מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו הגבול בספורט שיקומי לחולה א ס לדוד בן חמו16/08/2012
שלום רב . חולה בן 58
לפני שנתיים עברתי ניתוח לב לכריתת אנוריזמה מחדר שמאל שנוצרה בעקבות התקף קדמי נרחב לפני 28 שנים (חייתי לא רע ועבדתי שעות רבות עם מפרצת זו ועם תפוקת לב של 25% EF)
בניתוח הוקטן החדר והוטלא בטלאי סינטטי. לקח לי כשנתיים "להתרגל אליו" - בשנתיים אלה עשיתי פעילות ספורטיבית שעיקרה הליכה של 3-4 ק"מ - 2-3 פעמים בשבוע.
לאחרונה אני עייף יותר במשך היום - וגם קשיים בשינה.
שאלתי היא עקרונית ויכולה לשרת חולי אסל נוספים.
כשאני עושה הליכה אני חש שאני יכול ללכת אפילו 6-7 ק"מ ללא בעיה כלשהיא בזמן ההליכה.
אבל אני בכוונה מגביל את עצמי ל-4 ק"מ במין "חוש" אינטואיטיבי שמעבר לזה אני "אשלם מחיר" למחרת -
האם ישנו כלי מדעי /רפואי שיכול לחזות את המאמץ המותר מצד אחד אך המחזק את מערכות הגוף מצד שני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הגבול בספורט שיקומי לחולה א ס ל - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג18/08/2012אין גבול "אבסולוטי" לפעילות גופנית בחולי אי ספיקה. היכולת נקבעת באופן פרטני לכל חולה, כך שיתכן מצב ששני חולי אי ספיקה עם תפקוד לבבי דומה יגיעו לדרגות פעילות שונות לחולטין.
כאשר חולה עם אי ספיקת לב מתקבל לשיקום הלב הוא עובר מבחן מאמץ (תחת טיפול תרופתי) ובהתאם לתוצאות המבחן (כולל יכולת ודופק מירבי) נקבעת תוכנית פעילות אישית ע"י פיזיולוג עם עליה הדרגתית בסרגל המאמצים.
שיקום בחולי אי ספיקה נכלל בסל הבריאות ונמצא כמשפר את תפקוד הלב ומקטין באופן משמעותי את הסיכוי לארועי אי ספיקה, לפיכך אני ממליץ לפנות למכון שיקום חולי לב הקרוב לביתך בכדי להתחיל בתוכנית פעילות מותאמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת המנוע" בספורט שיקומי
דוד בן חמו19/08/2012תודה רבה על התשובה המפורטת
אנא ברשותך שאלה נוספת שמאד מסקרנת .
בפעילות הספורטיבית שבמסגרת השיקום , הלב עובד מהר יותר.
האם שריר הלב -ובמקרה שלי חדר שמאל- לא "מתעייף" ("מזדקן") יותר מהר
ואורך חייו מתקצר? כמו (סליחה על ההשוואה) במנוע מכונית (בלאי)?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת המנוע" בספורט שיקומי - תגובה
פרופ' אילן גולדנברג19/08/2012הפעילות במסגרת שיקום הלב מתואמת למצב הפיזיולוגי של החולה עם עליה הדרגתית בסרגל המאמצים. פעילות כזאת איננה שוחקת את הלב, אלא אף נמצאה כמשפרת את תפקודו ואת אורך ואיכות החיים של החולה.
המנגנונים הקושרים לשיפור בתפקוד הלב תוך פעילות גופנית מורכבים, וכוללים גם הרחבה של כלי דם בפריפירה עם הקטנת העומס על הלב, ירידה בפעילות הורמונים מסוימים (שעולים באי ספיקת הלב) המזיקים ללב, ויצירת מעקפים "טבעיים" בין עורקי הלב.
לפיכך פעילות גופנית היא מעין "תרופה" (ללא תופעות לואי) שתוך כדי מעקב נכון מומלץ לקחת אותה ללא הגבלת גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל מילה זהב
דוד בן חמו20/08/2012אתה נהדר
בשום פורום לא קיבלתי תשובות כה הגיוניות ומשכנעות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)