שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורן
    17/09/2008

ד"ר שלום מתי לדעתך יש לקחת ליפיטור במשך היום או בלילה לפני שינה . הבעיה היא עם כאבי השרירים שהם קיימים בשתי השרירים של הרגלים בלבד והם קיימים רק במהלך הלילה ובמיוחד בשעות הבוקר ואני מקשרת אותם לליפיטור ,אני טועה ? הכאבים חולפים במשך היום . כאשר אני נוגעת בשרירים של הרגלים אני מרגישה שהכאב משם כאליו שהשרירים הם אבנים. התופעה התחילה כשהתחלתי לקחת תרופות להורדת שומנים : סימוביל , ליפיטל וליפטור .כשאני מפסיק לקחת הכאבים נעלמים. האם לדעתך יש קשר לתרופה הזו ? אולי לקחת בבוקר ואז לא ארגיש את הכאבים במשך היום. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אילן חי
    18/09/2008

כאבי שרירים לאחר לקיחה של סטטינים הם תופעת לואי ידועה. את התרופה יש לקחת בשעות הערב המאוחרות. מספר דרכים על מנת להקטין את התופעה שאפשר לנסות: להקטין את המינון של הסטטין ע"י מעבר לסטטין חזק יותר (לדוגמה קרסטור או שילוב עם אזטרול), מתן מגנזיום או Q10.
    כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי כל אחת מהאפשרויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו