תקופת המתנה עד התור לשיקום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופת המתנה עד התור לשיקום
    דוד
    13/10/2018

שלום,
    אני בן 47 וכ 3 שבועות אוטם 100% ב LAD ופעילות לב 43% לאחר הצנתור. מטופל בכל התרופות.
    נאמר לי להתחיל שיקום לב לאחר חודש.
    נקבע לי תור לבדיקת מאמץ כחודשיים לאחר ההתקף ותחילת שיקום כ 3.5 חודשים אחרי כי זה מה שיש להם פנוי.
    האם עיכוב כזה בתחילת השיקום עשוי לגרום ליכולת נמוכה של הלב להשתקם למצב מקסימלי אפשרי לעומת מצב בו הייתי מתחיל בזמן?
    האם ניתן למצוא המלצות להגברת פעילות מעבר להליכות שאני מבצע (כ 30 דק בקצב איתי ומוסיף כל כמה ימים זמן), על מנת לשפר את פעילות הלב בזמן ההמתנה לשיקום?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד``ר אביב מגר
    16/10/2018

ההחלטה על שיקום לב ועצימותו מתבססת על מרכיבים רבים של מצבך. הצעידות שאתה מבצע הן כבר חלק מהשיקום. מאמץ גדול יותר מחייב השגחה רפואית מתאימה ולכן אני ממליץ לא לחרוג מההוראות שניתנו לך ולא להגביר את המאמץ כל עוד לא הוכנסת לתכנית שיקום לב מסודרת וקבלת הוראות ספציפיות מותאמות למצבך האישי מקרדיולוג. בברכה דר מגר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוגע להתחלה המאוחרת?

דוד
    16/10/2018

תודה ד"ר,
    ובכל זאת, האם העיכוב בזמן עד תחילת השיקום עשוי להשפיע לרעה על תוצאות השיקום האפשריות? האם יש חשש לניוון כלשהו שייווצר וימנע שיקום מקסימלי לעומת מצב בו השיקום יחל במועד מוקדם יותר כפי שהוגדר בעת השחרור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו