מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספרין או לא?אורי09/06/2012
שלום.
אני בת 55 ללא מחזור , קיים רקע משפחתי מצד אבי ז"ל שמגיל צעיר סבל מבעייה לבבית וביות כלי הדם .
מצב בריאותי טובה , מצב הכולסטרול גבולי
TRIGLYCERIDES 89 mg/dl
CHOLESTEROL 224 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 58 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 148.1
NON-HDL_CHOLESTEROL 166 mg/dl
אני לא לוקחת תרופות להורדת כולסטרול.
האם על רקע הנתונים האלה כדאי לי להתחיל לקחת אספרין 75 / 100מיליגרם . או שאולי כדאי בכל זאת להתחיל טיפול בכולסטרול ?
שמעתי כי קיימת בדיקת תפקוד האנדותל שמסייעת בקביעת דרגת הטיפול בגורמי הסיכון למחלת לב. האם בדיקה כזו יכולה לעזור לי להחליט אם כדאי / רצוי להתחיל טיפול תרופתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין או לא? - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג10/06/2012יפה שלום,
באופן כללי גורמי הסיכון שאת מתארת אינם מהווים התוויה לטיפול באספירין, אבל בכדי לקבל תמונה מלאה יש צורך במידע נוסף כולל בדיקת רופא, א.ק.ג. וקבלת מידע על גורמי סיכון נוספים (כולל לחץ דם ועישון).
במידה וההערכה הנ"ל תקינה הייתי מציע להתמקד בניסיון הורדת ה-LDL לרמות נמוכות יותר (מתחת ל-130) באמצעים לא תרופתיים - כולל שינויים תזונתיים ופעילות גופנית.
הערכת תפקוד אנדותל לא תסייע בשיקול למתן אספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)