חזרה לפעילות גופנית לאחר התקף לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לפעילות גופנית לאחר התקף לב
    אלון
    27/01/2014

הי,

בן 49,עוסק בספורט (אופנים וריצה) 3-4 פעמים בשבוע, בכושר טוב מאד, לחץ דם תקין, בדיקות דם תקינות מבחינת על הערכים, BMI תקין, בקיצור, למעט גנטיקה דפוקה אין אף אחד מגורמי הסיכון.
    לפני שבוע וחצי עברתי התקף לב שהתבטא בחסימה מקריש דם בעורק ימין, צונתרתי עם סטנט אחד.
    השתחררתי לפני 4 ימים מבי"ח חזרתי כבר ללכת כ-20-25 דקות פעמים ביום בקצב 10-12 ד' לק"מ כאשר אני מקפיד לא לעבור דופק 75-80.
    לא מרגיש שום עייפות לאחר פעילות כזו.דופק במנוחה כ-53.
    נרשמתי כמובן לשיקום לב בתל השומר.
    וכעת לשאלות:
    1.האם ניתן להעלות את הדופק, קרי להעמיס קצת יותר, ואם כן, מה הדופק המקס' המומלץ בשלב זה?
    2.אם אני שומר על דופק המטרה שנקבע, האם אני יכול להמיר הליכה ברכיבת אופנים?
    3.בהתחשב בנתונים הנ"ל, לאיזה משך זמן באימון יומי כזה יש לשאוף בשלבים הראשונים? חודש ראשון, שני וכו'?
    תודה
    אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לפעילות גופנית לאחר התקף לב - תגובה

פרופ' אילן גולדנברג
    28/01/2014

אלון שלום,
    אן בידי מספיק מידע (כולל תפקוד הלב באקו ומבחן מאמץ) כדי לתת הנחיות ספציפיות.
    במקרה שלך הייתי ממתין עם עליה בפעילות לבדיקת הפיזיולוג בשיקום הלב. שם תבצע מבחן מאמץ תחת טיפול תרופתי מלא תקבל המלצות לגבי דופק מטרה ותוכנית להתקדמות בפעילות הגופנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו