשית. לא חשוב אם אנחנו קוטעים את זה בפעם ראשונה, כי לא תמיד אנחנו מיד מבינים שזה לא טוב לנו העיקר שברגע שניתן זה נעשה כמו שעשית. לגבי הפציעות העצמיות שלך זה הדבר המדאיג מאוד בתוך הסיפור שלך כי לא מגיע לך לפצוע את עצמך אבל לצערי אינני מכירה דרך לעזרה במקום כזה ללא טיפול נפשי. חשוב שתגייסי את הכוחות שלך ותפני לדמות אחראית ובוגרת בסביבתך (אם אינך יכולה לפנות לאחד מהוריך) כי חשוב מאוד שתגיעי לטיפול ותקבלי עזרה בהקדם. צביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)